xAI: de inspanningen van Elon Musk om de geheimen van het universum te ontrafelen

xAI: de inspanningen van Elon Musk om de geheimen van het universum te ontrafelen post thumbnail image

Elon Musk heeft op Twitter de lancering aangekondigd van xAI, een nieuw bedrijf voor kunstmatige intelligentie. Aankondiging van de oprichting van @xAI om de realiteit te begrijpen — Elon Musk (@elonmusk) mei 2023 12 juli De missie van XAI is, volgens de website, “de ware aard van het universum te begrijpen”. Het bedrijf kan Musk’s visie van een echt alternatief voor ChatGPT creëren. We hebben TruthGPT nodig — Elon Musk (@elonmusk) december 2023 17 februari Of misschien zal zijn AI-product er een zijn dat zelfs de AI-gemeenschap niet zal begrijpen. Zelfs de AI-gemeenschap begrijpt het niet — Elon Musk (@elonmusk) mei 2023 16 mei

Wat is xAI?

De site zegt dat xAI een onafhankelijk bedrijf is van X Corp, maar van plan is om samen te werken met X (Twitter), Tesla en andere bedrijven om zijn missie te bereiken. Het AI-/softwareteam van Tesla is echt uitzonderlijk en ik zal altijd prijzen – Elon Musk (@elonmusk) mei 2023 18 mei Het team bestaat uit AI-experts van bedrijven zoals DeepMind, OpenAI, Google Research en Microsoft Research, die hebben bijgedragen aan innovatieve optimalisatietechnieken, normalisatietechnieken, concurrerende patroonontdekking, innovatieve analyses en baanbrekende AI-systemen zoals GPT-3.5 en GPT- 4.
xAI: de inspanningen van Elon Musk om de geheimen van het universum te ontrafelenScreenshot van x.ai, 2023 Juli. Dan Hendrycks, directeur van het AI Security Center, is adviseur.

Top tweets over xAI

Het xAI-team en de grootste Twitter-supporters van Musk deelden hun opwinding over de aankondiging op Twitter. Mede-oprichter Greg Yang nodigde wiskundigen en theoretici die geïnteresseerd zijn in de wiskunde van AI uit om contact te leggen via een direct bericht. Eindelijk gelanceerd https://t.co/qDiFHUDZMv! De wiskunde van diep leren is diep, mooi en onredelijk krachtig. Het ontwikkelen van een “theorie van alles” voor grote neurale netwerken zal de belangrijkste factor zijn om AI naar een hoger niveau te tillen. Omgekeerd zal deze kunstmatige intelligentie alle… — Greg Yang (@TheGregYang) mei 2023 mogelijk maken 12 juli Yang verliet Microsoft Research in mei voor “een ander avontuur”. Nu heb ik zin in het volgende avontuur. Blijf op de hoogte 😉 — Greg Yang (@TheGregYang) maart 2023 15 mei Een van de eerste tweets van het officiële Twitter-account stelde een diepgaande vraag: wat zijn de belangrijkste onbeantwoorde vragen? — xAI (@xai) maart 2023 12 juli Musk en meer dan 12,1 duizend. andere Twitter-gebruikers reageerden: En wat zijn de belangrijkste onbekenden? Als je weet welke vraag je moet stellen, is het antwoord vaak eenvoudig, zoals mijn held Douglas Adams zou zeggen. pic.twitter.com/Bo6v8E1Ooq — Elon Musk (@elonmusk) maart 2023 12 juli Yuhuai (Tony) Wu, wiens website melding maakt van een “stealth-startup” nadat hij bij Google had gewerkt met toekomstige xAI-collega Christian Szegedy, deelde kort na de aankondiging het volgende. Los wiskunde op en begrijp het universum — Yuhuai (Tony) Wu (@Yuhu_ai_) mei 2023 12 juli Jimmy Ba, een andere xAI-partner, plaatste een disclaimer op zijn Twitter-profiel dat “Al mijn berichten zijn gemaakt met behulp van GPT.”

De toekomst van het nieuwe kunstmatige-intelligentiebedrijf van Elon Musk

Zal xAI iets belangrijkers creëren dan een ander ChatGPT-alternatief? De tijd zal het leren. xAI heeft een link opgenomen naar een wervingsformulier voor ingenieurs en onderzoekers in de Bay Area die geïnteresseerd zijn om deel te nemen aan xAI’s “missie om het universum te begrijpen”. Geïnteresseerde kandidaten moeten hun Twitter-, LinkedIn- en Google Scholar-links en details van hun meest opmerkelijke werk opnemen. @xAI organiseert ook een Twitter Spaces-chat op vrijdag 14 juli voor geïnteresseerden om het team te ontmoeten en vragen te stellen over de geplande verkenning van de ruimte.
Uitgelichte afbeelding: kovop/Shutterstock

Relevante berichten