10 geweldige Google Analytics-alternatieven

10 geweldige Google Analytics-alternatieven post thumbnail image
Bent u op zoek naar een alternatief (of aanvulling) op Google Analytics? Maak je je zorgen over privacy? Op zoek naar iets eenvoudiger? Houd je er gewoon van om nieuwe tools uit te proberen? Zo ja, dan zijn hier 10 tools die een goed alternatief bieden. Ze zijn misschien niet zo robuust als Google Analytics, maar soms wil je gewoon iets snel en eenvoudig. Al deze tools hebben ook gratis proefversies en/of abonnementen.

1. Zichtbaar

ZichtbaarZichtbaar screenshot, 2023 in juni Matomo, voorheen bekend als Piwik, stelt u in staat historische gegevens uit Google Analytics te importeren en is een full-service webanalysetool. Dit systeem biedt u heatmaps, A/B-testen, kanalen en doelen, sessie-opnamen en vele andere functies voor conversie-optimalisatie. Het belooft 100% eigendom van gegevens en bescherming van de privacy van gebruikers. Gebruikers kunnen Matomo op hun eigen servers hosten als ze zich zorgen maken over gevoelige gegevens, maar het bedrijf biedt ook cloudhosting op servers in Europa. Momenteel zijn er betaalde advertentie-integraties voor Google Ads, Microsoft Advertising en Yandex Ads. Matomo beperkt ook de gegevens niet. Er is een gratis proefversie met on-premise hostingprijzen vanaf $ 0 per maand voor basisgebruik en vanaf $ 23 per maand voor cloudgebruik. Ondersteuning in de cloud via e-mail per post Met het lokale abonnement kunnen gebruikers kiezen welke functies ze willen naast de standaardfuncties, variërend van $ 29/jaar voor activiteitenregistratie tot $ 579/jaar voor SAML-integratie, met extra robuuste betaalde ondersteuningsabonnementen beschikbaar.

2. Woopra

WoopraScreenshot van Woopra, 2023 in juni Woopra is een tool die product-, marketing-, verkoop- en ondersteuningsteams inzicht geeft terwijl het gebruikers volgt tijdens hun websitereis. Het heeft unieke trackingmogelijkheden op maat en meer dan 30 integraties met producten zoals Salesforce, Google Ads, Zapier, Mailchimp en meer. Het kan ook realtime, live acties uitvoeren, zoals het verzenden van een bericht naar een Slack-verkoopkanaal zodra een nieuwe gebruiker zich aanmeldt. Er is een gratis proefversie en een gratis abonnement met robuustere abonnementen vanaf $ 999 per maand. U kunt contact opnemen met het bedrijf voor een offerte voor een bedrijfsoplossing.

3. GoSquared

GoSquaredScreenshot van GoSquared, 2023 in juni GoSquared biedt analyses en livechat om de verkoop te stimuleren. U kunt de browse-activiteit controleren die de gebruiker naar uw site heeft geleid en of ze hun e-mailadres hebben opgegeven e-mailadres, zie meer informatie over sociale activiteiten. Prijzen beginnen bij $ 9 per maand voor een startpakket met drie projecten. Pakketten op het middenniveau zijn $ 24 per maand voor Standard en $ 49 per maand voor Pro, terwijl het Scale-pakket $ 99 per maand is. Momenteel kunnen nieuwe gebruikers een gratis e-mail krijgen. een boek over de basisprincipes van webanalyse. GoSquared biedt gebruikers onbeperkt delen van teams, e-mailrapportage. e-mail, onbeperkte gegevensopslag, UTM-campagnetracking en nog veel meer. Het kan worden geïntegreerd met onder andere Salesforce, Slack, Zapier, Twitter, Shopify en Squarespace. Het heeft ook een klimaatvriendelijke e-mail. e-mailmarketingtool om uw ecologische voetafdruk te verkleinen en te compenseren, genaamd EcoSend – ook gratis beschikbaar om te proberen.

4. Groothoek

Wijde hoekScreenshot vanuit Groothoek, 2023 in juni Wide Angle Analytics kan worden geïntegreerd met Wix, Ghost, Squarespace, WordPress en meer. Het platform is klaar voor persoonsgegevens, wat inhoudt dat je met toestemming van de gebruiker bepaalde privégegevens mag verwerken. De prijs omvat drie niveaus: het Founder-abonnement is € 9,99 per maand, het Team-abonnement is € 29,99 per maand en het Business-abonnement is € 89,99 per maand. Hoewel er geen vast plan is, is het merk bereid afstand te doen van bepaalde organisaties die sociale doelen promoten.

5. Mixpanel

MixpaneelScreenshot van Mixpanel, 2023 in juni Met Mixpanel kunt u diep in het gebruikersgedrag duiken met live updates zonder SQL te gebruiken. Huidige integraties omvatten Braze, Convert, HubSpot, CallRail en nog veel meer. Er is een gratis starterspakket, een groeipakket dat begint bij $ 20 per maand en een enterprise-pakket dat begint bij $ 833 per maand. Het biedt tot $ 50.000 aan Mixpanel-tegoeden aan in aanmerking komende startups jonger dan 5 jaar.

6. Een stapel

Een stapelin 2023 in juni Heap’s screenshot toont elke actie die elke gebruiker op de site onderneemt en geeft advies over wat er verbeterd kan worden. Er zijn meer dan 100 integraties. Heap is meer een hulpmiddel voor productanalyse, dus het is ontworpen om gegevens te verstrekken over producten en hoe klanten ermee omgaan. Er is een gratis proefversie, een gratis abonnement en individueel geprijsde Growth-, Pro- en Premier-abonnementen.

7. StatCounter

StatCounterScreenshot van StatCounter, 2023 in juni StatCounter is een webanalysetool die fraude met betaalde advertenties kan detecteren. Het waarschuwt u ook wanneer een belangrijke bezoeker terugkeert naar uw site. Met deze tool kunt u het volledige gebruikerstraject volgen en potentiële problemen met navigatie, sitestructuur en verkeer identificeren. Het integreert met Google Ads en houdt de conversiepercentages van uw bestemmingspagina bij. Het biedt een gratis proefperiode met een gratis abonnement, een Premium-abonnement voor $ 18 per maand en een Premium Plus-abonnement voor $ 28 per maand.

8. Publicatie

PublicatieScreenshot van Publictics, 2023 in juni Publytics wordt beschouwd als een analysetool voor uitgevers die het gemakkelijk maakt om uw redactieteam te volgen om te zien welke auteurs/categorieën het beste presteren. De servers worden gehost in Finland en Duitsland en het analysescript is 45 keer lichter dan dat van Google. Prijzen beginnen bij € 5 per maand en zijn gebaseerd op maandelijkse paginaweergaven.

9. Klikkend

Wanneer ingedruktScreenshot van Clicky, 2023 in juni Clicky is een gratis webanalyseplatform dat een Pro-versie biedt voor $ 9,99 per maand, een Pro Plus-versie voor $ 14,99 per maand, een Pro Platinum-versie voor $ 19,99 per maand en een aangepaste versie die het bedrijf zal aanbieden. Jij Er wordt gezegd dat de botdetectie de beste in de branche is en helpt bij het elimineren van alle verzonden spam die gegevens kan verstoppen. Het houdt ook uw website in de gaten en waarschuwt u als deze niet beschikbaar is. Als je van ouderwetse tools houdt, is dit misschien iets voor jou. Sommige premiumfuncties (heatmaps en uptime-tracking) zijn niet beschikbaar bij lagere abonnementen. Clicky biedt ook white label-analyses.

10. Loodvoeder

Leidende voederScreenshot van Leadfeeder, 2023 in juni Leadfeeder integreert uw B2B-marketing- en verkoopgegevens, vertelt u welke pagina’s bedrijven bekijken, heeft een CRM en kan u zelfs e-mails sturen. e-mail wanneer uw droombedrijf uw website bezoekt. Het lijkt een geweldige tool te zijn voor het genereren van leads. Het heeft live webinars en veel downloadbare handleidingen en e-books. boeken over hoe hij het meeste uit zijn product kan halen. Er is een gratis proefversie en zelfs een gratis basisplan, met grotere plannen (voor verkoop- en marketingteams) vanaf $ 199 per maand. Het gratis abonnement bewaart slechts een week aan gegevens, maar het betaalde abonnement heeft geen tijdslimiet. Opmerking: dit product kan worden geïntegreerd met Google Analytics en gebruikt die gegevens, dus het is geen vervanging, maar een verbetering die kan helpen bij het verfijnen van de gegevens die u wilt en nodig heeft. U kunt plug-and-play-connectoren gebruiken of de API gebruiken om toegang te krijgen tot LeadFeeder-gegevens in tools zoals Zapier, ZenDesk, Intercom en Google Analytics.

De afhaalmaaltijden

Google Analytics is krachtig en daar bestaat geen twijfel over, maar wat heb je te verliezen door een of meer van deze tools uit te proberen? Mogelijk moet u nog steeds Google Analytics gebruiken, maar als u al die kracht niet nodig heeft, kunt u gewoon iets anders zoeken waarmee u tijd bespaart om de exacte gegevens te krijgen die u nodig heeft. Meer middelen:
  • 21 geweldige zoekmachines die u kunt gebruiken in plaats van Google
  • Is het gebruik van Google Analytics een factor in de zoekresultaten?
  • Voorbereiding op GA4: sla uw historische gegevens op
Uitgelichte afbeelding: Andrey_Popov/Shutterstock

Relevante berichten