Verhoog uw PPC met ChatGPT: de kunst van het stellen van bevestigende vragen

Verhoog uw PPC met ChatGPT: de kunst van het stellen van bevestigende vragen post thumbnail image

Heb je geprobeerd generatieve AI te gebruiken in je digitale marketing, maar ontdekte je dat het meer werkt als “kwaadaardige automatische aanvulling” dan als echte intelligentie? Probeer niet-bevestigende vragen te gebruiken. Hier is hoe.

De kracht van bevestigende vragen

Uitdagende vragen dagen uit wat je al gelooft of gelooft dat waar is. In plaats van vragen te stellen die consistent zijn met uw ideeën, moedigen ontkenningsvragen u aan om vragen te stellen en verschillende mogelijkheden te onderzoeken. Vergelijk dit met bevestigende vragen, die bevestiging zoeken en bestaande perspectieven versterken. Let op het verschil tussen deze twee vragen en de antwoorden die ze zullen geven:

 • Het is bevestigd: Bent u het ermee eens dat deze nieuwe functie de gebruikerservaring aanzienlijk zal verbeteren?
 • Niet goedkeuren: Wat zijn de mogelijke nadelen of uitdagingen van het implementeren van deze nieuwe functie en hoe kunnen deze de gebruikerservaring beïnvloeden?

Hoe je een vraag stelt heeft een grote invloed op het antwoord. In het Wharton-onderzoek werd de deelnemers gevraagd om de rol te spelen van een verkoper die gebruikte iPods verkoopt. Ze kregen te horen dat de iPod in het verleden twee keer was gecrasht, waarbij alle muziek erop was vernietigd. De onderzoekers wilden weten wat voor soort vragen verkopers zouden aanzetten om het probleem te onthullen. Dit zijn de vragen voor het experiment:

De Wharton-studie

Op de vraag: “Wat kun je me vertellen over de iPod?” minder dan één op de tien verkopers onthulde het probleem. Meer dan 10 keer zoveel verkopers maakten het ongeval bekend op de vraag: “Welke problemen heeft het?” Ik heb dit experiment geleend om te zien hoe ChatGPT zijn antwoorden zou veranderen op basis van de vragen die ik stelde. Hier is hoe het ging:

Vraag A:Ik wil graag deze gebruikte iPod kopen. Wat kun je me erover vertellen?

Reactie van ChatGPT: “…iPod-modellen variëren in functies, geheugencapaciteit en generatie. Geef me alstublieft de nodige informatie of identificerende informatie over de iPod, zodat ik u kan helpen.

Nadat ik heb bevestigd dat het een taalmodel is en me heb verteld dat er meer specifieke informatie nodig is, is het antwoord een vaag overzicht van de verschillen tussen iPod-modellen. Vergelijk dit antwoord met de bevestigende vraag erin:

C-prompt:Ik wil graag deze gebruikte iPod kopen. Welke problemen heeft het?

Reactie van ChatGPT: ‘…Ik heb geen toegang tot specifieke informatie over de individuele iPod waar je het over hebt. Bij het kopen van een gebruikte iPod is het echter belangrijk om rekening te houden met de mogelijke problemen die zich kunnen voordoen. Hier volgen enkele veelvoorkomende problemen die van invloed kunnen zijn op een gebruikte iPod:

Eventuele problemenBeschrijvingLevensduur van de batterij De batterij kan mogelijk niet zo goed worden opgeladen als toen de iPod nieuw was, wat resulteert in een kortere levensduur van de batterij en vaker opladen. Fysieke staat Een gebruikte iPod kan krassen, deuken of andere tekenen van slijtage hebben. Het is belangrijk om de fysieke staat van het apparaat te beoordelen door middel van foto’s of inspectie. Schermproblemen Uw iPod-scherm kan dode pixels, verkleuring of problemen met tegenlicht hebben. Controleer het scherm op zichtbare gebreken of onregelmatigheden. Functie Controleer of alle iPod-knoppen, -poorten en -functies goed werken. Test de hoofdtelefoonaansluiting, volumeknoppen en andere essentiële functies.Software en compatibiliteit Zorg ervoor dat uw iPod compatibel is met de software- en besturingssysteemversies die u van plan bent te gebruiken. Oudere iPod-modellen ondersteunen mogelijk niet de nieuwste updates of apps. Opslagcapaciteit Controleer de exacte opslagcapaciteit van uw iPod om er zeker van te zijn dat deze aan uw eisen voldoet. Controleer of de geadverteerde opslaggrootte correct is.

Om uw risico te verminderen, kunt u overwegen om bij vertrouwde verkopers te kopen met goede beoordelingen of garanties, indien beschikbaar. Vraag de verkoper ook naar bekende problemen of defecten met de iPod voordat u een definitieve beslissing neemt.

De tweede prompt leverde geen aanvullende informatie op, maar het antwoord gaf me een actieplan om ervoor te zorgen dat ik een werkende iPod kreeg. Net als de verkopers in het oorspronkelijke Wharton-onderzoek, probeert ChatGPT de specifieke vragen die we stellen te beantwoorden. Dit betekent dat we de kwaliteit van de reacties die we ontvangen kunnen beïnvloeden op basis van de prompts die we geven. Het stellen van niet-bevestigende vragen aan de genererende AI kan u helpen om meer transparante en bruikbare antwoorden te krijgen. Ontvang de dagelijkse nieuwsbriefzoekopdracht die marketeers vertrouwen. Aan het verwerken … Even wachten, a.u.b. INSCHRIJVEN Zie voorwaarden. functie getCookie(cname) { let name = cname + “=”; laat decodedCookie = decodeURIComponent(document.cookie); laat ca = gedecodeerdCookie.split(‘;’); voor(laat i = 0; i[i]; terwijl (c.charAt(0) == ‘ ‘) { c = c.substring(1); } if (c.indexOf(naam) == 0) { return c.substring(naam.lengte, c.lengte); } } opbrengst “”; } document.getElementById(‘munchkinCookieInline’).waarde = getCookie(‘_mkto_trk’);

Hoe niet-bevestigingsvragen uw digitale marketingstrategie ten goede kunnen komen

Hoewel deductieve vragen in de meeste beroepen nuttig zijn, zijn ze vooral waardevol in digitale marketing, waar de hoeveelheid gegevens en verborgen variabelen gemakkelijk tot verkeerde conclusies kunnen leiden. Het gebruik van niet-bevestigingsvragen in uw marketingstrategie kan helpen:

 • Vermijd voorkeur voor bevestiging actief op zoek naar bewijs dat uw aannames of eerste interpretaties tegenspreekt.
 • Onthul verborgen patronen dieper graven, unieke omstandigheden onderzoeken en alternatieve perspectieven overwegen.
 • Aannames testen met behulp van een meer rigoureuze benadering van gegevensinterpretatie.

Dit alles leidt tot nauwkeurigere gegevens en conclusies, wat leidt tot betere resultaten. Het ontwikkelen van hoogwaardige niet-bevestigende vraagpraktijken draagt ​​ook bij aan professionele groei, waaronder:

 • Kritische denkvaardigheden: Ontwikkel een evenwichtiger en objectiever perspectief wanneer u op zoek gaat naar ideeën en standpunten die uw huidige begrip uitdagen.
 • Baanbrekende innovatie: Daag conventionele wijsheid uit en vraag de status quo om innovatieve inzichten te vinden die anders over het hoofd zouden zijn gezien.
 • Verbeterde probleemoplossende vaardigheden: maak een meer uitgebreide en gedetailleerde analyse van de situatie om nieuwe invalshoeken en mogelijke oplossingen te identificeren.

In combinatie met generatieve AI zijn de voordelen van onbevestigde vragen nog krachtiger. Dat komt omdat u generatieve AI kunt gebruiken als brainstormpartner, die u advies en antwoorden geeft op anders retorische vragen. AI kan u helpen:

 • Verken verschillende perspectieven: Generatieve AI kan nieuwe en diverse perspectieven bieden waar je misschien nog niet aan hebt gedacht.
 • Overwin mentale blokkades: Krijg hulp bij nieuwe ideeën, alternatieve perspectieven en onverwachte verbanden.
 • Iteratie van samenwerking: Gebruik AI iteratief, stel vervolgvragen en daag antwoorden uit, en gebruik uw eigen mening en expertise in het gesprek voor een productieve en interactieve dialoog.

Laten we eens kijken naar specifieke gebieden van digitale marketing waar u ontkennende vragen kunt combineren met generatieve AI voor krachtige resultaten.

Hoe onbenutte marketingkansen te ontdekken door niet-bevestigende vragen te stellen

Om het meeste uit prompts en vragen te halen, is het belangrijk om te beginnen met een duidelijk begrip van het probleem. Wanneer problemen duidelijk zijn gedefinieerd, zijn ze gemakkelijker op te lossen. Neem dus, voordat u prompts en vragen maakt, de tijd om het probleem en de details ervan te begrijpen. Dit zal u helpen effectieve prompts en vragen te creëren die tot zinvolle oplossingen leiden.

Vragen over de bevestiging van de bestemmingspagina

Het succes van uw PPC-advertenties hangt af van een goed converterende bestemmingspagina, maar het maken van een bestemmingspagina is vaak iets anders dan digitale marketing. Als u met bestemmingspagina’s werkt, kunnen deze vragen uw proces helpen. Als je niet direct verantwoordelijk bent voor landingspagina’s of het niet prettig vindt om ze te bewerken, kun je als toegevoegde waarde feedback van hoge kwaliteit geven. Hier leest u hoe u generatieve AI kunt gebruiken om verbeteringen te identificeren die de conversiepercentages verhogen. Plak eerst de inhoud van de bestemmingspagina in het promptvenster of gebruik een plug-in om rechtstreeks naar de pagina te linken. Stel vervolgens niet-bevestigende vragen, zoals deze voorbeeldprompts:

Snel: “Wat ontbreekt er op de bestemmingspagina waardoor een klant mogelijk niet koopt?”

ChatGPT kan feedback geven over specifieke elementen (zoals productbeschrijvingen of call-to-action-knoppen), bruikbaarheid en navigatie, waardeproposities, sociale bewijs- en vertrouwenssignalen en overtuigende inhoud.

Snel: “Welke elementen of functies van de bestemmingspagina kunnen bezoekers misleiden of misleiden, en hoe kunnen ze worden verklaard?”

ChatGPT kan de helderheid van berichten, de berichthiërarchie, navigatie, consistentie en betrouwbaarheid van uw pagina analyseren, evenals het potentieel voor een overdaad aan informatie, en aanbevelingen voor verbetering doen.

Vragen die het publiek niet bevestigen

Veel vooraf gebouwde prompts voor publieksinzicht zijn alleen bedoeld voor demografische gegevens, zoals vragen over de leeftijdsgroep van uw doelgroep. Wat als u in plaats daarvan niet-bevestigende vragen stelt, zoals:

Snel: “Welke vooroordelen of aannames kan ik hebben over mijn publiek en hoe kan ik ze uitdagen?”

ChatGPT kan helpen bij het identificeren van mogelijke gedragsaannames van uw publiek, zoals hun besluitvormingsproces, culturele of taalkundige vooroordelen, psychografische aannames (zoals motivaties en behoeften) en demografische aannames.

Snel: “Wat zijn de redenen waarom mijn publiek niet geïnteresseerd is in mijn product of dienst, ondanks de voordelen en functies ervan?”

ChatGPT kan u helpen bij het overwegen van factoren zoals slecht afgestemde waardeproposities, merkbekendheid (of het ontbreken daarvan), applicatie-effectiviteit, concurrentielandschap, communicatiehiaten en kosten en betaalbaarheid. U kunt ook niet-bevestigingsvragen gebruiken om nieuwe doelgroepen te identificeren (“Zou er een andere demografie kunnen zijn die baat zou hebben bij ons product/dienst die we niet hebben overwogen?“), of meet specifieke doelgroepsegmenten (“Hoe onze marketingboodschappen kunnen worden waargenomen door verschillende segmenten van ons publiek?”).

Vragen niet goedgekeurd door de klant

Het beheren van digitale marketing en het managen van klantverwachtingen zijn twee verschillende vaardigheden. Gelukkig kan ChatGPT met beide helpen.

Snel: “Welke potentiële bezwaren of zorgen zou mijn klant kunnen hebben over mijn marketingstrategieën, en hoe kan ik deze duidelijk en effectief aanpakken?”

ChatGPT kan u helpen bij het anticiperen op en oplossen van problemen die uw klanten kunnen hebben met strategie, messaging, metingen, rapportage, positionering, merkidentiteit of budget.

Snel: “Kun je redenen bedenken waarom mijn cliënt niet tevreden is met mijn huidige manier van communiceren en hoe ik die zou kunnen verbeteren?”

Niemand is een perfecte communicator. ChatGPT kan problemen met duidelijkheid, frequentie, personalisatie, kanaalselectie, feedbackmethoden en het gebruik van beeldmateriaal aan het licht brengen om uw klantcommunicatie effectiever te maken.

ChatGPT-innovatie stimuleren door middel van niet-bevestigende vragen

De beste manier om generatieve AI in te zetten is door samen te werken. Combineer je kennis, creativiteit en ervaring met de kracht van niet-bevestigende vragen om waardevolle discussies op gang te brengen, betere resultaten te behalen en professioneel te groeien. Het bericht Verhoog uw PPC met ChatGPT: de kunst van het stellen van bevestigende vragen verscheen eerst op Search Engine Land.

Relevante berichten