Vandaag heeft Google de definitieve overstap gemaakt naar mobiele indexering in een onderbreking van zes jaar

Vandaag heeft Google de definitieve overstap gemaakt naar mobiele indexering in een onderbreking van zes jaar post thumbnail image
Meer dan zes en een half jaar geleden begon Google zijn inspanningen om websites te verplaatsen naar mobiele indexering. Google heeft vandaag bevestigd dat deze inspanning is voltooid en dat de laatste reeks mobiele indexeerbare sites is verplaatst. Bevestiging. John Mueller van Google bevestigde dat vandaag het laatste Mastodon-platform was toen ik meldde dat een aantal mobile-first geïndexeerde sites de afgelopen uren was verplaatst. John zei dat het “de laatste batch” was! Niet alle sites zijn gemigreerd. John voegde eraan toe dat er nog steeds “een klein handjevol sites zal zijn die niet echt werken op mobiel”. Die resterende sites, zei hij, “zullen gewoon door de desktop Googlebot worden gecrawld.” Meldingen. Tegenwoordig hebben veel SEO’s gemerkt dat websites die eerst op desktop werden geïndexeerd, op de hoogte zijn gebracht dat ze eerst mobiel zijn geïndexeerd. Hier is een screenshot van Richard Hearne die hij op Twitter plaatste: Geschiedenis. Ter herinnering: Google is meer dan 6,5 jaar geleden begonnen met mobile-first indexering, en uiteindelijk, na deadline na deadline, liet Google de deadline vallen. Google introduceerde voor het eerst mobiele indexering in 2016. in november en in 2018 December. de helft van alle websites in de zoekresultaten van Google is geïndexeerd voor mobiel. Mobile-first indexering betekent dat Google uw site crawlt vanuit een mobiele browser en die mobiele versie gebruikt voor indexering en ranking. Google anno 2020 kondigde begin maart aan, voordat alle lockdowns in veel landen over de hele wereld begonnen, dat de deadline voor alle websites om over te schakelen naar mobile-first indexering 2020 zou zijn. September. vanaf 2020 September. we gaan over op mobile-first indexering op alle sites. Dan in 2020 Juli. Google heeft deze deadline weer verschoven naar 2021. maart Waarom kan het ons schelen? Dus als uw site nog niet is verplaatst naar indexering op mobiele apparaten, wordt deze mogelijk nooit verplaatst naar indexering op mobiele apparaten. Oh, standaard zouden alle nieuwe sites geïndexeerd moeten zijn en niet mobielvriendelijk. Het probleem is volgens John dat sites die niet zijn gemigreerd “helemaal niet werken met mobiele user agents”. Het heeft veel langer geduurd dan iedereen had verwacht, maar het lijkt erop dat het proces officieel voorbij is. Het bericht dat Google vandaag voor het eerst overstapte op mobiel indexeren, een proces van zes jaar, verscheen voor het eerst op Search Engine Land.

Relevante berichten