Google Cloud introduceert ondersteuning voor generatieve AI in Vertex AI.

Google introduceert een update van zijn cloudgebaseerde machine learning-platform Vertex AI dat generatieve mogelijkheden ondersteunt. Deze toevoeging maakt geavanceerde generatieve AI-modellen toegankelijk voor individuen en bedrijven buiten data science en engineering.

Toegang mogelijk maken tot geavanceerde generatieve AI-modellen

Ondersteuning voor generatieve AI Vertex AI geeft gebruikers toegang tot een breed scala aan generatieve AI-modellen van Google. Deze modellen hebben betrekking op een verscheidenheid aan inhoudstypen, waaronder tekst en chat, afbeeldingen, code en ingesloten tekst. Met Vertex AI kunt u degene kiezen die het beste past bij specifieke gebruikssituaties door modellen te categoriseren op basis van hun mogelijkheden voor het genereren van inhoud. Een van de meest prominente generatieve AI-modellen is PaLM 2, het taalmodel dat de PaLM API aanstuurt. PaLM 2 beschikt over verbeterde meertalige, redeneer- en codeermogelijkheden, waardoor gebruikers taalgerelateerde taken efficiënter en nauwkeuriger kunnen uitvoeren.

Benut de kracht van de PaLM API

Met Vertex AI kunnen gebruikers gebruikmaken van de generatiemogelijkheden van de PaLM API van Google. Ondersteund door Large Language Models (LLM), genereert deze API tekst en code als reactie op prompts in natuurlijke taal. Het biedt gespecialiseerde functies die zijn afgestemd op verschillende gebruikssituaties, waaronder:

  • De text PaLM API is afgesteld om taaltaken perfect uit te voeren.
  • PaLM API voor chats voor chats met meerdere chats.
  • De API voor het insluiten van tekst genereert vectorinsluitingen van de invoertekst.
  • De Codey API bevat patronen voor het genereren van codes, suggesties voor het aanvullen van codes en vragen over code.

AI democratiseren: toegankelijkheid en eenvoud

Door Vertex AI-generatiemogelijkheden toe te voegen, wil Google de technologie democratiseren en toegankelijk maken voor meer mensen. Het platform biedt een intuïtieve interface, inclusief Generative AI Studio, waar je zonder uitgebreide technische kennis mee aan de slag kunt. Generative AI Studio richt zich op low-code implementatie. Dit betekent dat de multimodale modellen van Google, waaronder PaLM, Imagen, Codey en Chirp, met slechts een paar regels code in applicaties kunnen worden geïntegreerd. Ontwikkelaars, zelfs degenen zonder expertise op het gebied van machine learning, kunnen profiteren van deze technologie zonder zich zorgen te hoeven maken over de complexiteit van opslag- en computerbronnen.

Economie en flexibiliteit

Hoewel Vertex AI kosteneffectief is, biedt Google Cloud verschillende prijsopties en flexibiliteit om aan verschillende gebruikersbehoeften te voldoen. Dit zorgt ervoor dat personen met beperkte middelen of kleine bedrijven geen grote investeringen vooraf moeten doen.

samengevat

De nieuwste Vertex AI-update van Google democratiseert kunstmatige intelligentie door toegankelijke en geavanceerde generatieve modellen aan een breder publiek aan te bieden. Met behulp van de intuïtieve, low-code Generative AI Studio verwijdert het platform technische barrières voor AI en moedigt het zelfs niet-technisch onderlegde individuen aan om het te gebruiken.

Bron: Google
Uitgelichte afbeelding: Tada Images/Shutterstock

Relevante berichten