Google aangeklaagd wegens vermeende diefstal van inhoud, gegevens die worden gebruikt om kunstmatige-intelligentieproducten te trainen

Google is beschuldigd van het illegaal gebruiken van auteursrechtelijk beschermde inhoud en het stelen van de persoonlijke informatie van miljoenen Amerikanen om zijn kunstmatige-intelligentieproducten te trainen. De aanklachten werden dinsdag in San Francisco ingediend door acht mensen die zeggen dat ze miljoenen getroffen internetgebruikers willen vertegenwoordigen. Als Google schuldig wordt bevonden aan het schenden van de federale privacy- en consumentenbeschermingswetten, zou hij minstens $ 5 miljard verschuldigd kunnen zijn.

Waarom kan het ons schelen? Marketeers worden algemeen aangemoedigd om kunstmatige intelligentie op te nemen en technologieën zoals ChatGPT en Bard in hun strategieën te implementeren. Als AI-producten echter worden ontwikkeld met behulp van illegaal verkregen inhoud en gegevens, kan dit problematisch zijn omdat er mogelijk auteursrechtkwesties zijn.

Wat zou Google hebben gedaan? De eisers beweren dat Google:

  • Illegaal gestolen digitale inhoud gemaakt en gedeeld door miljoenen Amerikanen.
  • Gebruikte dit privébezit om kunstmatige-intelligentietechnologieën te trainen, waaronder de Bard-chatbot.
  • “Bijna onze volledige digitale voetafdruk” werd gestolen, inclusief “creatieve en tekstuele werken” om een ​​catalogus van AI-producten te creëren.

De acht aanklagers beschuldigden Google van het stelen van een verscheidenheid aan inhoud die ze zonder toestemming op sociale media hadden gedeeld, van foto’s op datingsites tot afspeellijsten die zijn opgeslagen op Spotify en video’s die zijn geüpload naar TikTok. Een van de aanklagers, beschreven als een bestsellerauteur uit Texas, beschuldigde Google specifiek van het kopiëren van een heel boek dat ze schreven om Bard les te geven.

Wie klaagt Google aan? Er zijn acht eisers die anoniem blijven en alleen bekend zijn bij hun initialen. Het advocatenkantoor van Clarkson heeft een rechtszaak aangespannen tegen Google, haar moederbedrijf Alphabet en Google’s AI-dochter DeepMind. Als Clarkson Law Firm u bekend in de oren klinkt, komt dat omdat het hetzelfde bedrijf is dat vorige maand een soortgelijke rechtszaak tegen OpenAI heeft aangespannen.

Wat willen eisers? De eisers willen dat Google zijn gebruikers de mogelijkheid geeft om zich af te melden voor “onrechtmatige gegevensverzameling”. Ze vragen de zoekmachine ook om de bestaande datadirectory te verwijderen, of ze zeggen dat Google de eigenaren van deze inhoud “slechts een vergoeding” moet betalen. Ontvang de dagelijkse nieuwsbriefzoekopdracht die marketeers vertrouwen. Aan het verwerken … Even wachten, a.u.b. INSCHRIJVEN Zie voorwaarden. functie getCookie(cname) { let name = cname + “=”; laat decodedCookie = decodeURIComponent(document.cookie); laat ca = gedecodeerdCookie.split(‘;’); voor(laat i = 0; i[i]; terwijl (c.charAt(0) == ‘ ‘) { c = c.substring(1); } if (c.indexOf(naam) == 0) { return c.substring(naam.lengte, c.lengte); } } opbrengst “”; } document.getElementById(‘munchkinCookieInline’).waarde = getCookie(‘_mkto_trk’);

Wat zeiden de eisers? Ryan Clarkson, managing partner van Clarkson Law Firm, heeft een verklaring vrijgegeven:

  • Google heeft deze gegevens jarenlang in het geheim verzameld zonder het aan iemand te vertellen, laat staan ​​met iemands toestemming.
  • Google is geen eigenaar van internet, niet van onze creatieve werken, niet van onze uitdrukkingen van persoonlijkheid, niet van de foto’s van onze families en kinderen, of wat dan ook, alleen maar omdat we het online delen. “

Tim Giordano, een advocaat die de eisers vertegenwoordigt bij het advocatenkantoor Clarkson, vertelde CNN:

  • Google moet begrijpen dat “openbaar beschikbaar” nooit betekent gratis te gebruiken voor welk doel dan ook.
  • “Onze persoonlijke informatie en gegevens zijn ons eigendom en waardevol, en niemand heeft het recht om ze zomaar mee te nemen en voor welk doel dan ook te gebruiken.”

Wat zei Google? Google verwierp de claims en beschreef de rechtszaak als “ongegrond”. In een verklaring zei Halimah DeLaine Prado, algemeen adviseur van Google:

  • “Het is ons al jaren duidelijk dat we data uit openbare bronnen gebruiken, zoals informatie gepubliceerd op het open web en openbare datasets, om AI-modellen te trainen voor diensten als Google Translate, op verantwoorde wijze en in overeenstemming met onze AI-principes.”
  • “De Amerikaanse wet ondersteunt het gebruik van openbare informatie om nieuwe nuttige toepassingen te creëren, en we kijken ernaar uit om deze ongegronde beweringen te weerleggen.”

Het bericht dat Google aanklaagde wegens vermeende diefstal van inhoud en gegevens die worden gebruikt om AI-producten te trainen, verscheen eerst op Search Engine Land.

Relevante berichten