Geld verdienen op YouTube is zojuist eenvoudiger geworden

Geld verdienen op YouTube is zojuist eenvoudiger geworden post thumbnail image

YouTube verandert de regels voor het genereren van inkomsten om het voor meer videomakers gemakkelijker te maken deel te nemen aan het partnerprogramma. De verhuizing zal naar verwachting meer mensen helpen geld te verdienen met hun video’s. Tegelijkertijd breidt YouTube zijn shopping-partnerprogramma uit, wat meer geld zou kunnen opleveren voor videomakers met een groot publiek. In dit artikel worden de wijzigingen in het YouTube-beleid voor het genereren van inkomsten besproken en wat deze betekenen voor makers van inhoud.

YouTube-partnerprogramma: gemakkelijkere toegang, meer mogelijkheden

Door de geschiktheidscriteria te verlagen, geeft YouTube videomakers eerder toegang tot zijn partnerprogramma. Het bedrijf legt in een verklaring uit: “We breiden het programma nu uit door eerdere toegang tot het YPP te introduceren met lagere geschiktheidscriteria, waardoor je sneller kunt beginnen met verdienen op YouTube door toegang te geven tot functies voor het financieren van fans, zoals kanaallidmaatschap, Super Chat, Super. Bedankt en meer.” Ontwikkelaars moeten aan een bepaalde drempel voldoen om in aanmerking te komen voor het partnerprogramma 500 abonnees, drie openbare uploads in de afgelopen 90 dagen, 3000 kijkuren vorig jaar of 3 miljoen korte films bekeken in de afgelopen 90 dagen. Door deze gewijzigde vereiste kunnen nieuwe makers sneller inkomsten genereren met hun inhoud zonder zich te hoeven houden aan voorheen hoge normen.

Uitbreiding van het YouTube Shopping Partner-programma

Geld verdienen op YouTube is zojuist eenvoudiger gewordenScreenshot van: blog.youtube/news-and-events/more-ways-for-creators-to-earn-on-youtube/, 2023 in juni Naast wijzigingen in het partnerprogramma, breidt YouTube zijn Shopping Affiliate-programma uit. Met deze update kunnen ontwikkelaars met meer 20.000 abonnees producten van andere merken opnemen in hun inhoud, zodat ze concurrerende commissies kunnen verdienen voor de verkoop van producten die zijn getagd in hun video’s en korte films. Makers kunnen nu op een nieuwe manier geld verdienen met hun invloed en direct profiteren van de verkoop van gepromote producten. Andréa Matillano, maker van YouTube-schoonheid, prees het programma en zei: “Deel uitmaken van het YouTube Shopping-partnerprogramma maakt het gemakkelijker voor kijkers om te winkelen en meer te leren over de producten die ik bij mij aanbied. De app zelf maakt het ongelooflijk eenvoudig om commissies op producten te zien en video’s te taggen.

Wat biedt de toekomst voor YouTube en ontwikkelaars?

De veranderingen vallen samen met een controversiële situatie die zich ontvouwt bij een van zijn belangrijkste concurrenten, Twitch. Voorgestelde wijzigingen in het beleid voor het genereren van inkomsten van Twitch hebben tot frustratie geleid bij makers, die vrezen voor de mogelijke negatieve impact op hun inkomsten. Door zijn partnerprogramma te vernieuwen, zou YouTube ontevreden videomakers naar zijn platform kunnen lokken en hen in staat stellen sneller geld te verdienen. Bovendien kunnen videomakers met de uitbreiding van het Shopping Affiliate-programma commissies verdienen voor het verkopen van producten die in hun video’s voorkomen. De verminderde vereisten voor het genereren van inkomsten door YouTube worden gezien als een stap in de goede richting, waardoor het inkomstenpotentieel van makers wordt vergroot en een concurrentievoordeel op de markt voor streaming video behouden blijft.

Themaafbeelding gemaakt door de auteur met behulp van Midjourney.
Bron: YouTube.

Relevante berichten