Visueel zoeken werkt nu in Bing Chat.

Bing Chat ondersteunt nu het zoeken naar afbeeldingen, wat betekent dat u nu een foto kunt uploaden of een foto kunt maken en Bing Chat zal reageren met antwoorden op die afbeeldingen. “Visueel zoeken in Bing Chat is nu live op desktop en mobiel”, kondigde Microsoft Bing aan op Twitter.

Hoe het eruit ziet. Hier is een video van hoe het werkt op de mobiele interface van Bing Chat: Zo werkt het op de desktopinterface van Bing Chat:

Waarom kan het ons schelen? Zoeken naar afbeeldingen is een groot onderdeel van zoeken, Bing Search heeft deze functie in 2018 toegevoegd en Google heeft Google Lens. Google heeft vorige week ook Google Lens in Bard uitgebracht. Als je Bing Chat om meer informatie wilt vragen over wat je ziet of een screenshot waartoe je toegang hebt, kun je dat nu doen. Het combineren van afbeeldingen en zoeken met AI kan erg leuk zijn, maar vertrouw niet alles wat je ziet met deze AI-zoekfuncties, ze kunnen nog steeds hallucinerend zijn. Het bericht Visueel zoeken werkt nu in Bing Chat verscheen eerst op Search Engine Land.

Relevante berichten