Google bepaalt in welke talen vertaalde zoekresultaten op Google Search verschijnen

U weet misschien dat Google Zoeken de titellink en het zoekresultaatfragment kan vertalen voor resultaten die niet in de taal van de zoekopdracht zijn. Google heeft nu het ondersteuningsdocument bijgewerkt dat het oorspronkelijk anderhalf jaar geleden heeft toegevoegd om op te nemen in welke talen het werkt.

Ondersteunde talen. Ondersteunde talen voor vertaalde zoekresultaten zijn Bengaals, Engels, Frans, Duits, Marathi, Portugees, Spaans, Tamil en Telugu. Google heeft deze details opgenomen in het toegankelijkheidsgedeelte van hun helpdocument.

Meer over vertaalde zoekresultaten. Zoals we eerder vermeldden, kan Google Search Console u de vertoningen en klikken die uw website ontvangt voor vertaalde zoekresultaten laten zien met behulp van het zoekprestatierapport en filteren op basis van de zoekweergave van de vertaalde resultaten. Wanneer die gebruiker op een resultaat klikt, vertaalt Google Translate waarschijnlijk ook uw pagina. Bij 2021 hebben we dit nader besproken in november Google heeft een ondersteuningsdocument uitgebracht over vertaalde resultaten. Zoals we hier hebben besproken, wordt in het Help-document voor vertaalde resultaten uitgelegd hoe Google automatisch fragmenten van zoekresultaten kan vertalen vanuit de taal waarin ze zijn geschreven. Pagina met zoekresultaten van Google. Google zei: “Soms vertaalt Google de koptekstlink en het fragment van het zoekresultaat voor resultaten die niet in de taal van de zoekopdracht zijn.” bekijk resultaten uit andere talen in hun eigen taal en help uitgevers een groter publiek te bereiken. Nadat een gebruiker op een link in een vertaald zoekresultaat heeft geklikt, zei Google: “alle daaropvolgende gebruikersinteractie met de pagina is via Google Translate.” Google zei dat je je hiervoor kunt afmelden met de robots notranslate metatag. Meer informatie over het kiezen of afmelden van vertaalresultaten vindt u hier.

Waarom kan het ons schelen? Google geeft ons nu enig inzicht in hoe deze zoekers omgaan met onze site via Google Zoeken. We zien waar ze naar zoeken, welke pagina’s ze bezoeken, op welke data, op welke apparaten en uit welke landen. Nu weten we in welke specifieke talen deze zoekfunctie momenteel werkt. Het bericht dat Google bepaalt in welke talen vertaalde zoekresultaten op Google Search verschijnen, verscheen eerst op Search Engine Land.

Relevante berichten