Google-tips om de reputatie en het vertrouwen van uw bedrijf te verbeteren

Google heeft onlangs richtlijnen gegeven over hoe bedrijven het vertrouwen van klanten kunnen opbouwen in een document dat is gepubliceerd in het Google Merchant Center. De aanbevelingen richten zich op vier hoofdgebieden:

 1. Vestiging van zakelijke legitimiteit
 2. Transparant zijn
 3. Online reputatiemanagement,
 4. Heb een professionele ontwerpesthetiek.

Dit artikel vat het aanbod van Google samen en biedt een effectieve checklist die bedrijfseigenaren kunnen gebruiken om hun geloofwaardigheid op het Google-platform te vergroten.

Begrijpen wat klanten waarderen

Voordat we in de checklist duiken, is het van cruciaal belang om te begrijpen wat klanten belangrijk vinden bij het opbouwen van vertrouwen in een bedrijf.

Zakelijke identiteit

Het imago van uw merk gecreëerd door uw klanten is de identiteit van uw bedrijf. Het is erg belangrijk dat deze identiteit consistent is, waar je merk ook staat. Dit betekent dat alle platformen dezelfde bedrijfsnaam, logo, kleuren en andere merkelementen gebruiken. Klanten werken graag samen met bedrijven die een duidelijke en uniforme identiteit hebben. Hier zijn enkele manieren om het te doen:

 1. Officiële bedrijfsnaam: Gebruik overal dezelfde officiële bedrijfsnaam.
 2. Pagina over ons: Maak een “over ons”-pagina op uw website en deel uw zakelijke geschiedenis en oorsprong.
 3. Aanwezigheid op sociale media: Promoot uw socialemediaprofielen met behulp van links op uw website.

Transparantie

Door met klanten te communiceren, kunt u hun vertrouwen winnen. Dit betekent uitleggen hoe uw bedrijf omgaat met klantinformatie en achter de schermen werkt. Sommige gebieden waar transparantie van cruciaal belang is, zijn onder meer de openbaarmaking van gegevenspraktijken, verzendprocedures en retourbeleid. Hier volgen enkele manieren waarop uw bedrijf opener en transparanter kan zijn tegenover klanten:

 1. Gedetailleerd beleid: leg uw beleid uit met betrekking tot verzending, het toestaan ​​van retourzendingen van klanten en het beschermen van de privacy van klanten.
 2. Zakelijke operaties: Wees transparant over uw businessmodel. Wees transparant over uw operationele methoden, zoals uw toeleveringsketen, productieproces of fulfilmentsystemen.

Online reputatie

Hoe uw bedrijf online wordt gezien, kan het vertrouwen van klanten beïnvloeden. U kunt uw online reputatie beheren door beoordelingen, getuigenissen en andere openbare verwijzingen naar uw bedrijf zorgvuldig in de gaten te houden. Hier zijn enkele tips om uw online reputatie te verbeteren:

 1. Klanten-reviews: Markeer positieve recensies en aanbevelingen van bestaande klanten.
 2. Badges en zegels: Toon badges of certificaten van vertrouwde derde partijen.
 3. Klanten interactie: geeft details over hoe klanten indien nodig hulp kunnen krijgen
 4. Blogs en artikelen: Deel blogposts en artikelen die klanten informeren.

Professioneel ontwerp

Het uiterlijk van uw website kan van invloed zijn op het vertrouwen dat uw klanten in uw bedrijf hebben. Een website met een verbeterd, professioneel ontwerp en eenvoudige navigatie kan ervoor zorgen dat klanten zich prettiger voelen bij u te kopen. Google heeft enkele suggesties voor het maken van een website die vertrouwen wekt:

 1. SSL-certificaat: Krijg een SSL-certificaat om uw gegevens te versleutelen en uw klanten te laten zien dat hun informatie veilig is.
 2. Site navigatie: Zorg ervoor dat uw sitenavigatie eenvoudig en gebruiksvriendelijk is en vrij is van verbroken links of onnodige omleidingen.
 3. Vermijd tijdelijke aanduidingen: Vul de tekst- en afbeeldingsgebieden van uw website met echte inhoud, geen tijdelijke aanduidingen.

Help Google uw bedrijf beter te leren kennen

Hoe meer Google weet over uw bedrijf, hoe beter het het kan promoten bij potentiële klanten. Volg deze stappen om de manier waarop Google uw bedrijf vertegenwoordigt te verbeteren:

 1. Bedrijfsinformatie: Dien uw bedrijfsgegevens in bij Merchant Center, inclusief uw naam, contactgegevens en productcategorieën.
 2. Platformen van derden: koppel uw Merchant Center-account aan andere platforms waarop u verkoopt, zoals Shopify of Amazon.
 3. Google-bedrijfsprofiel: maak een Google-bedrijfsprofiel voor uw bedrijf en verifieer het eigendom.
 4. SEO-richtlijnen: Volg best practices voor SEO om ervoor te zorgen dat uw site gemakkelijk vindbaar en navigeerbaar is.
 5. Toereikendheid van de verkopersbeoordeling: Kies Google Klantenreviews of andere beoordelingsservices van derden om ervoor te zorgen dat u beter in aanmerking komt voor verkopersbeoordelingen.

samengevat

Door de richtlijnen in de Google Merchant Center-documentatie te volgen, kunnen bedrijfseigenaren een positieve relatie met hun klanten opbouwen. Vertrouwen opbouwen is een geleidelijk proces en bedrijven moeten tijd en moeite investeren in het opbouwen van sterke relaties met consumenten. Een goede reputatie is moeilijk te verkrijgen, maar gemakkelijk te verliezen, dus bedrijven moeten zich richten op constructieve interactie met hun publiek in Merchant Center.
Uitgelichte afbeelding: grondfoto/Shutterstock.

Relevante berichten