Google heeft een nieuw meldingsformulier voor zoekspam uitgebracht

Google heeft een nieuw meldingsformulier voor zoekspam uitgebracht post thumbnail image

Google heeft zijn formulier bijgewerkt om zoekspam te rapporteren aan het zoekteam van Google. De soorten spam die u via dit formulier kunt indienen, zijn onder meer spam, betaalde links, kwaadaardig gedrag, lage kwaliteit en andere problemen met de zoekkwaliteit, aldus Google. Daarnaast heeft Google de mogelijkheid toegevoegd om klachten in bulk in te dienen.

Een nieuw formulier. Google zei dat het “de reikwijdte van gebruikersfeedback die we willen verzamelen” verbreedt om meer soorten feedback op te nemen. “U kunt nu spam, betaalde links, kwaadaardig gedrag, lage kwaliteit en andere problemen met de zoekkwaliteit rapporteren in één verbeterde vorm”, voegde Google eraan toe.

Bulk inzending. Google heeft ook de mogelijkheid toegevoegd om beoordelingen in bulk in te dienen met de functie Bulkverzending. Google zei dat “u in één rapport maximaal vijf pagina’s kunt indienen die hetzelfde beleid schenden.”

Hoe het eruit ziet. Hier is een screenshot van Google:

Meer informatie. Het formulier geeft ook feedback en informatie met een link naar de ondersteunende documenten. Hiermee kunt u een hoofdcategorie selecteren en vervolgens een subcategorie, zodat u uw beoordeling kunt indienen bij de juiste afdeling. Het zal ook identieke rapporten negeren die door dezelfde gebruiker zijn ingediend om spam te voorkomen. Google stuurt ook een bevestigingsmail. e-mail wanneer u het formulier verzendt. e-mailen De brief bevat hulplinks naar externe bronnen, waaronder ons kwaliteitsbeleid en ons persoonlijk ondersteuningsforum, voegde Google eraan toe.

Waarom kan het ons schelen? Soms vind je spam of ongepaste informatie in Google Zoeken. Als u deze problemen wilt melden, kunt u dit nieuwe formulier gebruiken. U kunt het formulier hier openen. Het bericht Google brengt nieuw zoek-spamrapport uit verscheen eerst op Search Engine Land.

Relevante berichten