Google Ads stelt de overstap naar data-driven-attributie uit tot half juli

Google heeft aangekondigd dat de first-click, lineaire, time-splitting en position-based attributiemodellen voor Google Ads medio juli eindigen. In een update van een eerdere aankondiging zegt Google: “Na de aankondiging dat de eerste-klik-, lineaire, tijd-degressieve en op positie gebaseerde attributiemodellen zullen worden afgeschaft, zullen we deze modellen deselecteren voor alle conversies. Google Ads vanaf half juli. Google was oorspronkelijk van plan om deze attributiemodellen in juni te verwijderen, met het argument dat ze niet de flexibiliteit hadden om de complexe klanttrajecten van vandaag bij te houden. Een eerdere aankondiging luidde: “Op regels gebaseerde attributiemodellen kennen een waarde toe aan elk advertentiecontactpunt op basis van vooraf gedefinieerde regels. Deze modellen bieden niet de flexibiliteit die nodig is om zich aan te passen aan veranderende consumentenreizen. Het data-driven-attributiemodel van Google, dat AI gebruikt om te bepalen hoeveel elke advertentie-interactie een conversie beïnvloedt, is het populairste automatische biedmodel geworden. “Tegenwoordig wordt minder dan 3% van de Google Ads-webconversies toegeschreven met behulp van eerste-klik-, lineaire, time-lapse- of positionele modellen”, meldt Google. in 2023 September. Google schakelt alle bestaande conversies die deze modellen gebruiken om naar data-driven-attributie. Op dat moment worden first-click-modellen, lineaire modellen, tijdsvervalmodellen en positiegebaseerde modellen verwijderd uit alle Google Ads-rapporten. Adverteerders hebben de mogelijkheid om het laatste-klik-model te wijzigen als ze dat willen.

Voordelen van datagedreven attributie

Het data-driven-attributiemodel van Google heeft verschillende voordelen ten opzichte van oudere, op regels gebaseerde modellen:

 • Nauwkeurigheid: AI analyseert alle interacties en contactpunten die tot een conversie hebben geleid en bepaalt hoeveel elke interactie heeft bijgedragen. Dit geeft een nauwkeuriger beeld van de advertentie-impact dan een generiek model zoals attributie bij eerste klik.
 • Aanpassing: Omdat het model gegevensgestuurd is, wordt het automatisch bijgewerkt wanneer conversiepaden veranderen. Modellen gebaseerd op statische regels kunnen zich op deze manier niet aanpassen.
 • Automatisering: Door de werkelijke impact van elke interactie te begrijpen, kan het model gebruikmaken van automatisch bieden om meer uit te geven aan advertenties die de meeste waarde opleveren. Dit resulteert in verbeterde prestaties in de loop van de tijd.
 • Cross-compatibiliteit: AI onderzoekt het volledige traject over verschillende apparaten en meerdere kanalen om interacties op mobiel, desktop, beeld, zoeken, sociaal, verwijzingsverkeer en meer correct te evalueren.

Aan de slag met data-driven-attributie

Hier volgen de stappen om aan de slag te gaan met data-driven-attributie in Google Ads.

 • Zorg ervoor dat u het bijhouden van conversies instelt.
 • Ga naar het tabblad Toewijzing onder het menu Tools.
 • Schakel op het tabblad Toeschrijving de op gegevens gebaseerde toeschrijving in.
 • Pas data-driven-attributie toe op conversieacties.
  • Klik in het gedeelte Sjablonen op Sjablonen toepassen of bewerken.
 • Schakel ‘Data-driven-attributie’ in voor alle conversies waarvoor u dit model wilt gebruiken.
  • Laat de anderen staan ​​als “Laatste-klik-toewijzing” of “Eerste-klik-toewijzing”.

Laat nu kunstmatige intelligentie uw model maken. Er zijn minimaal zeven dagen aan gegevens nodig om het eerste model te bouwen en vier weken om het te optimaliseren voor automatisch bieden.

Aanvullende stappen

Controleer uw inzichten regelmatig op het tabblad Toeschrijving en pas uw advertenties, zoekwoorden en budgetten aan om de prestaties te verbeteren. U ziet klantpaden naar conversie en de impact van elk kanaal en apparaat. Om volledig te profiteren van data-driven-attributie, kunt u een geautomatiseerde biedstrategie gebruiken, zoals targeting op CPA-biedingen of het maximaliseren van conversies. Automatisch bieden maakt gebruik van een data-driven-attributiemodel om de advertentie-uitgaven te optimaliseren en de conversiewaarde te maximaliseren.

samengevat

Vanaf 2023 Vanaf half juli ondersteunt Google alleen het data-driven-attributiemodel, dat AI gebruikt voor een nauwkeurigere en adaptievere analyse van de advertentie-impact. Deze stap is naar schatting van invloed op minder dan 3% van de webconversies, waarbij momenteel oudere modellen worden gebruikt. Adverteerders die overstappen op dit AI-model moeten ervoor zorgen dat conversies correct worden bijgehouden, gegevensgestuurde attributie inschakelen in de Google Ads-instellingen en automatische biedstrategieën overwegen om de voordelen te maximaliseren.
Uitgelichte afbeelding: rafastockbr/Shutterstock

Relevante berichten