Meta verbetert videomogelijkheden op Facebook.

Meta heeft verbeteringen aan het videoplatform van Facebook onthuld die zijn ontworpen om het maken, bekijken en betrekken van video’s te vereenvoudigen. De platformupdate brengt aspecten van Meta’s korte videofunctie Reels naar de Facebook-feed. Deze integratie is bedoeld om het maken en delen van video’s voor gebruikers te vereenvoudigen door meer dynamische videomogelijkheden op Facebook mogelijk te maken. Het bedrijf zegt in een verklaring: “Of je nu een video naar vrienden en familie post of mensen probeert te bereiken die dezelfde interesses delen, met onze videobewerkingstools kunnen mensen zich op nieuwe manieren uitdrukken door middel van scrollen of lange video’s. ”

Bijgewerkte tools voor videobewerking

De nieuwste Reels-updates bevatten nieuwe bewerkingsfuncties waarmee gebruikers naadloos audio, muziek en tekst kunnen combineren om boeiende video’s te maken. U kunt clips nu manipuleren door ze te versnellen, om te keren of te wijzigen. Er zijn ook verbeterde audiomogelijkheden waarmee u nummers kunt mixen, stemmen kunt opnemen en ongewenste achtergrondgeluiden kunt verminderen. Bovendien voegt Meta ondersteuning voor HDR-video toe, wat betekent dat gebruikers nu video’s met een hoog dynamisch bereik die op hun mobiele apparaten zijn opgenomen, rechtstreeks in Reels kunnen uploaden en bekijken.

Speciaal videotabblad

Facebook verandert de manier waarop gebruikers video op zijn platform vinden en consumeren. Het gedeelte van de app dat voorheen bekend stond als Facebook Watch is hernoemd naar het tabblad Video. Dit tabblad brengt nu alle video-inhoud van Facebook op één plek samen, inclusief reels, langere video’s en livestreams. Het doel is om een ​​gecentraliseerde locatie te creëren waar gebruikers gemakkelijker de verschillende videoformaten op Facebook kunnen ontdekken en bekijken. Meta legt uit: “Het tabblad Video zal er bekend uitzien – je kunt verticaal door een gepersonaliseerde feed scrollen die alle soorten video-inhoud aanbeveelt, maar het zal ook nieuwe horizontaal scrollende drumsecties bevatten die aanbevolen rollen markeren, zodat je snel naar korte video’s kunt springen. video”.

Ontdek populaire video’s

Meta introduceert een bijgewerkte versie van de bladerfunctie voor video’s. De bijgewerkte versie van Explore gebruikt een combinatie van menselijke editors om video’s te beheren en algoritmen om relevante en populaire video’s aan te bevelen op basis van de interesses van gebruikers. Het doel is om het mensen gemakkelijker te maken nieuwe video’s en onderwerpen te ontdekken die ze misschien leuk vinden om te bekijken.

Integratie van Instagram-feeds

Meta verdiept Instagram Reels en Facebook-integratie. Nu kun je Instagram Reels-inhoud rechtstreeks op Facebook bekijken en gebruiken zonder van app te wisselen. Het doel is om Instagram-makers te helpen meer mensen te bereiken door hun reels bloot te stellen aan het Facebook-publiek. Deze eerste integratie is nog maar het begin, aangezien Meta van plan is de functionaliteit van Instagram Reels en Facebook verder te verbeteren. Het bedrijf ziet dit als een continue inspanning om haar diensten dichter bij elkaar te brengen. “We zullen doorgaan met het bouwen van meer tools voor videomakers om zichzelf uit te drukken, een publiek op te bouwen en geld te verdienen, samen met ontdekkings- en personalisatiefuncties die je meer controle geven over je ervaring.”
Uitgelichte afbeelding: Joao Serafim/Shutterstock

Relevante berichten