The Daily Mail heeft Google aangeklaagd wegens auteursrechtkwesties van Bard

Eigenaar van Daily Mail, Google, kan binnenkort nieuwe juridische stappen ondernemen vanwege auteursrechtkwesties. De zoekmachine zou illegaal honderdduizenden krantenartikelen hebben verzameld om zijn ChatGPT-concurrent Bard te trainen. De Daily Mail and General Trust (DMGT), eigendom van Lord Rothermere, zou volgens de Telegraph al juridisch advies hebben ingewonnen en bereidt zich voor om binnenkort een formele claim in te dienen tegen Google.

Waarom kan het ons schelen? Zoals Pierre Far uitlegde in Crawlers, het geesteskind van zoekmachines en bedrijven die kunstmatige intelligentie genereren, zoekmachines die gebruikt werden om website-exploitanten volledige controle te geven over het crawlen en indexeren van hun inhoud. Maar de komst van generatieve AI, gebouwd op grote taalmodellen gebouwd op webcontent, heeft dat allemaal veranderd. Veel makers en uitgevers van inhoud zijn niet blij met wat Google en OpenAI hebben gedaan en vrezen dat dit schadelijke effecten kan hebben.

Wat heeft Google gedaan? Google zou een dataset hebben gemaakt om Bard te maken met behulp van 1 miljoen artikelen van nieuwsuitgevers zonder hun toestemming of medeweten. Er wordt gezegd dat 75% van deze verhalen zijn verwijderd van de Daily en de resterende 25% van de website van CNN. Ontvang de dagelijkse nieuwsbriefzoekopdracht die marketeers vertrouwen. Aan het verwerken … Even wachten, a.u.b. INSCHRIJVEN Zie voorwaarden. functie getCookie(cname) { let name = cname + “=”; laat decodedCookie = decodeURIComponent(document.cookie); laat ca = gedecodeerdCookie.split(‘;’); voor(laat i = 0; i[i]; terwijl (c.charAt(0) == ‘ ‘) { c = c.substring(1); } if (c.indexOf(naam) == 0) { return c.substring(naam.lengte, c.lengte); } } opbrengst “”; } document.getElementById(‘munchkinCookieInline’).waarde = getCookie(‘_mkto_trk’);

Waarom de Daily Mail en CNN? Google zou inhoud hebben gebruikt die door deze uitgevers is gemaakt, aangezien ze allebei artikelen bovenaan elk verhaal samenvatten. De zoekmachine zou de capaciteiten van Bard hebben getest door het deze puntsamenvattingen met ontbrekende tekst te geven en vervolgens de chatbot te vragen de lege plekken in te vullen op basis van de hoofdtekst van de kopie.

Wat zei Google? Google, DMGT en CNN weigerden commentaar te geven op de rapporten.

Meer juridische problemen. Het nieuws over de mogelijke rechtszaak komt slechts enkele dagen nadat acht Amerikaanse aanklagers, waaronder een bestsellerauteur uit Texas, Google ervan beschuldigden illegaal auteursrechtelijk beschermde inhoud te gebruiken en de persoonlijke informatie van miljoenen Amerikanen te stelen om kunstmatige-intelligentieproducten te trainen. De individuen hebben vorige week een voorgestelde class action-rechtszaak aangespannen in San Francisco, en als ze schuldig worden bevonden, kan Google worden veroordeeld tot het betalen van $ 5 miljard. USD-vergoeding.

Graaf dieper. Checker, zoekmachine en generatieve AI-bedrijven gruwel
Het bericht Daily Mail ‘bereid om Google aan te klagen’ wegens auteursrechtkwesties van Bard verscheen eerst op Search Engine Land.

Relevante berichten