Google’s proces voor het verwijderen van persoonlijke gegevens: inzichten van John Mueller

In de digitale wereld van vandaag, waar persoonlijke informatie zo gemakkelijk online toegankelijk is, is het erg belangrijk om uw privacy te beschermen. Onlangs wilde een Reddit-gebruiker persoonlijke informatie uit Google Zoeken verwijderen. Hun ervaring en daaropvolgende gesprekken met John Mueller van Google benadrukken het complexe proces en beleid achter de tools voor het verwijderen van inhoud van Google. Naast het advies van Mueller bevat dit artikel de volgende informatie over hoe u ervoor kunt zorgen dat Google persoonlijke informatie verwijdert:

  • Criteria die worden gebruikt om verwijderingsverzoeken te evalueren
  • Normale verwijderingstijd voor inhoud
  • Beschikbare opties als het verzoek wordt geweigerd

Mueller’s advies over het verwijderen van inhoud van Google.

Een Reddit-gebruiker beschrijft zijn ervaring: “Ik had persoonlijke informatie op een site die deze zonder mijn toestemming publiceerde. De site heeft het op mijn verzoek verwijderd en vervolgens heb ik het hulpprogramma voor het verwijderen van inhoud van Google gebruikt om het resultaat uit de zoekmachine te verwijderen. Verwijderingsverzoek goedgekeurd. Toen ik echter het hulpprogramma voor het verwijderen van afbeeldingen van Google gebruikte voor een foto die deel uitmaakte van een verwijderd bericht, werd mijn verzoek afgewezen. Meest gestelde gebruikersvraag: “Hoe lang duurt het voordat Google Zoeken verouderde inhoud zoals mijn foto verwijdert?” Mueller antwoordde: “Ik vermoed dat de afbeelding meerdere URL’s had die ernaar verwezen, dus het is mogelijk dat de afbeelding nu op een iets ander adres verschijnt. Geef in dat geval gewoon de URL op die u momenteel gebruikt. Ik denk dat je gewoon met de rechtermuisknop kunt klikken en “link kopiëren” uit de zoekopdracht kunt gebruiken en dat met de tool kunt indienen. Een gemakkelijke oplossing, rechtstreeks van een van de zoekadvocaten van Google. Maar zo eenvoudig is het niet altijd. Meer informatie over de zoekprocessen en het beleid van Google voor het verwijderen van persoonlijke informatie vindt u hier.

Hulpprogramma’s en beleid voor het verwijderen van inhoud van Google

Google begrijpt dat sommige soorten persoonlijke informatie die online worden geplaatst, ernstige problemen kunnen veroorzaken, zoals identiteitsdiefstal of fraude. Om hierbij te helpen biedt Google in bepaalde gevallen de mogelijkheid om verwijdering aan te vragen. Vul eerst het formulier in om de verwijdering van uw persoonlijke gegevens aan te vragen. Google beoordeelt vervolgens elk geval om te beslissen of het voldoet aan de normen voor verwijdering. De informatie die verwijderd kan worden is als volgt:

  • Vertrouwelijke staat-ID’s
  • Bankrekeningnummers
  • Creditcardnummers
  • Afbeeldingen van handgeschreven handtekeningen
  • Zeer persoonlijke dossiers (bijv. medische dossiers)
  • Persoonlijke contactgegevens

Soms verwijdert Google de professionele contactgegevens van mensen, zoals hun werkadres en telefoonnummer. Dit geldt met name als deze informatie wordt gedeeld met bedreigende berichten, een praktijk die bekend staat als ‘doxing’. Bij het beslissen wat te verwijderen, weegt Google het recht van het publiek om dingen te weten af ​​tegen de privacy van mensen. Belangrijke informatie uit officiële bronnen, nieuwsbronnen en werkgerelateerde inhoud wordt meestal opgeslagen in zoekresultaten.

Verwijderingsproces

Na het indienen van een verzoek om informatie uit zoekresultaten te verwijderen, ontvangt u een automatische e-mail. e-mail waarin wordt bevestigd dat Google deze heeft ontvangen. Google zal uw verzoek beoordelen en indien nodig om meer informatie vragen. Zodra Google een beslissing heeft genomen, ontvang je nog een e-mail. een brief. Als uw zoekopdracht voldoet aan de normen van Google, kan er een van twee dingen gebeuren: de pagina’s die u wilt verwijderen, verschijnen niet in de zoekresultaten, of ze worden over het hoofd gezien in de zoekresultaten voor uw naam of andere identifiers. Als uw verzoek wordt afgewezen, geeft Google een korte reden op. Maar geef niet op – als u later meer bewijs krijgt om uw zaak te ondersteunen, kunt u opnieuw een beoordeling aanvragen.

Deadline voor verwijderen van inhoud

Google probeert verwijderingsverzoeken binnen 24-48 uur te verwerken. Het kan echter tot 3 maanden duren voordat Google verouderde informatie volledig heeft verwijderd. Als Google je verwijderingsverzoek afwijst, bekijk dan zorgvuldig de redenen en probeer de problemen op te lossen. U kunt uw verzoek opnieuw indienen als u denkt dat de afstandsverklaring ten onrechte is geaccepteerd of als u nieuwe ondersteunende informatie heeft. U kunt ook rechtstreeks contact opnemen met de bron en hen vragen deze te verwijderen. Zelfs als Google de link uit de zoekresultaten verwijdert, is de informatie mogelijk nog steeds elders op internet beschikbaar. Het is dus beter om, indien mogelijk, de bron aan te pakken.

samengevat

Het verwijderen van persoonlijke informatie van Google kost tijd en een goed begrip van het beleid en de processen. Houd er rekening mee dat Google individuele privacy afweegt met het recht van het publiek op informatie die van invloed is op verwijderingsverzoeken. Als Google uw verzoek afwijst, kan het u helpen het opnieuw in te dienen met meer informatie of juridische opties overwegen. Volledige verwijdering is echter niet gegarandeerd. Ga naar de officiële helppagina voor meer informatie over het aanvragen van verwijdering van persoonlijke informatie uit Google Zoeken.
Themaafbeelding gemaakt door de auteur met behulp van Midjourney.

Relevante berichten