Google Marketing Live 2023: alles wat u moet weten

Google Marketing Live 2023: alles wat u moet weten post thumbnail image

Het belangrijkste onderdeel van het Google Marketing Live (GML)-evenement van dit jaar kan worden samengevat in slechts twee letters: AI. Binnenkort is AI hier, AI daar en AI overal in uw Google Ads-account.

Volgens de trend bij Google I/O gingen de meeste aankondigingen vandaag over kunstmatige intelligentie. Hier is een samenvatting van alles wat u moet weten over Google Marketing Live, met links naar onze volledige verslaggeving van elke keynote.

Met Google Ads kunt u campagnes bouwen met behulp van gespreks-AI

U kunt nu rechtstreeks in de Google Ads-interface Google Ads-campagnes maken met door Google AI aangedreven chat. Met deze nieuwe functie voor het maken van bronnen kan de AI van Google een deel van het zware werk doen (of u in ieder geval helpen een deel van het zware werk te doen) met AI, tijdens gesprekken. Adverteerders, vrees niet! U kunt door AI gegenereerde middelen bewerken voordat u ze publiceert.

Google Search Generative Experience integreert zoek- en winkeladvertenties

We hoorden pas twee weken geleden bij Google I/O over de Search Generation Experience (SGE) van Google. In de demo stonden alle advertenties buiten het chatgesprek. Dat is nu aan het veranderen. Google werkt eraan om advertenties rechtstreeks in de zoekmachineervaring te integreren. Het is nog steeds een experiment, maar we kunnen zien wat SGE in petto heeft voor het genereren van inkomsten.

Google PMax voegt generatieve AI toe om tekstitems en afbeeldingen te maken

Het nieuwste campagnetype van Google biedt binnenkort een nog meer geautomatiseerde ervaring met Google AI ingebouwd in het campagne-configuratieproces. Daarnaast zal beeldcreatie met behulp van generatieve kunstmatige intelligentie worden opgenomen om creativiteit te genereren voor deze beeld- en video-intensieve campagnes. Verbeterde targeting en een gloednieuw doelwit zullen ook helpen om de inspanningen van PMax op ideale klanten te richten.

Google Ads gaat AI-aangedreven items maken die gericht zijn op zoekopdrachten

Dankzij Google AI worden automatisch gegenereerde bronnen binnenkort relevanter. In plaats van vooraf een veiling te maken, kan Google AI met deze nieuwe functies bronnen genereren op basis van de intentie van de gebruiker om een ​​individueel verzoek in te dienen.

Google Product Studio brengt AI-gegenereerde afbeeldingen naar adverteerders

Met de nieuwe productstudio-tool van Google kunnen marketeers productfoto’s manipuleren door foto’s te bewerken, verbeteren of verbeteren met behulp van Google AI. Met Product Studio kunt u dynamische achtergronden maken of oude, onaantrekkelijke afbeeldingen verwijderen en zelfs afbeeldingen met een lage resolutie verbeteren.

Google: Merchant Center Next om Merchant Center te vervangen.

Google Merchant Center anno 2024 vervangt Google Merchant Center Next. Deze vereenvoudigde startpagina met productfeeds kan de gegevens van uw site gebruiken bij het maken van feeds om moeilijker, technisch werk voor minder slimme verkopers te vermijden. Bovendien verbeteren de verbeterde gebruikersinterface en inzichten in het tabblad Prestaties de platformervaring.

7 nieuwe Google Ads-functies, waaronder merkbeperkingen voor breed zoeken, AI voor intelligent bieden

Ten slotte zijn er enkele tactische elementen in uw Google Ads-account, waaronder betere inzichten, meer tools om Google te helpen merkbeperkingen te omzeilen, en, u raadt het al, AI en LLM in Slim bieden.

Waarom kan het ons schelen? Hoewel deze Google Marketing Live AI-zwaar was, is het niet geforceerd. Het is bewezen dat AI op een manier wordt geïmplementeerd die de moeilijkheden waarmee adverteerders worden geconfronteerd, helpt overwinnen in plaats van de hele baan te vervangen. Al met al zouden deze wijzigingen een grote hulp moeten zijn bij het besparen van tijd en het beter beheren van uw geautomatiseerde campagnes. Het bericht Google Marketing Live 2023: alles wat u moet weten verscheen eerst op Search Engine Land.

Relevante berichten