Google werkt het privacybeleid bij om openbare gegevens te verzamelen voor AI-training

Google werkt het privacybeleid bij om openbare gegevens te verzamelen voor AI-training post thumbnail image

Google heeft dit weekend zijn privacybeleid bijgewerkt om het bedrijf in staat te stellen informatie die mensen online delen te verzamelen en te analyseren om kunstmatige-intelligentiemodellen te trainen. Google zegt de informatie te zullen gebruiken om zijn diensten te verbeteren en nieuwe kunstmatige-intelligentieproducten te ontwikkelen. Een update van het privacybeleid van Google stelt: “Google gebruikt informatie om onze services te verbeteren en nieuwe producten, functies en technologieën te ontwikkelen die onze gebruikers en de samenleving ten goede komen. We gebruiken bijvoorbeeld openbaar beschikbare informatie om Google AI-modellen te helpen trainen en producten en functies te ontwikkelen zoals Google Translate, Bard en Cloud AI-mogelijkheden. Lees hier meer over de beleidswijzigingen en wat deze kunnen betekenen voor internetgebruikers.

Verhuizen van “taal”-modellen naar “AI”-modellen

Het bijgewerkte beleid wijkt duidelijk af van de eerdere servicevoorwaarden van Google. Vóór de update van dit weekend zei het beleid van Google dat het de gegevens van mensen gebruikte om “spraak” -modellen te verbeteren. Google behoudt zich nu het recht voor om menselijke gegevens te gebruiken om al zijn AI-modellen en -producten te verbeteren, inclusief vertaalsystemen, tekstgeneratiesystemen en cloud-AI-services. Google benadrukt de wijzigingen op de archiefpagina van het privacybeleid (groen geeft nieuw toegevoegde informatie aan):
Google werkt het privacybeleid bij om openbare gegevens te verzamelen voor AI-trainingScreenshot van: policy.google.com/privacy/, 2022 Juli. Doorgaans beperkt het privacybeleid het vermogen van bedrijven om gegevens te verzamelen die gebruikers rechtstreeks verstrekken. Volgens het nieuwe beleid van Google mag het bedrijf alle informatie gebruiken die mensen openbaar online plaatsen.

Privacybezorgdheden

Het gebruik van AI-systemen om de online records van mensen te analyseren, roept privacyproblemen op. AI-technologieën zoals Google Bard en OpenAI ChatGPT kunnen menselijke posts, reviews en andere online content accepteren en hergebruiken. Hoewel alles wat openbaar op internet wordt geplaatst door iedereen kan worden gezien, verandert de manier waarop die informatie kan worden gebruikt. De grootste zorg is het verhuizen van WHO kan toegang krijgen tot de gegevens Hoe het zou gebruikt kunnen worden. Bovendien is de rechtmatigheid van deze methode van gegevensverzameling nog onduidelijk. Verwacht in de toekomst dat de rechtbanken complexe auteursrechtkwesties behandelen.

web schrapen

Het probleem met het webcrawlen heeft de aandacht getrokken van spraakmakende tech-figuren zoals Elon Musk, die hun zorgen hebben geuit en zelfs enkele van de recente ongelukken van Twitter de schuld hebben gegeven van de inspanningen van het platform om datamining te voorkomen. In het weekend verminderde Twitter het aantal tweets dat gebruikers per dag konden bekijken, waardoor de dienst vrijwel onbruikbaar werd. Musk schreef dit toe aan een fundamentele reactie op “data-oogst” en “systemische manipulatie”. De alomtegenwoordigheid van de web-harvesting-praktijken van techreuzen is nu een hot topic in het debat over het gebruik van consumentengegevens en privacy.

Hoe uw gegevens te beschermen

Als u zich zorgen maakt over de wijzigingen in het privacybeleid van Google, volgen hier enkele stappen die u kunt nemen om te voorkomen dat Google uw gegevens gebruikt om zijn AI-systemen te trainen:

  • Plaats alleen informatie die voor u handig is om te openen en te gebruiken, ook op Google.
  • Gebruik de privacycontroles van Google. Ga naar je Google-account en bekijk je privacy-instellingen. U kunt ervoor kiezen om u af te melden voor opties zoals Web- en app-activiteit, Locatiegeschiedenis en Spraak- en audioactiviteit.
  • Gebruik alternatieve diensten. In plaats van Google-services zoals Search, Gmail, YouTube, Chrome, etc. te gebruiken, kunt u overstappen naar alternatieve serviceproviders met een strenger privacybeleid. Opties zijn onder meer DuckDuckGo voor zoeken, ProtonMail voor e-mail e-mail, Vimeo-video delen en Brave webbrowsen.
  • Schakel de incognito- of privébrowsingmodus in wanneer u Google-services gebruikt.
  • Lees het privacybeleid voordat u de websites, mobiele applicaties of andere diensten gebruikt. Wees voorzichtig met degenen die beweren uw gegevens met Google te delen.
  • Neem rechtstreeks contact op met Google om uw zorgen kenbaar te maken over hoe uw gegevens kunnen worden gebruikt om zijn AI-modellen te trainen.

samengevat

De update van Google, waarmee het bedrijf openbare gegevens kan verzamelen en analyseren om kunstmatige-intelligentiesystemen te trainen, brengt belangrijke problemen aan het licht. Ten eerste: naarmate AI-technologieën vorderen, willen technologiebedrijven steeds meer data. Deze gegevensverzameling moet echter legaal en ethisch gebeuren, met toestemming van de gebruikers en kennis van hoe hun informatie wordt gebruikt. Ten tweede moeten mensen weloverwogen beslissingen nemen over wat ze online delen en zich ervan bewust zijn dat openbare registers op onvoorspelbare manieren kunnen worden gebruikt. Hoewel AI veel voordelen belooft, brengt het ook nieuwe uitdagingen met zich mee die we moeten overwinnen om met AI een verantwoorde toekomst op te bouwen.
Uitgelichte afbeelding: Ian Dewar Photography/Shutterstock

Relevante berichten