Universal Analytics sterft op 11-jarige leeftijd: ‘Wees dapper en sterk’

Universal Analytics sterft op 11-jarige leeftijd: ‘Wees dapper en sterk’ post thumbnail image
Vandaag (1 juli) stierf Universal Analytics, een platform geliefd (of op zijn minst getolereerd) door marketeers, na 11 jaar. Hoewel de digitale marketingindustrie was gewaarschuwd dat Google op het punt stond levensondersteuning uit te schakelen, kwam het nieuws toch als een schok voor velen. Verwoeste marketeers over de hele wereld zijn naar Twitter gegaan om hun respect te betuigen, en sommigen houden zelfs hun eigen begrafenis. Google Analytics is geboren in 2005. in november toen Google Urchin overnam en er een gratis dienst van maakte. Zeven jaar later heeft de zoekmachine Universal Analytics verwelkomd, een service die een revolutie teweeg zal brengen in de digitale marketingindustrie. Het platform werd steeds sterker en werd al snel de meest gebruikte webanalyseservice ter wereld dankzij een aantal belangrijke voordelen, zoals offline conversies en flexibele time-outinstellingen voor sessies en campagnes. Helaas anno 2022 Maart. Google brak de harten van adverteerders in alle uithoeken van de wereld toen ze aankondigden dat Universal Analytics ons leven voor altijd zou verlaten. Russell Ketchum, de directeur productbeheer van Google, vocht tegen de tranen toen hij het brutale nieuws vertelde:
  • Universal Analytics is ontworpen voor online metingen die zijn verankerd aan het desktopweb, onafhankelijke sessies en gemakkelijker te controleren cookiegegevens.
  • “Deze meetmethodiek raakt snel achterhaald.
Universal Analytics zal worden herinnerd vanwege de gebruiksvriendelijke interface, gemakkelijk toegankelijke, up-to-date, nauwkeurige gegevens en uitstekende rapportage. UA laat Google Analytics 4 achter zich, een vervangende tool waar marketeers dol op zijn. Deel uw verhalen, herinneringen en leuke tijden met onze overleden vriend door ons te tweeten @searchengineland. Rust zacht, Universal Analytics. Je was goed voor ons. Universele analyse: 2012-2023. Het bericht Universal Analytics sterft om 11 uur: wees moedig en sterk verscheen eerst op Search Engine Land.

Relevante berichten