AI-zoekmachine Neeva is overgenomen door Snowflake

Voormalige zoekmachine Neeva is overgenomen door datacloudplatformbedrijf Snowflake, wat duidt op toekomstige integratie van Neeva’s AI-zoektechnologie in zijn producten.

Nee

Neeva is opgericht door twee voormalige Google-managers met een visie om een ​​zoekmachine te maken die geen advertenties weergeeft of gebruikersgegevens verkoopt. Hun pad naar het genereren van inkomsten was gebaseerd op het idee dat gebruikers die hun privacy op prijs stelden, zich zouden abonneren op een zoekmachine die een betere gebruikerservaring bood. Hun aanvankelijke keuze om een ​​consumentenzoekmachine te maken, was een beetje een uitstapje naar een moeilijke markt waar zelfs een grote concurrent als Microsoft moeite had om gebruikers af te leiden van de gewoonte om naar antwoorden op Google te zoeken. Niettemin heeft Neeva investeringen aangetrokken van topbedrijven uit Silicon Valley, zoals Sequoia Capital, een vroege investeerder in bedrijven als Google, Apple en Snowflake. Het Neeva-team besloot een verbeterde AI-zoekmachine te maken en lanceerde deze in 2023. in het begin Het werd echter al snel overschaduwd door de integratie van AI door Microsoft. Na enkele maanden werd duidelijk dat kunstmatige intelligentie niet genoeg was om meer gebruikers aan te trekken en inkomsten te genereren, zo in 2023. 20 mei ze besloten de zoekmachine af te sluiten en te onderzoeken hoe ze hun AI-expertise in het bedrijfsleven konden gebruiken.

Zij schreven:
“Het afgelopen jaar hebben we een duidelijke, dringende behoefte gezien aan effectief, betaalbaar, veilig en verantwoord gebruik van LLM. Veel van de technieken die we hebben ontwikkeld in kleine modellen, het verkleinen van de omvang, het verminderen van latentie en goedkope implementatie, zijn elementen die bedrijven tegenwoordig echt willen en nodig hebben. We onderzoeken actief hoe we onze zoek- en LLM-expertise kunnen toepassen op deze instellingen en zullen de komende weken updates geven over de toekomst van ons werk en ons team.

Sneeuwvlok neemt Neeva over

Het duurde niet lang om die nieuwe richting te vinden, want vier dagen later, in 2023. Op 24 mei kondigde Snowflake aan dat het Neeva zou overnemen. Snowflake, een enterprise data cloud-bedrijf, is van plan om Neeva’s zoek- en gespreks-AI-technologie in zijn productaanbod te gebruiken.
In de overnameaankondiging stond:
“Zoeken is een fundamentele voorwaarde voor zakelijke interacties met gegevens, en de zoekervaring evolueert snel naarmate nieuwe conversatieparadigma’s ontstaan, vragen rijzen en het ophalen van informatie mogelijk wordt gemaakt door generatieve AI.” De mogelijkheid voor teams om nauwkeurig het juiste datapunt, data-item of data-inzicht te ontdekken, is van cruciaal belang voor het maximaliseren van de waarde van data. Daarom neemt Snowflake Neeva over, een zoekbedrijf dat is gebouwd om zoeken nog slimmer te maken. Neeva heeft een unieke en transformerende zoekervaring gecreëerd die generatieve AI en andere innovaties gebruikt om gebruikers in staat te stellen gegevens op nieuwe manieren te bevragen en te ontdekken. Snowflake was niet specifiek over de nieuwe diensten die ze zullen aanbieden, maar het combineren van AI- en LLM-mogelijkheden met data is een natuurlijke combinatie die bedrijven kan helpen hun data op nieuwe manieren te gebruiken.
Lees de officiële aankondiging van Snowflake:
Snowflake neemt Neeva over om het zoeken naar cloudgegevens te versnellen door middel van generatieve AI
Afbeelding met dank aan Shutterstock/Poetra.RH

Relevante berichten