Meta en Microsoft brengen Llama 2 gratis uit voor commercieel gebruik en onderzoek

Meta en Microsoft brengen Llama 2 gratis uit voor commercieel gebruik en onderzoek post thumbnail image

Meta en Microsoft hebben een uitgebreide samenwerking op het gebied van kunstmatige intelligentie aangekondigd met de release van een nieuw groot taalmodel (LLM), Llama 2, gratis voor onderzoek en commercieel gebruik. Dit markeert de nieuwste trend in een open LLM-ontwikkelings- en onderwijsbenadering.

Meta brengt Llama 2 uit

Meta heeft Llama 2 aangekondigd, nu beschikbaar via Microsoft Azure, Amazon Web Services, Hugging Face en andere providers. Je krijgt een lama! Jij ook!
Meta brengt Llama 2 uit, de volgende generatie Llama. Nu Llama 2 commercieel beschikbaar is, kan iedereen profiteren van het grote taalmodel om zijn eigen applicaties te bouwen. https://t.co/wCTEp4qE81 pic.twitter.com/MBen3FHjzZ — Tech bij Meta (@techatfacebook) maart 2023 18 juli Het bericht laat zien hoe meer toegang tot belangrijke AI-technologieën bedrijven over de hele wereld ten goede kan komen. Meta was bedoeld om ontwikkelaars en onderzoekers in staat te stellen LLM te stresstesten om problemen sneller te identificeren en op te lossen. Dit is enorm: Llama-v2 is open source, gelicenseerd voor commercieel gebruik! Dit zal het landschap van de LLM-markt veranderen.
Llama-v2 is beschikbaar op Microsoft Azure en zal beschikbaar zijn op AWS, Hugging Face en andere providers. Vooraf getraind en afgestemd… — Yann LeCun (@ylecun) 23 mei 2023 18 juli Meta sprak de overtuiging uit dat open toegang veiliger is dan het beperken van toegang. Ze hoopte dat de AI-gemeenschap zou samenwerken om tools te verbeteren en kwetsbaarheden aan te pakken. Wij zijn van mening dat een ruimdenkende benadering geschikt is voor de huidige Al-modellen. Vandaag brengen we Llama 2 uit, de volgende generatie van Meta’s open source grote taalmodel, gratis voor onderzoek en commercieel gebruik. Details ➡️ https://t.co/vz3yw6cujk pic.twitter.com/j2bDHqiuHL — Meta AI (@MetaAI) maart 2023 18 juli Meta kondigde ook een uitgebreide samenwerking met Microsoft aan, waardoor Microsoft de favoriete cloudprovider voor Llama 2 wordt. de post benadrukt Meta’s focus op verantwoorde AI-ontwikkeling, inclusief hoe het modellen combineerde, gebreken blootlegde en een gids bood voor verantwoord gebruik. Een open innovatiegemeenschap en toekomstige uitdagingen werden voorgelegd voor feedback. Het bedrijf sprak zijn opwinding uit over het zien van wat mensen over de hele wereld creëren met het nieuwe model.

Steunbetuiging voor de ontwikkeling van open AI

Naast de aankondiging van de release van Llama 2, bracht Meta ook een verklaring uit ter ondersteuning van open AI-ontwikkeling: “We ondersteunen een open innovatiebenadering van AI. Verantwoorde en open innovatie stelt ons allemaal in staat om deel te nemen aan de ontwikkeling van kunstmatige intelligentie en geeft deze technologieën zichtbaarheid, verificatie en vertrouwen. Door de huidige Llama-modellen te openen, kan iedereen profiteren van deze technologie. De verklaring bracht belangrijke vertegenwoordigers uit de academische wereld, durfkapitaal en toonaangevende technologiebedrijven, waaronder NVIDIA, Dropbox, Doordash, Shopify, Zoom en Intel samen om de ontwikkeling van open AI te ondersteunen. AI is een activerende technologie – net als de opkomst van internet, de iPhone, cloud computing en open source. De LLM zal nieuwe en ongelooflijke startups stimuleren, en we moeten het open en toegankelijk houden voor iedereen om de volledige impact van deze innovatie te zien.https://t.co/9pJZVQUEQo https://t.co/2Pfrdv6nV8 — Y Combinator (@ycombinator) 2023 . 18 juli Opgewonden om de open source-beweging bij @DoorDash te ondersteunen – vooral als het gaat om het toevoegen van AI aan de innovatie-explosie in Cumbria en positieve langetermijneffecten op nivellering – en bouwen met Llama 2. Het @Meta-team! https://t.co/eyy5aCLe6D – Tony Xu (@t_xu) maart 2023 18 juli

Azure en Windows ondersteunen Llama2

In een gerelateerde aankondiging onthulde Microsoft zijn samenwerking met Meta om zijn nieuwe Llama 2 AI-model naar het Azure-cloudplatform te brengen. AI democratiseren door de kracht van partnerschap.🎉 We zijn verheugd om Llama 2 van @Meta naar @Azure en @Windows te verwelkomen: https://t.co/OJyYP9sVBA — Microsoft (@Microsoft) mei 2023 18 juli De Llama 2-modellen zouden geoptimaliseerd moeten zijn om ook lokaal op Windows te draaien. Microsoft legde uit dat Windows-ontwikkelaars AI kunnen bouwen voor hun eigen apps met Llama 2. Azure-klanten moeten 7B-, 13B- en 70B Llama 2-modellen kunnen verfijnen en implementeren.
Meta en Microsoft brengen Llama 2 gratis uit voor commercieel gebruik en onderzoekScreenshot van Meta, 2023 Juli. Het doel van de samenwerking van Microsoft met Meta was om de toegang tot belangrijke AI-technologieën te vergroten. Microsoft zei dat ze Meta’s toewijding aan het democratiseren van AI en de voordelen ervan ondersteunen. Het breidde ook het Microsoft-ecosysteem van open AI-modellen op Azure uit. Microsoft besprak ook haar benadering van verantwoorde AI. Ze zeiden dat technieken zoals rapid engineering Llama 2 kunnen optimaliseren voor een veiligere en betrouwbaardere ervaring. Azure AI Content Security biedt ook een ander beschermingsniveau.

Voordelen van open LLM’s

De release van Llama 2 door Meta en de beschikbaarheid ervan op meerdere platforms, waaronder Microsoft Azure en Windows, is een belangrijke stap in de richting van meer open en toegankelijke LLM’s. Met deze uitgebreide samenwerking zouden Meta en Microsoft de AI-gemeenschap een nog groter vermogen kunnen bieden om grote taalmodellen zoals Llama 2 te bouwen, testen en verbeteren. Door toegang te bieden tot Llama 2 hoopt Meta innovatie en de ontwikkeling van nuttige applicaties die door dit model worden ondersteund omdat “ Microsoft de onderliggende computerinfrastructuur en ondersteuning biedt via Azure en Windows, zodat ontwikkelaars over de hele wereld kunnen profiteren van de nieuwe LLM. Beide bedrijven benadrukten hun toewijding aan het democratiseren van kunstmatige intelligentie door middel van verantwoorde ontwikkeling door middel van transparantie, veiligheidspraktijken en het verzamelen van feedback. Meta en Microsoft hopen de voordelen van AI-vooruitgang te maximaliseren en de risico’s te minimaliseren. De tijd zal leren hoe sterk Llama 2 en andere open LLM’s bedrijven en consumenten zullen beïnvloeden. Maar een dergelijke uitgebreide toegang en samenwerking tussen technologieleiders belooft de mogelijkheden en doordachte toepassingen van AI snel te verbeteren.
Uitgelichte afbeelding: mundissima/Shutterstock

Relevante berichten