Gmail treedt hard op tegen het verzenden van nieuwsbrieven naar spam, bevestigt MailChimp

Gmail treedt hard op tegen het verzenden van nieuwsbrieven naar spam, bevestigt MailChimp post thumbnail image
Een aanhoudend probleem met Google Gmail verstoort de normale e-mail. werking van e-mailnieuwsbriefdiensten. Door dit probleem veel e-mails e-mails worden omgeleid naar de spammappen van abonnees in plaats van naar de hoofdinbox. Dit probleem kwam begin juni naar voren in Search Engine Journal toen onze e-mail De openingspercentages van e-mailnieuwsbrieven daalden tot onder het normale gemiddelde. Een vertegenwoordiger van MailChimp bevestigt dat dit geen op zichzelf staand incident is. Populaire e-mails Het e-mailmarketingplatform kampt met Gmail-gerelateerde leveringsproblemen die voor een aantal klanten niet bekend zijn gemaakt. “Het probleem zit op het Google- en Gmail-platform. We werken rechtstreeks met hen samen om onze gebruikers te helpen campagnes in hun inbox te krijgen”, aldus een woordvoerder van MailChimp. MailChimp heeft echter moeten erkennen dat het een uitdaging is om dit probleem op te lossen, omdat het van buiten zijn platform afkomstig is. “Het is moeilijk te zeggen wanneer dit is opgelost”, gaf de woordvoerder toe. Desalniettemin verzekert hij dat hij rechtstreeks met Google aan de oplossing zal werken.

Wat betekent dit voor uitgevers?

Hoewel uit de bezorgingsrapporten blijkt dat Gmail MailChimp-campagnes accepteert, worden ze verkeerd toegeschreven aan e-mail. voor spam. Deze ongebruikelijke sortering is een doorn in het oog van uitgevers die afhankelijk zijn van e-mail. e-mailnieuwsbrieven om met hun lezers te communiceren en inhoud te verspreiden. MailChimp bood een oplossing. Ze adviseert uitgevers om contact op te nemen met hun publiek over het probleem en hen te vragen hun campagnes handmatig van hun spammap naar hun hoofdinbox te verplaatsen. Dat is dus precies wat we doen. Als dit probleem u als abonnee treft, volg dan de onderstaande stappen om te voorkomen dat u uw favoriete nieuwsbrieven misloopt.

Hoe u ervoor zorgt dat u geen e-mailnieuwsbrieven mist per post

  • Klik op “Meer” in uw inbox.
Gmail treedt hard op tegen het verzenden van nieuwsbrieven naar spam, bevestigt MailChimp
  • Klik onderaan en je ziet de map “Spam”.
Gmail treedt hard op tegen het verzenden van nieuwsbrieven naar spam, bevestigt MailChimp
  • Klik op Spam. Zoek naar e-mail brieven van Search Engine Journal, Loren Baker (en al je favoriete uitgevers).
    • Als u meerdere e-mails wilt overzetten e-mails, markeer ze allemaal en klik op “Geen spam”.
Gmail treedt hard op tegen het verzenden van nieuwsbrieven naar spam, bevestigt MailChimp
  • U kunt dit ook doen door een e-mail te openen. e-mail en klik op “Rapporteren als spam”.
Gmail treedt hard op tegen het verzenden van nieuwsbrieven naar spam, bevestigt MailChimp
  • Er verschijnt een prompt om de verplaatsing naar uw inbox te bevestigen.
Gmail treedt hard op tegen het verzenden van nieuwsbrieven naar spam, bevestigt MailChimp Houd er rekening mee dat de afbeeldingen worden gedownload zodra u uw inbox controleert en de volledige e-mail kunt bekijken. een brief.

Meer informatie volgt

Hoewel we het Gmail-probleem met MailChimp hebben bevestigd, is het op dit moment niet duidelijk of het probleem andere e-mailservices treft. voor platforms voor e-mailnieuwsbrieven. Hoewel een oplossing in zicht lijkt te zijn, benadrukt het de behoefte aan effectieve communicatiekanalen tussen technologieplatforms en hun gebruikers. Google en MailChimp hebben geen specifiek tijdsbestek gegeven voor het oplossen van het probleem, maar herhaalden hun toezegging om het zo snel mogelijk op te lossen. Themaafbeelding gemaakt door de auteur met behulp van Midjourney.

Relevante berichten