Google lanceert een perspectieffilter in mobiele zoekresultaten

Google lanceert een perspectieffilter in mobiele zoekresultaten post thumbnail image

Google is dit weekend begonnen met het uitrollen van een nieuw perspectieffilter voor mobiele zoekresultaten. De functie werd aangekondigd op Google I/O en we hebben de afgelopen maanden Google-previews en tests van de functie gezien, en nu is hij live.

Hoe het eruit ziet. Hier is een screenshot van de functie die u kunt zien door op mobiel te zoeken en door de zoekbalkfilters te scrollen totdat u de optie “perspectieven” ziet. Klik op de optie Outlook om de volgende resultaten te laden:

Meer over vooruitzichten. Zoekers kunnen hun zoekresultaten filteren om video-, blog- en forumresultaten weer te geven. Deze resultaten zijn bedoeld om mensen een “meer levendige ervaring” te bieden voor hun zoekopdrachten, vertelde Liz Reid, Google’s vice-president van zoeken, aan de zoekmachine bij Google I/O. Deze zoekers kunnen antwoorden zien van mensen die hun persoonlijke perspectief delen, en deze antwoorden worden gepresenteerd in een gebruikersinterface die gebruiksvriendelijker en toegankelijker is voor de jongere zoeker. Wanneer u op het perspectieffilter tikt, ziet u meer lange en korte video’s, afbeeldingen en geschreven berichten die mensen hebben gedeeld op discussiefora, vraag-en-antwoordsites en sociale mediaplatforms, legt Google uit. We hebben de testperspectieven van Google eerder gezien, maar deze twee voorbeelden verschillen van de voorbeelden die hier worden beschreven. Dat merkte ik begin mei. Dat merkte Tip Kumarpal Shah zaterdag.

Waarom kan het ons schelen? Het is een nieuwe manier om inhoud te bekijken in forums, video’s, blogs en andere formaten waar mensen hun mening en perspectieven over een specifiek onderwerp geven. Het filter bevindt zich diep in de zoekfilterbalk, dus het is niet duidelijk hoeveel mensen het zullen gebruiken, maar het wordt nu uitgerold en sommigen van jullie zullen ermee kunnen spelen om te zien of je inhoud voor sommige zoekopdrachten verschijnt. Het bericht Google lanceert prospectief filter in mobiele zoekresultaten verscheen eerst op Search Engine Land.

Relevante berichten