Google verbetert rapport over video-indexering in Search Console.

Google heeft onlangs het video-indexeringsrapport in Search Console uitgebreid om meer specifieke redenen te geven waarom een ​​video mogelijk niet in de zoekresultaten verschijnt. De zoekgigant hoopt video-inhoud beter te kunnen optimaliseren voor zichtbaarheid en ontdekking op zijn platforms.

Meer specifieke feedback voor webmasters

In het verleden gaf Search Console een vage foutmelding “Google kon niet bepalen dat de video zichtbaar is op de pagina” als er een probleem was met de video-inhoud. Google splitst de algemene boodschap op in drie specifieke redenen:

  • Video buiten de viewport
  • Het filmpje is te klein
  • Video is te hoog

Change biedt helder, uitvoerbaar advies. Verplaats de video bijvoorbeeld zo dat deze zich in het weergavegebied van de pagina bevindt en zichtbaar is wanneer deze wordt geladen. Het is ook mogelijk dat u het formaat van uw video moet wijzigen om aan specifieke Google-criteria te voldoen.

Potentiële impact van veranderingen

Wijzigingen in het video-indexeringsrapport in Search Console kunnen van invloed zijn op sites die verkeer ontvangen naar pagina’s met video-inhoud. Google legt uit: “Door nauwkeurigere feedback te geven over waarom een ​​video mogelijk niet wordt geïndexeerd, stelt Google site-eigenaren in staat de nodige wijzigingen aan te brengen die de zichtbaarheid van hun video-inhoud in Google Zoeken kunnen verbeteren. Dit kan leiden tot meer verkeer naar hun sites als de aanbevolen wijzigingen worden doorgevoerd en kan leiden tot een betere indexering en zichtbaarheid van de video’s. Omdat video-inhoud een belangrijkere rol speelt in de SERP’s, wordt deze weergegeven in videocarrousels en in veel videofragmenten, dus het is erg belangrijk om ervoor te zorgen dat deze correct wordt geïndexeerd door Google.

Praktische tips voor video-indexering

Hoewel updates van het Google Video Indexing Report meer specifieke redenen geven voor indexeringsproblemen, bieden ze geen uitgebreide lijst met praktische tips. Uit de verstrekte gegevens en de algemene richtlijnen van Google kunnen we echter de volgende praktische tips afleiden.

  • Plaats video’s in het voorbeeldgebied.
  • Zorg ervoor dat de video het juiste formaat heeft.
  • Gebruik videositemaps en gestructureerde gegevens.
  • Maak uw videocontentbestanden toegankelijk voor Googlebot.
  • Zorg voor duidelijke en nauwkeurige metadata.
  • Geef prioriteit aan beeldkwaliteit en gebruikersbetrokkenheid.

Deze praktijk kan helpen de zichtbaarheid van video’s in Google Zoeken, gebruikersbetrokkenheid en websiteverkeer te verbeteren.

Geleidelijke implementatie van wijzigingen

Je ziet deze wijzigingen niet meteen in je video-indexrapport. Google zegt dat historische gegevens maximaal drie maanden kunnen worden verwijderd voordat er nieuwe oorzaken van fouten worden getoond. “Omdat het video-indexeringsrapport van Search Console 3 maanden aan historische gegevens toont, ziet u mogelijk nog steeds het bericht ‘Google kon geen prominente video op de pagina detecteren’ in de redenlijst van het video-indexeringsrapport, maar dit heeft geen effect op uw pagina’s.”

samengevat

Hoewel het nieuwe Search Console-rapport meer specifieke richtlijnen geeft over waarom een ​​video mogelijk niet wordt geïndexeerd, moet u deze informatie gebruiken. Door inzicht te krijgen in de problemen die van invloed zijn op video-indexering en door de nodige aanpassingen aan te brengen, kunt u de zichtbaarheid van uw video-inhoud verbeteren en meer verkeer genereren.
Themaafbeelding gemaakt door de auteur met behulp van Midjourney.
Bron: Google

Relevante berichten