Amazon test AI-gegenereerde samenvattingen van productrecensies

Amazon test AI-gegenereerde samenvattingen van productrecensies post thumbnail image

Amazon heeft bevestigd dat het een nieuwe functie test in zijn Shopping-app, AI-gegenereerde samenvattingen van productrecensies. De samenvatting geeft een overzicht van zowel positieve als negatieve productrecensies. Daaronder staat een opmerking: “AI gebouwd op basis van klantfeedbacktekst.”

Waarom kan het ons schelen? Recensies zijn een belangrijke factor wanneer mensen beslissen of ze een product willen kopen. Deze functie kan handig zijn voor gebruikers door honderden of duizenden recensies samen te vatten in een handige samenvatting. Het is belangrijk om te monitoren of dit een negatief of positief effect kan hebben op de verkoop.

Hoe het eruit ziet. Hier is een voorbeeld van een door AI gegenereerde samenvatting van klantrecensies voor speelgoed:

Bron afbeelding: CNBC

Wat Amazon zegt. Amazon bevestigde de test, maar weigerde details vrij te geven over hoe het deze productsamenvattingen samenstelt. Een Amazon-woordvoerder zei:

  • “We investeren zwaar in generatieve AI in al onze bedrijven.

Meer generatieve AI bij Amazon. Het bedrijf bereidt zich naar verluidt ook voor om generatieve AI toe te voegen aan zijn zoekervaring. Amazon bouwt ook tools voor adverteerders die video’s en afbeeldingen maken. Het bericht Amazon test samenvattingen van door AI gegenereerde productbeoordelingen verscheen eerst op Search Engine Land.

Relevante berichten