Waarom OpenAI’s GPT-4 API-extensie betekent dat applicaties krachtiger worden

OpenAI heeft de uitbreiding van GPT-4-beschikbaarheid voor alle betalende API-gebruikers en de beëindiging van oudere inbeddingsmodellen aangekondigd. Deze wijziging geeft ontwikkelaars de mogelijkheid om nog krachtigere software en plug-ins te maken dan nu beschikbaar is.

Wat is de GPT-4 API en waarom is het belangrijk?

API staat voor Application Programming Interface, wat een manier is om twee softwareprogramma’s met elkaar te laten communiceren. Het fungeert als een veilige brug tussen twee softwareprogramma’s, waardoor ze informatie tussen de twee softwareprogramma’s kunnen doorgeven. Met de GPT-4 API kunnen ontwikkelaars nieuwe software maken die de kracht van GPT-4 in nuttige contexten kan toepassen. Dit betekent dat er krachtigere interacties beschikbaar komen voor gebruikers naarmate meer ontwikkelaars toegang krijgen.

Beschikbaarheid van GPT-4 voor API-gebruikers

De OpenAI-aankondiging betekent dat alle OpenAI-ontwikkelaars met een goede reputatie toegang hebben tot de krachtigere GPT-4 API. Deze ontwikkeling is belangrijk omdat het betekent dat diensten en producten die afhankelijk zijn van API’s zelf krachtiger worden en tot meer in staat zijn.
Volgens OpenAI:

“De GPT-4 is ons meest capabele model. Sinds maart hebben miljoenen ontwikkelaars toegang tot de GPT-4 API aangevraagd en het aanbod van innovatieve producten die GPT-4 gebruiken, groeit elke dag. Tegenwoordig hebben alle bestaande API-ontwikkelaars met een geschiedenis van succesvolle betalingen toegang tot de GPT-4 API met 8K-context. We zijn van plan om tegen het einde van deze maand de toegang voor nieuwe ontwikkelaars open te stellen en vervolgens te beginnen met het verhogen van de snelheidslimieten op basis van de beschikbaarheid van computers. We maken ook de GPT-3.5 Turbo-, DALL·E- en Whisper-API’s openbaar beschikbaar voor de stabiliteit en productiegereedheid van deze modellen. We werken aan een veilige afstemming voor GPT-4 en GPT-3.5 Turbo en hopen deze functie later dit jaar beschikbaar te hebben.

API voor chatbeëindiging

In de aankondiging staat dat OpenAI de oudere Completions API zal afschaffen en een overstap naar de nieuwere Chat Completions API aanmoedigt. Chat Completions API geïntroduceerd in 2023 in maart, zorgt voor efficiëntere interoperabiliteit en verbruikt nu 97% van API GPT.
Een artikel gepubliceerd op Medium beschreef het belang van chataanvullingen als revolutionair:
“Met deze functie kunnen ontwikkelaars functies beschrijven in AI-modellen die op intelligente wijze kunnen beslissen om een ​​JSON-object uit te voeren met de argumenten om die functies aan te roepen.” …Dit opent een wereld aan mogelijkheden voor het creëren van meer interactieve en dynamische toepassingen.
De aankondiging van OpenAI legt uit waarom chataanvullingen de standaard worden:

“…Chat Completions API’s gestructureerde interface (bijv. systeemberichten, functieaanroepen) en multi-chatmogelijkheden stellen ontwikkelaars in staat om chatervaringen en een breed scala aan voltooiingstaken te creëren.” Het helpt ook het risico op snelle injectie-aanvallen te verminderen, omdat door de gebruiker geleverde inhoud structureel kan worden gescheiden van instructies. OpenAI zal oudere modellen na zes maanden en tegen 2024 uitfaseren maand januari. oudere modellen zullen niet meer beschikbaar zijn. Dit is bedoeld om ontwikkelaars in staat te stellen hun producten en services bij te werken met behulp van oude modellen en te profiteren van nieuwe modellen. Hetzelfde geldt voor ontwikkelaars die oudere inbeddingsmodellen gebruiken.

OpenAI dekt de financiële kosten van de vervanging

De verklaring van OpenAI erkent dat de overgang van oudere modellen een belangrijke verandering is.

Ze beloofden:
“We dekken de financiële kosten van gebruikers die inhoud opnieuw insluiten met deze nieuwe modellen.” We zullen de komende dagen contact opnemen met de getroffen gebruikers.

OpenAI blijft innoveren en verbeteren

OpenAI blijft de concurrentie voorblijven door bedrijven in staat te stellen nieuwe producten en diensten te creëren en te verbeteren. Dit betekent dat latere gebruikers krachtigere tools zullen hebben. Deze wijzigingen zijn belangrijk omdat ze gebruikers meer toegang geven tot GPT-4. Lees de OpenAI-aankondiging: Algemene beschikbaarheid van GPT-4 API’s en gebruik van oudere modellen voor voltooiings-API’s
Afbeelding met dank aan Shutterstock/Lotus_studio

Relevante berichten