Google beschouwt .ai-domeinen nu als generieke topleveldomeinen

Google heeft zijn ondersteuningsdocumentatie bijgewerkt om aan te geven dat Google Zoeken nu .ai-domeinnamen behandelt als een algemeen topniveaudomein, zoals .com, .org, enz. Google heeft hier een update geplaatst waarbij .ai is toegevoegd aan de lijst met ccTLD’s die Google beschouwt als gTLD’s.

Wat betekent dit. Het betekent alleen dat als u een .ai-domein voor uw website gebruikt, Google dat domein niet langer als geografisch gerelateerd aan Anguilla beschouwt. Anguilla, een Brits overzees gebied in de oostelijke Caraïben, bestaat uit een klein hoofdeiland en verschillende eilandjes voor de kust. Gary Illyes van Google’s zoekcommunicatieteam plaatste een bericht op LinkedIn en zei: “We zullen het doelland niet afleiden uit de ccTLD, dus het targeten van Anguilla is een beetje moeilijker geworden, maar aan de andere kant zijn er bijna geen .ai-domeinen die dat proberen te doen.” dat toch. ”

Waarom kan het ons schelen? Als u het gebruik van een .ai-domeinnaam hebt vermeden omdat u bang bent dat Google deze naar Anguilla zou kunnen verwijzen, hoeft u dat niet te doen. Ga je gang, bouw je volgende bedrijf op met een .ai-domein. Het bericht Google Now behandelt .ai-domeinen als algemene topniveaudomeinen verscheen eerst op Search Engine Land.

Relevante berichten