Google breidt Bard uit naar meer landen, meer talen en voegt nieuwe functies toe

Google brengt Bard naar meer landen, meer talen en voegt tal van nieuwe functies toe. Google schreef over de grootste ontwikkeling van Bard tot nu toe. Google zei zelfs dat Bard “nu beschikbaar is in het grootste deel van de wereld” en in “de meest gebruikte talen”.

Ruimere beschikbaarheid

Google Bard is nu beschikbaar in meer dan 40 talen, waaronder Arabisch, Chinees, Duits, Hindi en Spaans. Bard is nu ook beschikbaar op meer locaties, waaronder Brazilië en in heel Europa – Europa is een uitdagende locatie geweest voor generatieve AI-startups. Google zei dat het Europa kon betreden op basis van een recente aankondiging van publieke betrokkenheid over AI-principes en verantwoordelijkheid.

Nieuwe functies

Google heeft ook vier nieuwe functies toegevoegd aan Google Bard, waaronder het vastzetten en hernoemen van gesprekken, het exporteren van code naar meer locaties, het delen van reacties en het gebruik van afbeeldingen voor prompts.

  • Gesprekken vastzetten en hernoemen. Om gebruikers te helpen de ingediende prompts en vragen te zien, heeft Google de mogelijkheid toegevoegd om die gesprekken vast te zetten en een andere naam te geven. Nadat het gesprek is beëindigd, zou u de optie moeten zien om recente gesprekken vast te zetten, te hernoemen en te selecteren in de Bard-zijbalk.
  • Exporteer de code naar meer plaatsen. Met Google kun je nu door Bard gegenereerde code exporteren naar meer plaatsen, inclusief het exporteren van Python-code naar Replit, naast Google Colab, dat Google een tijdje geleden heeft toegevoegd.
  • Deel je antwoorden. In Bard kun je nu ook je antwoorden en reacties delen met anderen door middel van nieuwe deelbare links.
  • Afbeeldingen voor aanwijzingen. Zoals beloofd bij Google I/O, kun je nu ook afbeeldingen in je prompts gebruiken door Google Lens in Bard te integreren. Gebruikers kunnen afbeeldingen met prompts uploaden en Bard zal de foto analyseren om te helpen. De functie is nu beschikbaar in het Engels en Google zei dat deze binnenkort zal worden uitgebreid naar nieuwe talen.
  • Luister naar de antwoorden. Google Bard kan nu ook naar Bard-reacties luisteren. Google zei dat het mensen zou helpen die proberen een woord correct uit te spreken of naar een gedicht of script te luisteren. Er is een nieuw geluidspictogram bij de antwoorden waarmee u naar die antwoorden kunt luisteren.
  • Corrigeer de antwoorden. Bovendien kun je de toon en stijl van Bards reacties wijzigen in vijf verschillende opties: eenvoudig, lang, kort, professioneel of informeel. Er is een nieuw vervolgkeuzemenu voor deze toonfunctie die tegenwoordig in het Engels werkt.

Waarom kan het ons schelen?

Bard heeft bewezen een bijzonder handige tool te zijn voor het genereren van AI, onder andere zoals ChatGPT en Bing Chat. Deze nieuwe functies voegen aan deze mogelijkheden toe, en met een grotere beschikbaarheid zullen meer gebruikers deze functies kunnen gebruiken. Het bericht Google breidt Bard uit naar meer landen, meer talen en voegt nieuwe functies toe verscheen eerst op Search Engine Land.

Relevante berichten