Het video-indexeringsrapport van Google Search Console beschrijft drie nieuwe problemen

Het video-indexeringsrapport van Google Search Console beschrijft drie nieuwe problemen post thumbnail image

Google heeft het video-indexeringsrapport in Google Search Console uitgebreid met meer gedetailleerde stappen en redenen waarom video’s niet in de zoekresultaten van Google verschijnen. “We hebben de reden ‘Google kon niet vaststellen dat de video zichtbaar is op de pagina’ opgesplitst in drie specifieke redenen”, schreef Google.

Nieuwe redenen. Google heeft de volgende drie nieuwe redenen toegevoegd:

  • Video buiten de viewport: Verplaats de video op de pagina zodat de hele video zich binnen het weergavegebied van de pagina bevindt en zichtbaar is wanneer de pagina wordt geladen.
  • Het filmpje is te klein: vergroot de hoogte van de video tot meer dan 140 pixels of de breedte van de video tot meer dan 140 pixels en ten minste een derde van de breedte van de pagina.
  • Video is te hoog: Verlaag de hoogte van de video tot minder dan 1080 pixels.

Hoe ze eruit zien. Hier is een screenshot van hoe deze redenen eruit zien in het video-indexrapport:

Zie je het nog niet? Als u deze nieuwe redenen nog niet ziet, of als u het oude probleem ‘Google kan niet bepalen of de pagina scherpe video bevat’ ziet, is dat normaal. Google zei dat het tot drie maanden kan duren voordat historische gegevens zijn verwijderd voordat al deze nieuwe foutoorzaken worden onthuld. “Omdat het video-indexeringsrapport van Search Console 3 maanden aan historische gegevens toont, ziet u mogelijk nog steeds het bericht ‘Google kon een prominente video op de pagina niet detecteren’ in de redenenlijst van het video-indexeringsrapport, maar dit heeft geen invloed op uw pagina’s, ” legde Google uit “.

Waarom kan het ons schelen? Als je video’s op je site hebt staan ​​en je de gevreesde ‘Google kon niet bepalen hoe prominent de video op de pagina staat’-fouten hebt gezien, heb je nu wat meer inzicht in de specifieke problemen. Google heeft drie nieuwe redenen die effectiever advies kunnen geven over wat u kunt veranderen om ervoor te zorgen dat uw video’s worden weergegeven in Google Zoeken. Het bericht Google Search Console Video Indexing Report Details Three New Issues verscheen eerst op Search Engine Land.

Relevante berichten