Twitter zal in de komende weken beginnen met het betalen van geverifieerde makers van inhoud, zegt Elon Musk

In de komende weken zal Twitter zijn goedgekeurde makers van inhoud gaan betalen voor advertenties die in hun antwoorden verschijnen. Elon Musk, eigenaar van de sociale netwerksite sinds 2022. in oktober aangekondigd dat de eerste blokbetaling 5 miljoen bedraagt. USD, maar hij stelde bepaalde voorwaarden.

Wat is er nieuw: Volgens de nieuwe regels van Musk krijgen makers van inhoud betaald voor advertenties op basis van hun antwoorden, maar alleen als ze zijn goedgekeurd. Bovendien voegde de miljardair eraan toe dat “alleen advertenties die aan geverifieerde gebruikers worden weergegeven, tellen”.

Waarom we erom geven: Dit nieuws betekent dat adverteerders een andere potentiële inkomstenstroom voor Twitter zullen hebben.

waarom nu Musk heeft aangekondigd dat reclamegoeroe Linda Yaccarino zich bij Twitter zal voegen als nieuwe CEO. Haar leiderschap zal naar verwachting helpen het vertrouwen in het platform te herstellen nadat de advertentie-inkomsten kelderden als gevolg van enkele van de herstructureringsbeslissingen van Musk, waaronder het ontslaan van bijna de helft van de 7,50 medewerkers van Twitter. Volgens onderzoek van Sensor Tower en Insider Intelligence hebben de advertentie-uitgaven een enorme klap gekregen als gevolg van zorgen over de plaatsing van advertenties, met een daling van ongeveer 20% op jaarbasis. Ontvang de dagelijkse nieuwsbriefzoekopdracht die marketeers vertrouwen. Aan het verwerken … Even wachten, a.u.b. INSCHRIJVEN Zie voorwaarden. functie getCookie(cname) { let name = cname + “=”; laat decodedCookie = decodeURIComponent(document.cookie); laat ca = gedecodeerdCookie.split(‘;’); voor(laat i = 0; i[i]; terwijl (c.charAt(0) == ‘ ‘) { c = c.substring(1); } if (c.indexOf(naam) == 0) { return c.substring(naam.lengte, c.lengte); } } opbrengst “”; } document.getElementById(‘munchkinCookieInline’).waarde = getCookie(‘_mkto_trk’);

Wat zei Twitter? Musk twitterde:

 • “Over een paar weken begint X/Twitter makers te betalen voor advertenties die in hun antwoorden verschijnen. De betaling van het eerste blok bedraagt ​​5 miljoen. AMERIKAANSE DOLLAR. Houd er rekening mee dat de maker geverifieerd moet zijn en dat alleen advertenties die aan geverifieerde gebruikers worden weergegeven, worden geteld.

In maart opende Musk zijn hoge verwachtingen voor de toekomst van de advertentieverkoop van Twitter, ondanks de recente uitdagingen. Toen hij lid werd van Twitter, onthulde hij zijn doel om de huidige 5-6 cent per uur gebruikersaandacht van het platform te verhogen tot 15 cent of meer. De miljardair legde uit dat hij dit nastreeft door middel van relevantere en actuelere advertenties. Meer details worden binnenkort verwacht.

Tijdlijn:

 • in 2022 Oktober maand – Musk koopt Twitter voor ongeveer $ 44 miljard na maandenlange onderhandelingen.
 • in 2022 Oktober maand – Een aantal leidinggevenden van Twitter is naar verluidt ontslagen, waaronder CEO Parag Agrawal, Chief Financial Officer Ned Segal, Chief Legal Officer Vijaya Gadde en General Counsel Sam Edgett.
 • in 2022 november – Musk lanceert het grootste ontslag in de geschiedenis van Twitter en begint onderhandelingen om bijna de helft van zijn wereldwijde personeelsbestand te ontslaan.
 • in 2022 november – Twitter verandert zijn blue tick-verificatiesysteem in een betaalde service die $ 8 per maand kost. Publieke figuren van Beyonce tot Cristian Ronaldo verliezen van de ene op de andere dag hun blauwe vinkjes, wat leidt tot een wildgroei aan nepprofielen die zich voordoen als publieke figuren.
 • in 2023 Februari – Tweetfrequentie met 20% gedaald.
 • in 2023 in april – Twitter is verwijderd van het advertentieplatform van Microsoft.
 • in 2023 in april – Musk moet een antecedentenonderzoek doen bij adverteerders.
 • in 2023 Kunnen – Linda Yaccarino aangekondigd als de nieuwe CEO van Twitter.
 • in 2023 in juni – De omzet van Twitter in de VS is met 59% gedaald.
 • in 2023 in juni Musk heeft aangekondigd dat Twitter geverifieerde makers van inhoud gaat betalen voor advertenties die in hun antwoorden verschijnen.

Het bericht dat Twitter de komende weken geverifieerde makers van inhoud gaat betalen, zegt Elon Musk, verscheen eerst op Search Engine Land.

Relevante berichten