Microsoft vermindert AI om menselijk werk en zoeken te vervangen

Microsoft heeft onlangs verschillende nieuwe door AI aangedreven innovaties onthuld die zijn ontworpen om de zoektechnologie te verbeteren en de productiviteit op de werkplek te verhogen. Kernboodschappen zijn onder meer:

  1. Visueel zoeken in Bing Chat.
  2. Bing Chat Enterprise.
  3. Microsoft 365 Copiloot.

Hoewel de wijzigingen meer intuïtief zoeken en gegevensgebruik beloven, wijzen ze op een toekomst waarin kunstmatige intelligentie meer ingebed is in alledaagse tools. Dit artikel onderzoekt deze kernboodschappen en hun implicaties.

Visueel zoeken in gesprekken: een nieuwe grens in zoektechnologie

Het uitvoeren van visueel zoeken in de chat is waarschijnlijk de meest innovatieve vooruitgang in de SEO-industrie. Deze nieuwe functie, mogelijk gemaakt door het OpenAI GPT-4-model, stelt gebruikers in staat afbeeldingen te uploaden en gerelateerde webinhoud te vinden. Het markeert de evolutie van chatbot-technologie om visuele invoer op te nemen naast tekstprompts. Het resultaat is een meer intuïtief en geavanceerd zoekplatform. Bovendien heeft visueel zoeken in Bing Chat een groot potentieel om de toegankelijkheid te vergroten. Dit kan het vinden van informatie vergemakkelijken voor mensen met een beperkte mogelijkheid om zoektermen in te voeren.

Bing Chat Enterprise: AI-aangedreven chat om de zoekfunctie te verbeteren

Microsoft breidt Bing Chat uit met een nieuwe enterprise-versie genaamd Bing Chat Enterprise. Het biedt bedrijven AI-chatfunctionaliteit die is afgestemd op de werkplek, terwijl gevoelige bedrijfsgegevens worden beschermd. Uit onderzoek van Microsoft blijkt dat de meeste werknemers zoveel mogelijk werk willen uitbesteden aan kunstmatige intelligentie. AI-tools voor consumenten vereisen echter meer gegevensbescherming voor zakelijk gebruik. Bing Chat Enterprise probeert dit probleem op te lossen door AI-chatdiensten aan te bieden met robuuste commerciële gegevensbescherming om de veiligheid van gebruikers- en bedrijfsgegevens te waarborgen. De Bing Chat Enterprise-preview is vanaf vandaag zonder extra kosten beschikbaar voor zakelijke klanten van Microsoft 365. Microsoft zei dat het beschikbaar zal zijn voor $ 5 per gebruiker per maand als een op zichzelf staand aanbod. Microsoft zegt in een verklaring: “Bing Chat Enterprise biedt uw organisatie kunstmatige intelligentie-chats die zijn ontworpen om te werken met commerciële gegevensbescherming. Gebruikers- en bedrijfsgegevens zijn afgeschermd en worden niet buiten de organisatie gedeeld.

Microsoft 365 Copilot: gebruikmaken van AI voor optimaal beheer van bedrijfsgegevens

Microsoft 365 Copilot is een geavanceerd AI-systeem dat samen bedrijfsgegevens kan analyseren. Het is geïntegreerd in veel populaire Microsoft-toepassingen. Het kan u helpen de creativiteit in Word te vergroten, de gegevensanalyse in Excel te verbeteren, het presentatieontwerp in PowerPoint te verbeteren en extra functionaliteit te bieden met andere hulpmiddelen. In plaats van gegevens te beheren en erover te rapporteren, moedigt Microsoft 365 Copilot je aan om onbewerkte informatie om te zetten in bruikbare aanbevelingen en strategieën. Door naar verschillende databronnen te kijken, kan de tool sneller verbanden leggen en inzichten genereren. Microsoft 365 Copilot is beschikbaar voor commerciële klanten voor $ 30 per gebruiker per maand. Het gebruikt dezelfde beveiligings-, privacy-, identiteits- en complianceregels als Microsoft 365.

De toekomst van AI in zoeken en productiviteit

De nieuwste AI-aankondigingen van Microsoft benadrukken de groeiende rol van AI bij het transformeren van zoektechnologieën en het verhogen van de productiviteit op de werkplek. Naarmate Microsoft zijn AI-mogelijkheden blijft verbeteren, moeten mensen en bedrijven goed nadenken over zowel de voordelen als de potentiële risico’s van het breder integreren van AI in hun werk en leven.

Uitgelichte afbeelding: AdriaVidal/Shutterstock

Relevante berichten