Google Bard-ontwikkeling: nieuwe functies, nieuwe talen, nieuwe landen

Google heeft een aanzienlijke uitbreiding aangekondigd van Bard, zijn conversatie-AI-systeem. Bard is nu beschikbaar in meer landen en ondersteunt extra talen. De update introduceert ook nieuwe functies om creativiteit, verbeeldingskracht en productiviteit te stimuleren. Volgens Google is Bard gemaakt om vragen te beantwoorden en mensen te helpen op een constructieve manier ideeën te ontwikkelen. Het doel is om nieuwsgierigheid te ontwikkelen en ideeën om te zetten in realiteit. Met deze nieuwste release zijn de mogelijkheden en het bereik van Bard aanzienlijk gegroeid. Deze uitbreiding vertegenwoordigt de voortdurende toewijding van Google om Bard te ontwikkelen als een veelzijdige AI-assistent die met gebruikers kan samenwerken aan verschillende taken.

De bard breidt zijn bereik uit

Bard is inmiddels beschikbaar in meer dan veertig talen, waaronder grote wereldtalen als Arabisch, Chinees, Duits, Hindi en Spaans. Het heeft ook zijn aanwezigheid uitgebreid in nieuwe gebieden zoals Brazilië en Europa. Voordat Google in deze nieuwe regio’s en talen werd gelanceerd, overlegde het met experts, beleidsmakers en privacywaakhonden om ervoor te zorgen dat het op een verantwoorde manier met AI omging. Naarmate de wereldwijde aanwezigheid van Bard groeit, zegt Google dat het zijn AI-principes zal blijven handhaven, naar gebruikers zal blijven luisteren en een sterke bescherming van de privacy en gegevens van gebruikers zal handhaven.

De antwoorden van Bard aanpassen

Google heeft nieuwe mogelijkheden voor Bard geïntroduceerd om zijn antwoorden relevanter te maken voor de behoeften van mensen.

  • Audioreacties: Luister naar de antwoorden van de bard die hardop worden voorgelezen in plaats van de tekst voor te lezen. Er zijn meer dan 40 talen beschikbaar.
  • Het antwoord aanpassen: Pas de toon en stijl van de reacties van Bard aan om nonchalant, lang, kort, professioneel of nonchalant te zijn. Beschikbaar in het Engels.

Bard verhoogt de productiviteit

Google introduceert vier nieuwe Bard-mogelijkheden om de productiviteit te verhogen:

  • Gesprekken vastzetten en hernoemen: U kunt nu conversaties vastzetten en hernoemen met Bard voor eenvoudige toegang tot eerdere prompts.
  • Geavanceerde code-exportopties: Python-code kan nu worden geëxporteerd naar Replit en Google Colab.
  • Antwoorden delen: Bard-chats kunnen nu worden gedeeld met behulp van gedeelde links om samenwerking aan te moedigen.
  • Video-prompts: Bard gebruikt Google Lens om geüploade afbeeldingen met prompts te analyseren

Met deze nieuwe functies wil Bard gebruikers in staat stellen ideeën te koesteren, creatief naar ideeën te zoeken en ideeën tot leven te brengen.

samengevat

Met ondersteuning voor meer talen en regio’s en verbeteringen zoals productiviteitsfuncties en maatwerk, wordt Bard een universele assistent voor een wereldwijd publiek. Terwijl Google Bard blijft ontwikkelen, wordt het geconfronteerd met uitdagingen met betrekking tot verantwoorde AI-praktijken, bescherming van privacy en het managen van gebruikersverwachtingen. De grote uitbreiding van Bard vertegenwoordigt een ambitieuze poging om conversationele AI nuttiger, toegankelijker en beter voor samenwerking te maken.
Bron: Google

Relevante berichten