Amazon Prime Day 2023 bereikt Amerikaans verkooprecord: $12,7 miljard

Amazon Prime Day 2023 brak records en werd de meest succesvolle tot nu toe van de retailer. Volgens Adobe Analytics stegen de Amerikaanse uitgaven op jaarbasis met 6,1% tot 12,7 miljard dollar tijdens het tweedaagse evenement, dat plaatsvond op 11 en 12 juli. Prime-leden hebben wereldwijd meer dan 375 miljoen producten ingewisseld en meer dan $ 2,5 miljard bespaard op Amazon met kortingen.

Waarom kan het ons schelen? Amazon Prime Day zit in de lift en met zoveel verkeer is het een goed moment voor marketeers om het platform te promoten en te optimaliseren voor een maximaal bereik. Voor degenen die al op Amazon adverteren, kan het de moeite waard zijn om te overwegen uw advertentie-uitgaven te verhogen. Het tweejaarlijkse evenement biedt merken de mogelijkheid om niet alleen de relaties met bestaande klanten te versterken, maar ook nieuwe klanten te bereiken en aan te trekken, wat kan helpen de naamsbekendheid en ROI te vergroten.

Welke categorieën rapporteerden de grootste omzetgroei? Adobe rapporteerde uitgavenstijgingen in verschillende categorieën. Vergeleken met de gemiddelde verkoop in juni:

 • De verkoop van apparaten steeg met 52 procent.
 • De verkoop van speelgoed steeg met 27 procent.
 • De verkoop van kleding steeg met 24 procent.
 • De verkoop van elektronica steeg met 12 procent.
 • De verkoop van schrijfwaren en kantoorartikelen steeg met 76 procent.

“Prime Day is een van de grootste e-commercemomenten van het jaar geworden, omdat consumenten profiteren van grote kortingen bij verschillende retailers. Recorduitgaven tonen aan dat consumenten hun innerlijke koopjesjagers aanboren, bepaalde categorieën zoals elektronica en kleding inslaan, terwijl de kortingen hoog blijven”, zegt Vivek Pandya, hoofdanalist bij Adobe Digital Insights. Ontvang de dagelijkse nieuwsbriefzoekopdracht die marketeers vertrouwen. Aan het verwerken … Even wachten, a.u.b. INSCHRIJVEN Zie voorwaarden. functie getCookie(cname) { let name = cname + “=”; laat decodedCookie = decodeURIComponent(document.cookie); laat ca = gedecodeerdCookie.split(‘;’); voor(laat i = 0; i[i]; terwijl (c.charAt(0) == ‘ ‘) { c = c.substring(1); } if (c.indexOf(naam) == 0) { return c.substring(naam.lengte, c.lengte); } } opbrengst “”; } document.getElementById(‘munchkinCookieInline’).waarde = getCookie(‘_mkto_trk’);

Wat waren de kortingen? Amazon bood kortingen op alle categorieën van zijn productportfolio, hoewel niet alle producten waren inbegrepen:

 • Elektronica kreeg kortingen tot wel 16 procent.
 • Kleding was 13% korting
 • Het speelgoed werd afgeprijsd tot 15 procent.
 • Op sportartikelen werd een korting van 9% toegepast
 • Op meubels werd een korting van 7% toegepast

Aanvullende ontdekkingen. Het Adobe Analytics-rapport identificeerde niet alleen hoeveel klanten hebben uitgegeven, maar ook hoe klanten hun koopproces veranderen:

 • Buy Now Pay Later (BNPL)-bestellingen groeiden met 19,5% op jaarbasis en waren goed voor 6,4% van alle online bestellingen.
 • BNPL verdiende 461 miljoen USD-inkomsten.
 • BNPL werd voornamelijk gebruikt voor producten die werden gekocht in de categorieën kleding, meubels/huis en elektronica
 • De verkoop van smartphones groeide met 42,7% op jaarbasis en was goed voor 43,7% van de omzet

Wanneer is de volgende Amazon Prime Day? Amazon moet nog bevestigen of er dit jaar inderdaad een tweede Prime Day komt. Maar vorig jaar hield Amazon naast de tweedaagse uitverkoop in juli er ook een op 11 en 12 oktober.

Retail medianetwerken. Een nieuwe kracht dit jaar, Retail Media Networks (RMN’s), droeg ook bij aan Prime Day-rendementen. Volgens Salesforce is het verkeer naar winkelsites van RMN met meer dan 70% toegenomen in vergelijking met vorig jaar.

 • “Advertenties op retailmedianetwerken trokken de aandacht van de consument tijdens Prime Day. We hebben een enorme toename gezien in het verkeer van dit opkomende medium, waardoor het een belangrijk onderdeel van de marketingmix is ​​geworden”, zegt Rob Garf, vice-president en algemeen manager retail bij Salesforce.

Aanvullende rapportage over dit verhaal van Chris Wood.

Post Amazon Prime Day 2023 vestigt verkooprecord in de VS: $ 12,7 miljard USD verscheen als eerste op Search Engine Land.

Relevante berichten