Instagram-uitzendkanalen gaan wereldwijd: wat u moet weten

Instagram-uitzendkanalen gaan wereldwijd: wat u moet weten post thumbnail image
Volgens Mark Zuckerberg, CEO van Meta, die uitzendt op het Meta Channel, worden Instagram-uitzendkanalen beschikbaar voor gebruikers over de hele wereld. Hier is wat je moet weten, inclusief wie ze zijn, hoe je degenen kunt vinden die je wilt volgen en hoe je een kanaal voor je Instagram-publiek kunt maken.

Wat zijn Instagram-uitzendkanalen?

Met Instagram-uitzendkanalen kunnen videomakers eenrichtingsberichten sturen naar kanaalleden (je Instagram-volgers of betaalde abonnees) met tekst, foto’s, video’s, polls en spraakberichten. Instagram-uitzendkanalen gaan wereldwijd: wat u moet wetenScreenshot van Instagram, 2023 in juni Hoewel Instagram toegankelijk is via een desktopbrowser, zijn Instagram-uitzendfeeds alleen beschikbaar in de Instagram-app.

Nieuwe experimentele functies

Naast de wereldwijde lancering heeft Instagram experimentele functies aangekondigd, waaronder de volgende:
  • Vraagprompts om feedback en AMA-inhoud te verzamelen.
  • Een speciaal inbox-tabblad voor gemakkelijke toegang tot en ontdekking van verbonden en nieuwe kanalen.
  • Bijdragers nodigen gasten uit voor uw uitzendkanaal.
  • Data en tijden van geldigheid van uitzendingen.
  • Inhoudsmoderators toevoegen.
  • Bekijk de links en deel ze met je volgers om hen aan te moedigen lid te worden van je kanaal.
Vorige maand testte Zuckerberg de Collaborators-functie met Instagram-CEO Adam Mosser. Hoewel de meeste kanaalleden geïnteresseerd waren in meer creatieve tools, bleek uit een enquête onder bijdragers aan het einde van de sessie dat velen AI-chatbots en beeldgeneratoren gebruiken. Instagram-uitzendkanalen gaan wereldwijd: wat u moet wetenScreenshot van Instagram, 2023 in juni

Hoe Instagram-uitzendkanalen te vinden

Om Instagram-uitzendingen te vinden, ga je naar de Direct Messages-map in de Instagram-app en gebruik je de zoekbalk. Hiermee kunt u op trefwoord zoeken of voorgestelde kanalen bekijken op basis van degenen die u volgt en uw interesses. Als de accounteigenaar het heeft ingeschakeld, kun je de kanalen ook zien in de accountprofielen onder de bio. Instagram-uitzendkanalen gaan wereldwijd: wat u moet wetenScreenshot van Instagram, 2023 in juni Instagram stuurt ook meldingen om je te laten weten wanneer accounts die je volgt een Instagram-stream hebben gemaakt.

Een Instagram-uitzendkanaal maken

Om een ​​kanaal te maken, ga je naar de map Directe berichten in de Instagram-app en tik je op het pictogram om een ​​nieuw bericht te schrijven. Daar zou je een optie moeten zien om een ​​uitzendkanaal te maken. Uitzendkanalen kunnen worden beperkt tot volgers of betaalde abonnees en kunnen worden weergegeven voor reclamedoeleinden of worden verborgen. Instagram-uitzendkanalen gaan wereldwijd: wat u moet wetenScreenshot van Instagram, 2023 in juni Houd er rekening mee dat het verbergen van een kanaal het niet privé maakt. Houd er bij het maken van een kanaal rekening mee dat uw volgers of betaalde abonnees op de hoogte worden gesteld. Zorg ervoor dat je eerste uitzending is ontworpen om mensen te interesseren voor de inhoud die je in deze ruimte deelt, om de kans te vergroten dat ze lid worden van je kanaal.

Meer manieren om je Instagram-publiek te bereiken

Instagram’s wereldwijde uitrol van uitzendkanalen is een belangrijke update die makers een nieuwe manier biedt om het algoritme van Instagram te verslaan en doelgroepen te bereiken via meerdere vormen van inhoud. Of je nu een videomaker bent die je publiek wil betrekken of een gebruiker die verbinding wil maken met de kanalen waarin ze geïnteresseerd zijn, deze functie verbetert de Instagram-app-ervaring, benadrukt nog meer de toewijding van Instagram aan gemeenschapsbetrokkenheid en geeft videomakers de tools die ze nodig hebben om te slagen . Uitgelichte afbeelding: Tada Images/Shutterstock

Relevante berichten