Google rangschikt AI-gegenereerd Star Wars-artikel zonder EEAT

Google rangschikt AI-gegenereerd Star Wars-artikel zonder EEAT post thumbnail image

Ondanks constante herinneringen om nuttige inhoud te maken en het belang van EEAT (expertise, expertise, autoriteit en geloofwaardigheid), vindt Google nog steeds manieren om inhoud op pagina 1 te rangschikken die er niet zou moeten zijn. Zoek niet verder dan de chronologische lijst met Star Wars-films en tv-programma’s die gisteren op Gizmodo zijn gepost (let op: deze is vandaag bijgewerkt met een paar correcties). Auteur: Gizmodo Bot.

1 pagina voor [Star Wars movies]. Ondanks enkele fouten werd het artikel goed ontvangen:

Het staat nu op positie 5, maar eerder op de dag stond het op positie 3 boven de Rotten Tomatoes-pagina. Versheid kan hier een sleutelfactor zijn geweest. Gizmodo is ook een sterk merk en publiceert veel inhoud over dit en aanverwante onderwerpen. Dit artikel. Hij woont in de io9-sectie van de technische blog Gizmodo (die inhoud publiceert over sciencefiction- en fantasyfilms, tv, boeken, strips).

Reactie van de redactie. Zoals iedereen weet, is door AI gegenereerde inhoud niet slecht, alleen omdat AI deze heeft gemaakt. Maar het was zo erg dat adjunct-hoofdredacteur James Whitebrook op Twitter verduidelijkte dat hij noch zijn team betrokken waren bij het redigeren of publiceren van het artikel: Hallo! Zoals je vandaag misschien hebt gezien, verscheen er een AI-aangedreven artikel op io9. Ik kreeg ongeveer 10 minuten geleden een melding en niemand van io9 was betrokken bij het bewerken of publiceren ervan.

Hier is de verklaring die ik naar G/O Media heb gestuurd, samen met een lange lijst met correcties. pic.twitter.com/xlROmxmupA — James Whitbrook (@Jwhitbrook) december 2023 5 juli Zijn volledige verklaring:

  • “In 15 jaar tijd is io9 uitgegroeid tot een publiek dat kwaliteitsdekking van genre-entertainment eist, van kritische analyse tot inzichtelijk commentaar tot nauwkeurig nieuws en baanbrekende onderzoeksrapportage.” Deze scanners zijn uitgegroeid tot een van de best presterende scanners op Gizmodo, de vlaggenschipsite van G/O Media, in termen van verkeer, en ze hebben dit gedaan door dit team en onze voorgangers aan een strikte standaard van uitmuntendheid en nauwkeurigheid te houden. dat we hebben weten te bereiken. Een artikel dat vandaag door io9 is gepubliceerd, verwerpt dezelfde normen waar dit team zich elke dag aan houdt als critici en journalisten. Het is slecht geschreven en staat vol basisfouten; door het commentaargedeelte te sluiten, berooft het onze lezers van de vitaliteit van dit netwerk, het vermogen om ons publiekelijk verantwoordelijk te houden en dit stuk precies te noemen wat het is: beschamend, ongevoelig, respectloos voor zowel het publiek als de mensen die werken. hier is een klap voor onze autoriteit en integriteit. Het is teleurstellend dat dit werk aan ons publiek en onze branchegenoten werd gepresenteerd als een venster op de toekomst van G/O, en het is jammer dat we als team een ​​buitensporige hoeveelheid tijd buiten onze actualiteit moesten doorbrengen. probeer u duidelijk te maken welke onaanvaardbare fouten zijn gemaakt bij het publiceren van dit stuk.

Correctie. De redactie heeft het artikel nu bijgewerkt en onderaan een opmerking toegevoegd:

  • in 2023 6 juli dit verhaal is aangepast. Afleveringsbeoordelingen waren onjuist. Allereerst zijn The Clone Wars in de herziene lijst in de juiste chronologische volgorde geplaatst.

Als je je afvraagt ​​hoe de originele versie eruit ziet, kun je deze zien op de Wayback Machine.

Waarom kan het ons schelen? U kunt zeker door AI gegenereerde inhoud plaatsen. Sommigen van hen kunnen goed worden beoordeeld – zelfs op pagina 1. Als die inhoud echter onjuiste informatie bevat omdat deze niet is beoordeeld door een redacteur en/of materiedeskundige, kan dit op de lange termijn aanzienlijke schade toebrengen aan de reputatie van uw merk.

Niet de eerste en niet de laatste. Veel merken – die proberen kosten te besparen door mensen te ontslaan (zie: Red Ventures’ BankRate en CNET) – wenden zich tot door AI gegenereerde inhoud. Sneller en goedkoper te maken, maar het eindresultaat was niet altijd goed:

  • Men’s Journal publiceerde een artikel met ernstige YMYL-problemen over het onderwerp testosteron.
  • BuzzFeed heeft een aantal enge artikelen gepubliceerd over reizen met AI.

De post Google rangschikt door AI gegenereerd Star Wars-artikel zonder EEAT verscheen eerst op Search Engine Land.

Relevante berichten