Videomarketing voor advocatenkantoren: 8 belangrijke tactieken voor generatiesucces

Zou u als eigenaar van een advocatenkantoor niet dol zijn op uw videomarketing om klanten aan te trekken? Geloof het of niet, inhoud van een advocatenkantoor hoeft niet saai te zijn – en dat zou het ook niet moeten zijn. Er zijn veel unieke en creatieve manieren om video voor uw advocatenkantoor op de markt te brengen. Dit artikel helpt je nieuwe manieren te ontdekken om nieuwe leads te krijgen met behulp van video, van educatieve en boeiende inhoud tot boeiende en deelwaardige video’s! Laten we erop ingaan.

1. Maak trainingsvideo’s

Het rechtsgebied is vaak complex, omslachtig en volstrekt ontoegankelijk voor de gemiddelde mens. Maar als juridische professional heb je het vermogen om complexe onderwerpen om te zetten in informatie die je publiek gemakkelijk kan begrijpen! Een van de beste manieren om dit te doen, is door educatieve video’s te maken die ingaan op de meest voorkomende juridische vragen van uw publiek of die meer informatie geven over het juridische proces in het algemeen. Dit kan zeer nuttig zijn voor potentiële klanten die overweldigd zijn door al het traditionele jargon rond hun juridische kwesties. Afscherming kan bijvoorbeeld een eng en intimiderend probleem zijn. Help uw publiek gerust te stellen door de exacte stappen op te splitsen die ze moeten nemen om marktafscherming te voorkomen, inclusief het inhuren van een advocaat. Aangezien voor veel juridische kwesties iemand juridische hulp nodig heeft, kunt u altijd uw diensten vermelden in de hoop dat een potentiële klant contact met u opneemt!

  • Advies: Overweeg om praktijkvoorbeelden of casestudy’s toe te voegen om nog meer waarde toe te voegen aan uw videozelfstudies. Dit maakt je video’s herkenbaarder voor je publiek.

2. Start je YouTube-kanaal

De beste manier om aandacht te krijgen voor je videocontent is door een YouTube-kanaal te maken. Dit komt omdat YouTube fungeert als een zoekmachine waarmee gebruikers naar onderwerpen kunnen zoeken en gerelateerde video’s kunnen ontdekken. Als iemand bijvoorbeeld op YouTube zoekt naar ‘kindervoogdijstrijd’, ziet hij een lijst met gerelateerde video’s van andere advocaten en uitgevers. Hoe goed deze video’s scoren in YouTube-zoekopdrachten, hangt echter enigszins af van YouTube SEO. Plan uw YouTube-video-onderwerpen die verband houden met waar uw potentiële klanten mogelijk naar op zoek zijn. Je kunt YouTube Hulpprogramma’s voor zoekwoorden gebruiken om zoekwoordideeën op te doen. Vervolgens moet u het door u gekozen trefwoord opnemen in de videotitel, beschrijving en video-inhoud (voice-over/script). Dit helpt om je YouTube-ranking te verbeteren en kijkers naar je kanaal te trekken. Zorg ervoor dat u een call-to-action (CTA) opneemt zodat potentiële klanten contact met u kunnen opnemen en overweeg een websitelink en/of telefoonnummer aan uw videobeschrijving toe te voegen.

  • Advies: Gebruik een tool zoals Animaker om geanimeerde uitlegvideo’s te maken. Het kan een leuke manier zijn om complexe juridische concepten uit te leggen.

3. Sluit video-inhoud in blogposts in

Een andere manier om verkeer naar video’s te leiden, is door ze in blogartikelen op uw website in te sluiten. Als uw advocatenkantoor een blog heeft, is dit waarschijnlijk een plek waar u nieuws over advocatenkantoren, informatieve inhoud, getuigenissen van klanten en meer plaatst. Artikelmarketing is een geweldige manier om het organische verkeer van uw advocatenkantoor te vergroten. Als je al site-analyses hebt, raad ik aan om de blogartikelen te identificeren die momenteel het meeste verkeer genereren en er video’s voor te maken. U kunt de video’s vervolgens in de artikelen zelf insluiten. Als je nog geen website-analyse hebt, raad ik je ten zeerste aan om Google Search Console (GSC) en Google Analytics (GA) in te stellen. Beide zijn gratis en bieden waardevolle informatie over hoe uw site presteert, hoeveel mensen uw site bezoeken, enz.

4. Vraag klanten om videoreviews

Er moet veel vertrouwen worden opgebouwd tussen advocaten en hun cliënten. Met zoveel problemen om mee om te gaan – geld, tijd, gezinsdynamiek, enz. – zijn cliënten vaak bang om juridische hulp in te huren zonder garantie op resultaat. En hoewel u geen enkele uitkomst kunt garanderen, moet u wel een positieve ervaring kunnen garanderen. Dit is waar beoordelingen van tevreden klanten kunnen helpen om vertrouwen in uw bedrijf op te bouwen. Vraag daarom niet alleen om klantbeoordelingen op Facebook en Google, maar vraag ook om klantbeoordelingen via video’s. Deze video’s kunnen worden toegevoegd aan je blog, website, YouTube-kanaal, advertenties en meer (met toestemming natuurlijk!). Vraag cliënten om hun ervaring met het werken met uw advocatenkantoor te beschrijven, waarom zij u kunnen aanbevelen bij toekomstige cliënten en wat de resultaten van de samenwerking zijn geweest. Maar onthoud dat je niet wilt dat je testimonial-video’s te veel scripts bevatten.

5. Gebruik video in betaalde advertenties

Betaald adverteren kan ook interessant zijn! In plaats van de traditionele tekstadvertentie-indeling te gebruiken, kunt u overwegen te experimenteren met video. De meest voorkomende PPC-advertentieplatforms (pay-per-click) zijn Facebook-advertenties en Instagram-advertenties, maar u kunt ervoor kiezen om andere te gebruiken die beter bij uw niche passen. U kunt videoadvertenties weergeven om nieuwe doelgroepen te bereiken, de betrokkenheid te vergroten en leads voor uw bedrijf te genereren. Hier volgen enkele praktische tips voor videoadvertenties:

  • Trek de aandacht met een sterke opening waarmee je boodschap snel overkomt.
  • Houd je video kort en krachtig (15-30 seconden aanbevolen).
  • Optimaliseer uw video voor mobiele weergave door ondertitels, een duidelijke call-to-action en een verticale beeldverhouding toe te voegen (9:16 aanbevolen).
  • Voeg aantrekkelijke branding toe, zoals uw logo, teamfoto’s, iconen en meer.
  • Stimuleer kijkers om actie te ondernemen. U kunt ze bijvoorbeeld naar uw website leiden of uw telefoonnummer in uw advertentie opnemen.

6. Gebruik livevideo

Op veel platforms zoals Facebook, YouTube en Instagram kun je live video’s plaatsen. In dit formaat logt u gewoon in op uw account, gaat u naar de Live-functie en klikt u op “live gaan”! Live video’s zijn geweldig voor betrokkenheid, waardoor u in realtime met uw publiek kunt communiceren. Enkele geweldige live video-onderwerpen zijn onder meer Q&A-sessies, tutorials, webinars, interviews of webinars. U kunt zelfs platforms zoals Be.Live gebruiken om uw scherm te delen of om meerdere hosts op uw scherm te hebben. Je kunt zelfs je live bericht in meerdere Facebook-groepen en/of -pagina’s tegelijk plaatsen. Zorg ervoor dat je een betrouwbare internetverbinding hebt wanneer je een live video host. Ik raad ook aan om in een rustige, afleidingsvrije ruimte te zijn met een eenvoudige achtergrond.

7. Organiseer een webinar

Net als videozelfstudies zijn webinars een geweldige manier om waardevolle informatie aan uw publiek te verstrekken. Het verschil is dat webinars meestal langer duren (uren of dagen aan een stuk) en je deelnemers zelfs vooraf kunt laten inschrijven. Webinars werken het beste als ze passen in uw grotere marketingstrategie. U kunt bijvoorbeeld adverteren op sociale media om mensen naar uw webinar te krijgen, waarbij ze hun e-mailadres moeten opgeven. postadres. U kunt dan contact met hen opnemen met e-mailmarketing. e-mail, verwijs ze naar uw blog of nodig ze uit om met u samen te werken. Met verschillende tools kun je een webinar opnemen; Met Google Meet en Zoom (ja, degene die u gebruikt voor virtuele gesprekken) kunt u op “opnemen” klikken en de video opslaan. U kunt de video vervolgens uploaden naar YouTube (en deze “verborgen” maken behalve voor deelnemers) of op uw website publiceren achter een abonnementsmuur.

8. Werk samen met experts uit de industrie

U bent misschien wel de meest ervaren advocaat in uw niche, maar ik weet zeker dat u niet alles weet! Dit is wanneer het helpt om andere branche-experts in te schakelen om uw publiek extra waarde te bieden. U bent bijvoorbeeld familierechtadvocaat (wiens doelgroep ouders zijn), maar weet weinig van testamenten en vermogensplanning. U kunt een vertrouwde erfrechtadvocaat inhuren om de waarde van testamenten, vermogensplanning en meer te bespreken. Dit kan in de vorm van een interview (met jou en de interviewer op het scherm) of als een vooraf opgenomen video die een expert je toestuurt. Welk formaat het meest logisch voor u is! Zoek naar branche-experts die een grote aanhang hebben in uw doelmarkt. Op deze manier kunt u uw bereik vergroten en uw potentiële klantenbestand uitbreiden.

Creatieve videomarketingideeën voor advocatenkantoren

Het is duidelijk dat videomarketing een winstgevende manier kan zijn om meer verkeer en leads naar uw bedrijf te genereren. Naast het bovenstaande zijn er nog veel meer manieren om je bereik te vergroten met video. De mogelijkheden worden alleen beperkt door je creativiteit en verbeeldingskracht, dus wees niet bang om er plezier mee te hebben en nieuwe technieken uit te proberen.
Meer middelen:

  • 12 Succesvolle tactieken voor contentmarketing voor advocatenkantoren
  • Best practices voor website-organisatie voor advocatenkantoren
  • Advocatenkantoor SEO: de complete gids

Uitgelichte afbeelding: Irina Strelnikova/Shutterstock.

Relevante berichten