5 SEO-technieken om meer organisch verkeer te genereren

5 SEO-technieken om meer organisch verkeer te genereren post thumbnail image

Online zijn is geen optie meer; het is een noodzaak. Van kleine bedrijven tot grote multinationals, online zichtbaarheid heeft een grote invloed op zakelijk succes. Daarom is een strategie voor zoekmachineoptimalisatie (SEO) cruciaal voor iedereen die zijn bedrijf online wil laten groeien.

Wat is SEO en waarom is het belangrijk?

SEO staat voor zoekmachineoptimalisatie en het is de beste manier om uw website, inhoud en merk op te laten vallen. Door je content te optimaliseren voor zoekmachines vergroot je je kans om hoger in de zoekresultaten te komen. Organisch zoeken is zo effectief omdat de mensen die uw inhoud tegenkomen er actief naar zoeken. Dit betekent meestal leads van betere kwaliteit en dus meer betrokkenheid en conversies. SEO is een kosteneffectieve manier om uw zichtbaarheid te vergroten en heeft een enorm langetermijnpotentieel. In tegenstelling tot betaalde advertenties, waarbij uw bereik doorgaans afneemt zodra u stopt met betalen, kan voor SEO geoptimaliseerde inhoud verkeer blijven ontvangen maanden (of zelfs jaren) nadat deze oorspronkelijk is gemaakt. Het vereist meer inspanning vooraf en het kan langer duren voordat u resultaten ziet, maar het wachten is het zeker waard.

5 SEO-strategietechnieken voor beginners

Hoewel SEO een strategie is om het algoritme van de zoekmachine uw inhoud hoger te laten rangschikken, moet u zich altijd richten op uw publiek en waardevolle inhoud bieden! Voorbij zijn de dagen van het gebruik van zoekwoorden en andere black hat SEO-technieken. Slechte SEO-praktijken zullen averechts werken, dus onthoud altijd: uw inhoud moet worden geschreven voor mensen en geoptimaliseerd voor zoekmachines, en niet andersom! Focussen op SEO is een geweldige manier om meer organisch verkeer naar uw website te genereren. Laten we ingaan op enkele belangrijke technieken die u vandaag kunt gebruiken om uw SEO-strategie te starten!

1. Concentreer u op het gedeelte ‘Mensen vragen ook’.

De sectie “Mensen vragen ook” van Google is een goudmijn voor uw SEO-strategie. Wanneer u naar iets zoekt, zal Google vaak voorstellen welke andere gerelateerde onderwerpen nuttig kunnen zijn.
Mensen vragen ookGoogle-screenshot, 2023 Kunnen. Het is een geweldige, gratis manier om zoekwoorden te vinden en te schrijven over mensen die geïnteresseerd zijn. Door deze vragen in uw inhoud te beantwoorden, geeft u gebruikers de antwoorden waarnaar ze op zoek zijn en vergroot u uw kansen om in deze sectie te verschijnen. Perfect voor zichtbaarheid en betrouwbaarheid. winnen.
Een andere bron om erachter te komen welke vragen uw publiek heeft over bepaalde onderwerpen, is Answer the Public.

2. Bestudeer je concurrentie

Kijken naar wat uw concurrenten doen, is een geweldige manier om inzichten te verzamelen die van invloed zijn op uw SEO-strategie. Identificeer de zoekwoorden waarop ze scoren en bestudeer hun backlinkprofiel – hiervoor heb je een SEO-tool zoals Semrush of Diib nodig. Voordat u in een SEO-tool investeert, kunt u zich aanmelden voor een gratis proefperiode, de informatie verzamelen die u nodig heeft en beslissen of het een tool is die u in de toekomst opnieuw wilt gebruiken. Een andere manier om dit te doen is door de inhoud van uw concurrenten te analyseren. Kijk waar ze over schrijven en wat voor reacties ze krijgen van hun publiek. Kopieer hun strategie niet, maar evalueer wat zij denken dat voor hen werkt en gebruik die kennis om beslissingen te nemen over uw eigen strategie. Als je dieper in deze analyse wilt duiken, bekijk dan deze gids.

3. Interne links en backlinks

Links zijn erg handig voor SEO omdat ze meer informatie aan uw lezers geven. Zoekmachines zien dit als nuttigere inhoud. Interne koppelingen helpen zoekmachines ook om de relatie tussen verschillende pagina’s/berichten op uw site te begrijpen. Het zal lezers ook aanmoedigen om meer van uw inhoud te bekijken. U kunt ook naar andere externe bronnen linken als u denkt dat ze nuttig zijn voor uw lezers of u helpen uw punt te bewijzen. Ook moet u elke vermelding van het merk omzetten in een link. Aan de andere kant zijn backlinks een belangrijke ranking factor. Backlinks zijn links van andere websites naar die van jou. Hoewel kwantiteit hier helpt, is kwaliteit nog belangrijker. Wanneer sites van hoge kwaliteit teruglinken naar uw site, vertelt dit het algoritme dat uw inhoud nauwkeurig en betrouwbaar is. Aan de andere kant kan het hebben van dubieuze sites die naar uw site linken uw reputatie schaden, waardoor het moeilijker wordt om op de eerste plaats te komen.

4. Werk verouderde inhoud bij

Je SEO-content blijft lang effectief zolang deze relevant blijft. Daarom is het zo belangrijk om vaak terug te kijken naar oudere inhoud die goed werkte en deze indien nodig bij te werken. Het is misschien niet altijd nodig, maar bedenk: kun je nog iets toevoegen om deze inhoud nog waardevoller te maken? Of is er iets dat niet meer waar of relevant is? Het regelmatig bijwerken van uw inhoud is een geweldige SEO-praktijk. Google geeft de voorkeur aan frisse en relevante inhoud. Het kan ook nieuwe backlinks aantrekken, wat onderdeel zou moeten zijn van uw SEO-strategie.

5. De belangrijkste vitale indicatoren van internet

Een andere belangrijke SEO-factor is de basiswebvitaliteit van uw website. Ze maken deel uit van de rangschikkingsfactoren die door zoekmachines worden gebruikt en mogen niet over het hoofd worden gezien. Het Core Web Vitals-rapport is samengesteld met behulp van echte gebruikersgegevens en deze factoren zijn belangrijk voor de algehele gebruikerservaring. Het meet:

 • Maximale inhoud inkt (LCP) – Hoe lang het duurt voordat de hoofdinhoud van uw pagina volledig is geladen (streef naar 2,5 seconden of minder).
 • Eerste ingangsvertraging (FID) – Hoe lang het duurt voordat gebruikers daadwerkelijk interactie hebben met uw inhoud (streef naar 100 milliseconden of minder).
 • Cumulatieve lay-outverschuiving (CLS) – Hoeveel uw inhoud op de pagina beweegt voordat deze correct is gepositioneerd (streef naar 0,1 of minder).

Dit is misschien een beetje te technisch, maar het gaat over het algemeen om de gebruikerservaring wanneer ze voor het eerst met uw website omgaan. Een goede gebruikerservaring is een belangrijk onderdeel van uw SEO-strategie, dus u moet de tijd nemen om ervoor te zorgen dat uw website gezond is. Enkele andere factoren waar u op moet letten zijn:

 • Pagina snelheid – Gebruik tools zoals Google PageSpeed ​​Insights of GTmetrix om de snelheid van uw site te analyseren en aanbevelingen voor verbetering te krijgen.
 • Mobiel antwoord – De meeste mensen gebruiken mobiele telefoons om te browsen, dus zorg ervoor dat uw site er goed uitziet op mobiel en functioneel is.
 • Beeldoptimalisatie – Dit is een veelgemaakte fout die een groot probleem veroorzaakt – zware afbeeldingen vertragen uw site, dus zorg ervoor dat u alle media optimaliseert voordat u deze naar uw site uploadt.

Inhoud mag dan koning zijn als het gaat om SEO, maar als mensen vertrekken voordat ze uw inhoud zien, maakt het niet uit hoe goed deze is.

Belangrijkste punten: versterk uw merk met organische SEO

Samenvattend helpen de volgende vijf punten je om je organische SEO uit te breiden:

 • Concentreer u op de sectie ‘Mensen vragen ook’ van Google.
 • Bestudeer je concurrentie.
 • Gebruik interne links en backlinks.
 • Werk verouderde inhoud bij.
 • Besteed aandacht aan de basisbehoeften van het web en de gebruikerservaring.

Onthoud dat deze strategieën samenwerken, en als u ze samen implementeert, kan dit vaak tot betere resultaten leiden! Werken met organisch verkeer is een geweldige manier om de zichtbaarheid te vergroten en uw merk te laten groeien. Een mensgerichte marketingbenadering van uw SEO-contentstrategie zal niet alleen meer organisch verkeer naar uw website leiden, maar ook meer aandacht voor uw content in het algemeen. Het is een geweldige aanvulling op uw biologische marketinginspanningen.
Meer middelen:

 • SEO-testen: 8 experimenten om organisch verkeer te verbeteren
 • 110 beste SEO-tools die 100% gratis zijn
 • SEO voor beginners: een inleiding tot de basisprincipes van SEO

Uitgelichte afbeelding: iamjohnhult/Shutterstock

Relevante berichten