Een Google-zoekbug heeft het videoverkeer verminderd

Een Google-zoekbug heeft het videoverkeer verminderd post thumbnail image

Google heeft een Google-zoekfout bevestigd die ervoor zorgde dat het verkeer naar videocontent vanaf 2023 afnam. 4 mei tot 17 mei Het was niet alleen een Google Search Console-bugrapport, het was een Google Search-bug.

Wat Google schreef. Google kondigde aan: “Vanaf 4 mei. tot 17 mei de storing veroorzaakte een daling van het videoverkeer en is sindsdien verholpen. Ik vroeg John Mueller bij Google of dit slechts een meldingsfout was en hij zei nee, het is niet gemeld. “Het was niet zomaar een rapport”, vertelde hij me bij Mastodon.

Search Console-rapporten. Als u naar Google Search Console gaat, klikt u op Search Performance Report en filtert u het op ‘video’-inhoud, 4 mei. er wordt een opmerking toegevoegd aan het diagram:

Waarom kan het ons schelen? Als je een verkeersdaling hebt opgemerkt sinds 4 mei. tot 17 mei en u veel video-inhoud plaatst, kan dit verband houden met deze fout. Rapportage was in dit geval geen probleem en rapporten moeten nauwkeurig zijn. Er was een fout in Google Zoeken waardoor er minder video’s in de zoekresultaten werden weergegeven. Het bericht Google Search-bug veroorzaakte een daling van het videoverkeer verscheen eerst op Search Engine Land.

Relevante berichten