Populaire Reddit-communities steunen deze app-ontwikkelaars bij langdurige protesten

Populaire Reddit-communities steunen deze app-ontwikkelaars bij langdurige protesten post thumbnail image
Wat begon als een gepland tweedaags evenement voor populaire Reddit-gemeenschappen om te protesteren tegen geplande veranderingen die een einde zullen maken aan populaire Reddit-apps, veranderde in een openlijke vete tussen Reddit-moderators en leidinggevenden. Honderden subreddits bleven privé nadat de Reddit-boycot was geëindigd en waren van plan dit voor onbepaalde tijd te doen. Een gelekte memo van Steve Huffman, CEO van Reddit, bevestigde dat het platform doorgaat met plannen om API-toegang te beperken tot betalende klanten. Discussies met de app-ontwikkelaars van Reddit lieten hen geen andere keus dan tools af te sluiten die duizenden Redditors al tientallen jaren gebruiken. Ondertussen zal Reddit naar verluidt dit jaar naar de beurs gaan met een waardering van ongeveer $ 15 miljard. Populaire Reddit-communities steunen deze app-ontwikkelaars bij langdurige protestenReddit-screenshot, 2023 in juni Hieronder staan ​​rapporten van mensen die enkele van de populairste apps van Reddit gebruiken, waarin wordt uitgelegd waarom ze gedwongen worden deze af te sluiten.

Maandelijkse prijs voor Reddit API-toegang: $ 2 miljoen

Toegang tot de Reddit API zou $ 2 miljoen kosten, volgens een bericht van Christian Selig, ontwikkelaar van Apollo voor iOS Reddit, dat meer dan 170.000 likes heeft in de App Store. USD per maand. Ze waren geprijsd op $ 0,24 per 1000 API-aanroepen. Ik typte dit snel in mijn app en zag dat het bij lange na niet in de buurt kwam van de exorbitante Twitter API-prijzen van $ 12.000 en het huidige gebruik zou bijna $ 2 miljoen kosten. USD per maand of meer dan 20 miljoen. USD per jaar. Dat is niet overdreven, vermenigvuldig gewoon de 7 miljard verzoeken die Apollo vorige maand deed met de kosten per verzoek. Hoewel Selig de steun waardeert van subreddits die de API-wijzigingen boycotten, is Apollo van plan om op 30 juni te sluiten. Geruchten tussen populaire app-ontwikkelaars en Reddit leidden ertoe dat de opmerkingen van Huffman over de API-wijzigingen het meest onderschat werden op Reddit. Populaire Reddit-communities steunen deze app-ontwikkelaars bij langdurige protestenScreenshot van Reddit, 2023 in juni

API-wijzigingen voorkomen dat app-ontwikkelaars inkomsten genereren uit advertenties

Naast het betalen voor toegang tot de API van Reddit, zouden app-ontwikkelaars ook de mogelijkheid verliezen om inkomsten te genereren met advertenties in hun apps. Dit wordt verklaard door de post van de Reddit is Fun-app (RIF) over de naderende ineenstorting, die meer dan 445 duizend gebruikers in de Play Store heeft. waarderingen. Dit is hoe ze advertenties op apps van derden blokkeren, die het grootste deel van de inkomsten van RIF voor hun rekening nemen. Dus willen ze RIF-gebruikers dwingen om een ​​betaald abonnementsmodel te gebruiken. Ondertussen verdient de officiële Reddit-app nog steeds het meeste geld met advertenties. Huffman erkende dat RIF en Apollo populaire programma’s zijn die worden stopgezet in de uitgelekte memo van The Verge. Hoewel de twee grootste programma’s van derden, Apollo en RIF, samen met verschillende andere, hebben gezegd dat ze van plan zijn om aan het einde van de maand te sluiten, zijn we nog in gesprek met enkele anderen. RIF bedankte ook Redditors voor hun steun tijdens de Reddit-boycot. Langdurige gebruikers spraken hun dankbaarheid en verdriet uit. Ik gebruik dit programma al 10 jaar. Ik kan niet geloven dat er een einde aan komt. Destijds was er geen officiële reddit-app (ik dacht eerst dat het officieel was), maar zelfs toen Reddit hun app uitbracht, heb ik er nooit aan gedacht om over te schakelen, omdat deze app letterlijk perfect is. Dank aan iedereen die heeft bijgedragen aan deze geweldige app.

Meer gratis Reddit-apps

Apps zoals Relay voor Reddit voor Android met meer dan 72.000 apps in de Play Store. ratings, zullen niet langer in staat zijn om gratis versies aan gebruikers aan te bieden. TLDR – Er is geen manier om door te gaan met de gratis versie van Relay; Een abonnement van $ 3 (of minder) per maand is mogelijk beschikbaar.

De toekomst van Reddit blijft onzeker

In tegenstelling tot andere sociale netwerken staat Reddit bekend om zijn sterke community. Reddit-ontwikkelaars ondersteunen hun gebruikers en de moderators van duizenden subreddits. Hoe lang blijven honderden populaire Reddit-community’s privé? En hoe zal een langdurige Reddit-boycot het organische zoekverkeer en de advertentie-inkomsten van Reddit beïnvloeden? We houden de gegevens in de gaten en houden u op de hoogte. Populaire Reddit-communities steunen deze app-ontwikkelaars bij langdurige protestenScreenshot van Semrush, 2023 in juni Uitgelichte afbeelding: Ira Lichi/Shutterstock

Relevante berichten