Twitter blokkeert links naar threads van metaconcurrenten.

Twitter blokkeert links naar threads van metaconcurrenten. post thumbnail image
Twitter blokkeert naar verluidt links naar zijn nieuwe concurrent, Meta’s Threads. Maandag kwamen berichten naar boven dat Twitter selectief links naar de nieuwste sociale netwerkapp van Mark Zuckerberg blokkeert. Gebruikers merkten op dat sommige links wel werkten, maar andere niet. Door de verhuizing wordt het voor mensen moeilijker om gesprekken in threads te volgen en gebruikersprofielen te vinden. Waarom kan het ons schelen? Sinds de lancering van Threads op 5 juli is de app het snelst groeiende socialemediaplatform in de geschiedenis geworden en is het een constante trend op Twitter. Experts zijn van mening dat het besluit van Twitter om geselecteerde links naar Threads uit de zoekresultaten te blokkeren, een poging is om gebruikers betrokken te houden bij het platform, in plaats van een concurrent van zich te vervreemden. Wat zeiden mensen? De Amerikaanse technoloog en blogger Andy Baio was een van de vele mensen op Twitter die merkte dat geselecteerde links naar threads niet werkten. Hij bevestigde het probleem door een zoekopdracht uit te voeren met de operator “url:threads.net”. Nadat deze zoektocht geen resultaat opleverde, deelde hij zijn bevindingen in de threads:
  • Twitter blokkeert selectief zoekopdrachten naar tweets die linken naar threads, hoewel ze (voorlopig) thread-URL’s toestaan.
Baio deelde echter een techniek die gebruikers kunnen implementeren om blokkering te voorkomen:
  • “Slimme oplossing @kepner, je kunt de domeinnaam citeren en de punt verwijderen om de blokkering te omzeilen.
  • “Als je filter:follows toevoegt en op Recent klikt, zie je iedereen die je volgt en die links naar threads heeft gepost.
In een gesprek met The Messenger beschreef Baio de stap op Twitter als “concurrentiebeperkend”. Hij zei:
  • “Het verbergen van threadmeldingen op Twitter lijkt perfect in overeenstemming te zijn met Twitter’s nieuwe anti-competitieve houding, waardoor een volledig ommuurde tuin ontstaat die open meningsuiting blokkeert en hypocriet beweert de vrijheid van meningsuiting te bevorderen.”
waarom nu Wat zei Twitter? Het is duidelijk dat Twitter de zorgen van mensen zeer serieus neemt. Zozeer zelfs dat het platform reageerde op ons verzoek om commentaar op de “kak” -emoji, wat mogelijk aangeeft dat het nu in vecht-of-vluchtmodus staat als reactie op de torenhoge populariteit van Thread. Twitter-eigenaar Elon Musk wees ook op een steeds gespannen rivaliteit tussen hem en Meta-CEO Zuckerberg. Eerder deze week, toen Threads de grens van 100 miljoen bereikte, tweette de miljardair: “Zuck is a cuck.” Vervolgens verzekerde hij zijn trouwe leger van volgelingen dat Zuckerberg geen bedreiging voor hem vormde door een “letterlijke d*ck-meetwedstrijd” aan te bieden. Voor het geval iemand in de war raakte door het woord ‘maatregel’, voegde hij ter verduidelijking een liniaal-emoji toe. Ontvang de dagelijkse nieuwsbriefzoekopdracht die marketeers vertrouwen. Aan het verwerken … Even wachten, a.u.b. INSCHRIJVEN Zie voorwaarden. functie getCookie(cname) { let name = cname + “=”; laat decodedCookie = decodeURIComponent(document.cookie); laat ca = gedecodeerdCookie.split(‘;’); voor(laat i = 0; i[i]; terwijl (c.charAt(0) == ‘ ‘) { c = c.substring(1); } if (c.indexOf(naam) == 0) { return c.substring(naam.lengte, c.lengte); } } opbrengst “”; } document.getElementById(‘munchkinCookieInline’).waarde = getCookie(‘_mkto_trk’); Twitter blokkeert niet-geregistreerde gebruikers en Google Zoeken. Musk lijkt zijn goede vriend Zuckerberg niet te trollen, hij heeft misschien zijn vinger op de blokkeerknop, want vorige week beperkte hij niet alleen thread-links, maar blokkeerde hij ook niet-geregistreerde gebruikers en Google-zoekopdrachten. Als gevolg hiervan daalde de verzadiging van de Google-index van Twitter.com met 62%. Het was een andere stap van Twitter die marketeers grote zorgen zou kunnen baren, omdat het het bereik zou kunnen beïnvloeden van merken die mogelijk sterk afhankelijk zijn van de zichtbaarheid van Google. Dit betekent ook dat sommige oudere tweets die in het verleden altijd goed hebben gescoord in Google Zoeken, kunnen veranderen in rangschikking en dus in bereik en PR. Diep duiken. In de eerste twee dagen dat Threads actief was, daalde het Twitter-verkeer met 5% in vergelijking met dezelfde periode een week geleden. Het was ook 11% lager dan in dezelfde periode een jaar geleden. Lees het volledige SmaxWeb-analyserapport om te zien hoe Twitter en Threads zich tegenover elkaar verhouden. Het bericht Twitter blokkeert links naar Meta-concurrenten Threads verscheen eerst op Search Engine Land.

Relevante berichten