YouTube wil dat gebruikers stoppen met het gebruik van adblockers

YouTube wil dat gebruikers stoppen met het gebruik van adblockers post thumbnail image

“Adblockers zijn niet toegestaan ​​op YouTube.” Dit is een bericht dat YouTube kan laten zien aan sommige gebruikers die adblockers gebruiken. Het maakt deel uit van wat lijkt op een klein experiment dat door het platform wordt uitgevoerd.

Waarom kan het ons schelen? In theorie zou dit kunnen leiden tot meer advertentieweergaven op YouTube. De vraag is of die gebruikers überhaupt ontvankelijk zullen zijn voor YouTube-advertenties – ze kunnen gewoon stoppen met het bekijken van de video of, nog drastischer, het platform helemaal verlaten.

Adblockers zijn niet toegestaan ​​op YouTube. Zo ziet het bericht dat op Reddit wordt gedeeld eruit:

Het zegt:

  • Het lijkt erop dat je een adblocker gebruikt.
  • Advertenties houden YouTube gratis voor miljarden gebruikers over de hele wereld.
  • Met YouTube Premium kun je zonder advertenties werken en videomakers kunnen nog steeds uit je abonnement worden betaald.

Vervolgens biedt het gebruikers twee keuzes: Sta YouTube-advertenties toe of Probeer YouTube Premium..

Hoe deze melding wordt geactiveerd. Dit scherm kan verschijnen wanneer een gebruiker met een geïnstalleerde adblocker YouTube-inhoud probeert te bekijken.

Spannende tijd? Google heeft gisteren zijn nieuwe zoekmachine-ervaring onthuld. Het is nog te vroeg om te weten welke impact SGE zou kunnen hebben op uw betaalde en organische zoekprestaties (om nog maar te zwijgen van de advertentieactiviteiten van Google). Video-inhoud en videoadvertenties kunnen echter waardevoller worden voor sommige merken die bekendheid nodig hebben vanwege verloren verkeer of klikken in de zoekresultaten. Het zou ook betekenen dat YouTube ervoor wil zorgen dat zijn gebruikers zoveel mogelijk advertenties te zien krijgen. Het bericht dat YouTube wil dat gebruikers stoppen met het gebruik van adblockers verscheen eerst op Search Engine Land.

Relevante berichten