Google Site Names ondersteunt nu subdomeinen op mobiele apparaten

Google Site Names ondersteunt nu subdomeinen op mobiele apparaten post thumbnail image

Google ondersteunt nu namen van mobiele subdomeinen, heeft het zoekbureau zojuist aangekondigd. Google schreef: “Sitenamen ondersteunen nu mobiele subdomeinen. Google heeft zijn helpdocumentatie bijgewerkt om subdomeinen op mobiele apparaten te specificeren.

Website namen. Sitenamen zijn de naam en titel van de site die Google weergeeft in de zoekresultaten. “Wanneer Google een pagina in zijn zoekresultaten opneemt, wordt de naam weergegeven van de website waarvan de pagina afkomstig is”, legt Google uit.

Hoe het eruit ziet. Hier wordt de sitenaam weergegeven in het zoekresultaatfragment:

Tijdlijn van sitenamen. Hier is de tijdlijn van Google van de evolutie van sitenamen sinds de lancering in oktober:

  • in 2022 Oktober: Sitenamen op domeinniveau werden geïntroduceerd in mobiele zoekresultaten in het Engels, Frans, Duits en Japans.
  • in 2023 in april (Ik heb het in maart): Sitenamen toegevoegd aan het bureaublad in dezelfde taalset.
  • in 2023 Mei: Sitenamen worden nu ondersteund op subdomeinniveau, met dezelfde reeks talen, en alleen in mobiele zoekresultaten.

Ondersteuning nodig. Heeft u problemen met uw sitenaam? Google heeft hier een ondersteuningsthread geplaatst op de Google Support Forums, inclusief meer veelgestelde vragen. We hebben onlangs problemen met sitenamen opgemerkt, waarvan sommige zijn opgelost door Google.

Beheer van sitenamen. Google legde in oktober uit dat Google Zoeken een aantal methoden gebruikt om de naam van een website voor een zoekresultaat te bepalen. Maar als u wilt, kunt u gestructureerde gegevens op uw startpagina gebruiken om Google te vertellen wat de titel van uw site zou moeten zijn. Google heeft specifieke documentatie over deze nieuwe sitenaamstructuurgegevens.

Favicon-update. Google raadde ook aan om de directorydocumentatie te bekijken voor de nieuwste best practices. Google stelt nu ook voor om een ​​pictogram aan te bieden dat minimaal 48 pixels breed is en voldoet aan de bestaande favicon-richtlijnen.

Advertenties. Dit wordt ook weergegeven in Google-zoekadvertenties op desktops, dus de grootte van de titel van de site, de bladwijzerpictogrammen en het advertentielabel zullen prominenter aanwezig zijn in mobiel zoeken. In oktober lanceerde Google zelfs het Sponsor-label voor mobiel zoeken, en vandaag voor desktop, vanaf 2020. maand januari. officieel het label “Advertenties” vervangen.

Waarom kan het ons schelen? Websitenamen op mobiele apparaten kunnen nu een andere subdomeinnaam weergeven. Controleer daarom voor meerdere zoekopdrachten hoe Google de sitenaam weergeeft op uw subdomeinen op mobiele apparaten. Het bericht Google-sitenamen ondersteunen nu subdomeinen op mobiel verscheen eerst op Search Engine Land.

Relevante berichten