TikTok test een AI-chatbot voor zoeken en ontdekken

TikTok test een AI-chatbot voor zoeken en ontdekken post thumbnail image

TikTok test een AI-chatbot in geselecteerde markten. De AI-aangedreven tool, Tako genaamd, is ontworpen om TikTok-gebruikers te helpen zoeken en ontdekken.

Waarom kan het ons schelen? Google heeft erkend dat TikTok een bedreiging vormt. We houden dus nauwlettend in de gaten hoe TikTok stappen onderneemt om de zoekfunctie op zijn platform te verbeteren, en we testen ook zoekadvertenties.

Hoe het eruit ziet. Zo beschreef TechCrunch het: “Het verschijnt aan de rechterkant van de TikTok-interface, boven het profiel van de gebruiker en andere knoppen voor vind-ik-leuks, opmerkingen en tags. Met een tik kunnen gebruikers Tako verschillende vragen over de video stellen met behulp van natuurlijke taalvragen of nieuwe inhoud ontdekken door om aanbevelingen te vragen. Hier is een schermafbeelding:

Bron afbeelding: TechCrunch

Wat TikTok zegt. TikTok bevestigde via Twitter dat de AI-chatbot wordt getest met geselecteerde gebruikers in de Filippijnen:

  • “We zijn net begonnen met het verkennen van chatbot-tools met beperkte Trail-testen met geselecteerde gebruikers in de Filippijnen. Tako is een AI-aangedreven tool die je helpt bij het zoeken en ontdekken van TikTok. Tako is een chatassistent van derden die is ontworpen om het gemakkelijker te maken om leuke en inspirerende inhoud op TikTok te ontdekken. We hebben geen andere plannen dan deze vroege tests, maar we horen graag uw feedback!

Google De dreiging van TikTok. Vorig jaar onthulde Google een verrassende statistiek: 40% van de jongeren gebruikt TikTok of Instagram (niet Google Search Maps) als ze op zoek zijn naar een plek om te eten. Dat zegt senior vice-president van Google, Prabhakar Raghavan, op basis van intern onderzoek onder 18-24-jarige Amerikaanse gebruikers. Hij merkte ook op dat deze nieuwere internetgebruikers anders zoeken. TikTok is geen zoekmachine zoals Google die het hele web doorzoekt. TikTok is in feite een interne zoekmachine zoals YouTube, dat vaak de op één na grootste zoekmachine wordt genoemd. En als deze nieuwe AI-chatbot wereldwijd wordt uitgebracht, kunnen TikTok-gebruikers inhoud ontdekken via een gesprek in plaats van in een zoekvak te typen. Het bericht TikTok test AI-chatbot voor zoeken en ontdekken verscheen eerst op Search Engine Land.

Relevante berichten