Generatieve AI-inzichten van het zoekcentrum van Google live in Tokio

Generatieve AI-inzichten van het zoekcentrum van Google live in Tokio post thumbnail image

Het Google Search-team hield Google Search Central Live, het eerste persoonlijke evenement in Japan sinds 2019. webmaster conferenties. #SearchCentralLive Tokyo staat op het punt te beginnen en we kunnen niet opgewondener zijn! Dus! Veel! Mensen! 😍 pic.twitter.com/HSOS7bFZJ3 — Google Search Center (@googlesearchc) maart 2023 16 juni Website-eigenaren, digitale marketeers, webontwikkelaars en SEO-professionals waren aanwezig op 15 en 16 juni. tijdens het evenement, dat een platform bood om best practices voor SEO en website-optimalisatie te bespreken, terwijl het ook de mogelijkheid bood om te leren van experts uit de branche en het Google Search-team. Deelnemers kregen de kans om te communiceren met online beoefenaars uit verschillende regio’s, inzicht te krijgen in de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van Google Zoeken en deel te nemen aan discussies over hoe ze de zoekprestaties van hun site kunnen verbeteren. Hoewel het evenement ter informatie niet toegankelijk was voor de pers, waren er verschillende sprekers, waaronder Google-medewerkers en experts. Sprekers deelden kennis en ervaring over website performance en optimalisatie van Google zoekresultaten. Het volgende zijn inzichten van het evenement gedeeld met de hashtag #SearchCentralLive op Twitter.

Google zoeken en AI genereren

Au! Au! AI!#SearchCentralLive pic.twitter.com/y8SAD579KN — 長崎あずさ (@_azuazu) maart 2023 16 juni Verschillende tweets van het evenement bevatten opmerkingen van Google-analist Gary Ilyes over generatieve AI.

 • Bard zal in een experimentele fase meer functies uitbrengen.
 • Google zoekt naar manieren om in massa geproduceerde inhoud te bestrijden, met oplossingen die zullen worden vrijgegeven aan Google AI.
 • Volgens de AI-inhoudsrichtlijnen van Google hoeft door AI gegenereerde inhoud niet als zodanig te worden gemarkeerd.
 • Op machinetaal gebaseerde algoritmen worden door mensen getraind op menselijke inhoud.

In een interessante dia die tijdens het evenement op Twitter werd gedeeld, stond een belangrijke herinnering om voor mensen te schrijven, niet voor bots. ruil winkeleigenaren om inhoud voor bots te maken. Als u een maker van inhoud bent, een herinnering: maak inhoud voor mensen, niet voor bots, om te slagen in Google Zoeken. Dit is al heel lang ons advies. Om bij te werken, zie onze richtlijnen voor het maken van nuttige, vertrouwde, mensgerichte inhoud: https://t.co/NaRQqb1SQx — Google SearchLaison (@searchliaison) 2023 16 juni

Google’s veelgestelde vragen over generatieve AI

Een deelnemer deelde een link naar een document van Google naar aanleiding van een FAQ over generatieve AI. Daarin legde Google uit over generatieve AI en grote taalmodellen.

 • Generatieve AI verwijst naar machine learning-modellen die kunnen gebruiken wat ze hebben geleerd van gegevens om nieuwe inhoud te creëren, zoals tekst, afbeeldingen, muziek en code. Ze leren via datamodellen.
 • Grote taalmodellen (LLM’s) zijn generatieve AI-modellen die andere woorden in een tekst kunnen voorspellen op basis van aangeleerde patronen.
 • LLM is geen database of systeem voor het ophalen van informatie. Ze genereren reacties op basis van aangeleerde patronen, dus hun antwoorden kunnen feitelijke fouten bevatten.
 • LLM-beveiliging en -risico’s moeten worden beheerd door middel van maatregelen zoals het filteren van trainingsgegevens, modelverfijning en antwoorden op feitencontrole.
 • LLM’s wordt geleerd grote hoeveelheden gegevens te gebruiken om modellen te leren – hoe diverser de gegevens, hoe beter de prestaties van het model.
 • LLM’s begrijpen de informatie die ze creëren niet fundamenteel. Hun reacties, die emoties of meningen lijken aan te geven, komen voort uit patronen die ze hebben geleerd uit door mensen gegenereerde gegevens.
 • LLM “hallucineert” wanneer het feitelijk onjuiste en ogenschijnlijk consistente antwoorden genereert vanwege onvoldoende relevante informatie. Hallucinaties kunnen worden verminderd, maar niet volledig worden vermeden.
 • Het verminderen van vooringenomenheid in generatieve AI-modellen houdt in dat ze worden verfijnd met evenwichtige gegevens die verschillende perspectieven en standpunten weerspiegelen.

Bijgewerkt gebruikersrapport over zoekkwaliteit

Google heeft onlangs het formulier geüpdatet waarmee Google-zoekgebruikers spam kunnen melden, zodat de zoekresultaten voldoen aan Google Search Essentials. Deelnemers deelden een nieuw feedbackformulier met opties om te zoeken naar ongewenste inhoud, spamachtig gedrag, fraude, lage kwaliteit, betaalde links of andere beledigende zoektactieken. Het heeft ook een bulkverzendingsfunctie waarmee u maximaal vijf pagina’s per rapport kunt indienen.

Zoek statusdashboard

Een andere nuttige link die door verschillende deelnemers werd gedeeld, was voor het Google Search Status Dashboard. Dit dashboard toont de huidige status van crawl-, indexerings-, ranking- en serviceproblemen die van invloed kunnen zijn op site-eigenaren.
Generatieve AI-inzichten van het zoekcentrum van Google live in TokioGoogle-screenshot, 2023 in juni

Bliksemsnelle chats

Naast informatieve lezingen en presentaties bood het evenement unieke functies zoals Lightning Talks-sessies. Deze sessies weken af ​​van traditionele congresvormen en bestonden uit korte, pittige presentaties. Elke presentator had een tijdslimiet van 7 minuten en een beperkt aantal dia’s om hun ideeën te presenteren, wat interdisciplinaire gesprekken en samenwerking aanmoedigde. Een bliksemchatsessie ging over het gebruik van AI-chatbots op het werk, waaruit bleek dat veel werknemers niet begrijpen hoe ze generatieve AI-chatbots moeten gebruiken voor de juiste taken. De spreker beveelt aan dat AI-chat het beste is voor het genereren van ideeën, schrijven, coderen, vertalen en samenvatten. Als goed voorbeeld heb ik Google Translate (dat AI gebruikt) gebruikt om veel tweets, dia’s en documenten over een evenement te vertalen. Je kunt meer Lightning Talks bekijken op YouTube, waaronder een recente op Search Console voor nieuwssites.

Waardevolle inzichten voor website-eigenaren

傘もらった!
#SearchCentrallive pic.twitter.com/f5kz2Nksc0 – きく なが まさし/SEO する する 人 人 (@Web_mashi) 2023 16 juni Het gezamenlijke Google Search Central Live-evenement bood een waardevol platform voor website-eigenaren, webontwikkelaars en SEO- en SEO-professionals om hun kennis van Google Search te verbeteren en de prestaties van hun website te verbeteren. Een verscheidenheid aan sprekers, op maat gemaakte inhoud en netwerken kunnen deze evenementen tot een productieve en boeiende ervaring voor bezoekers maken.
Uitgelichte afbeelding: Daboost/Shutterstock

Relevante berichten