Het Buy Google-programma wordt op 26 september afgesloten

“Koop op Google voor zoeken en winkelen wordt op 26 september stopgezet”, kondigde het bedrijf vandaag in een e-mail aan. per brief aan de deelnemende winkeliers.

Waarom kan het ons schelen? Google zegt dat het ‘Kopen op Google’ achterwege laat en een nieuw ‘vereenvoudigd klantaankooptraject’ creëert op Google en YouTube.

Wat Google zegt. Een Google-woordvoerder vertelde Search Engine Land:

  • “Ons doel is om een ​​open ecosysteem te behouden door kopers rechtstreeks met verkopers te verbinden, en dit heeft een hoge prioriteit voor ons.” We hebben een nieuw, gestroomlijnd afrekenproces ontwikkeld waarmee kopers die klaar zijn om te kopen rechtstreeks van Google naar het afrekenproces op de website van de verkoper kunnen gaan. We hebben geweldige feedback ontvangen van verkopers en gebruikers. Winkelen op Google was een kleine functie die door een zeer beperkt aantal verkopers werd gebruikt, dus we investeren in deze nieuwe winkelervaring.

Nieuwe piloot. Google heeft een nieuw formulier gemaakt als u geïnteresseerd bent in het nieuwe pilotproject voor verificatie.

Mail. Hier is de e-mail. De boodschap van Google aan verkopers vandaag: we werken eraan om een ​​geweldige afrekenervaring te creëren en we blijven verbeteren. We schrijven om u te informeren dat vanaf 2023 26 september het huidige Buy Google-programma eindigt in de Verenigde Staten. We hebben een paar nieuwe kanalen die we graag willen uitproberen (meer informatie hieronder), maar we willen wat basisinformatie over Kopen op Google delen.

  1. Uw deelname aan ‘Kopen met Google’ eindigt in 2023. 26 september en er verschijnt geen optie ‘Kopen op Google’ in zoek- of boodschappenlijstjes. Als u momenteel deelneemt, wordt u vandaag uit het proces verwijderd.
  2. Alle bestellingen ontvangen in 2023 in september, moet worden voltooid in overeenstemming met het restitutiebeleid, ongeacht de beëindiging van het programma.
  3. Als u denkt dat deze optie voordeliger is voor uw bedrijf, heeft u de mogelijkheid om uw deelname aan het programma voor september te beëindigen. Neem hiervoor contact op met het ondersteuningsteam.
  4. Bestelgegevens blijven tot één jaar na afloop van het programma beschikbaar. U krijgt toegang tot uw rapporten door de instructies hier te volgen.
  5. U hoeft niets te doen om het programma te voltooien.

We zullen doorgaan met het introduceren van nieuwe manieren om de afrekenervaring van gebruikers op onze platforms te optimaliseren, en we kijken ernaar uit om met onze retailpartners samen te werken aan andere producten, zoals het nieuwe proefafrekenen, en aan alle andere samenwerkingen met behulp van onze tools, inzichten en training . We zijn enthousiast over de gestroomlijnde afrekenervaring die we vorig jaar hebben geïntroduceerd, waarbij klanten die klaar zijn om te kopen rechtstreeks vanuit hun Google-vermelding naar het afrekenproces op uw website kunnen gaan. Daar zien ze het geselecteerde artikel al in hun winkelwagentje en kunnen ze op uw website afrekenen met elke gewenste betaalmethode. *Verkopers die de nieuwe functie Google Verificatie gebruiken, zien een verbetering van 1-10% in hun bruto handelswaarde (GMV).

  • *Bron: Google-gegevens, detailhandelsverkopen in de VS, 2023 Maart. [Caveat: Data pulled for existing pilot merchants]

Meer te weten komen:

  • Wil je meedoen met de proefcheck, vul dan hier het interesseformulier in.
  • Houd er rekening mee dat als u vóór september wordt geselecteerd om u aan te melden voor een proefbetaling, alle huidige Shop met Google-ervaringen onmiddellijk worden weergegeven.
  • Voor degenen die niet zijn geselecteerd om deel te nemen aan het proefproject: we nemen contact met u op zodra de oplossing breder beschikbaar is, zodat u kunt deelnemen!

Neem voor vragen of hulp bij het afmelden contact op met ons ondersteuningsteam of uw Google-contactpersoon. De post ‘Google-app kopen’ sluit op 26 september. verscheen eerst op Search Engine Land.

Relevante berichten