Nieuwe belangrijke statistiek voor Web Vitals: interactie met andere kleuren

Nieuwe belangrijke statistiek voor Web Vitals: interactie met andere kleuren post thumbnail image

Google heeft aangekondigd dat het een van de meest essentiële statistieken van het web achter zich laat en vervangt door een nieuwere die de gebruikerservaring nauwkeuriger weergeeft. De nieuwe statistiek heet Interaction to Next Paint en is verplaatst van de status Experimenteel naar In behandeling.
Google heeft aangekondigd:
“Vanaf vandaag is INP niet langer experimenteel en wordt het beschouwd als een hangende Core Web Vital-statistiek.” Dit is een nieuwe naam om aan te geven dat INP bereid is gebleken om FID te vervangen, maar we maken de vervanging nog niet. Om het ecosysteem de tijd te geven zich aan te passen, in 2024 Maart. INP wordt officieel een stabiele maatstaf voor Core Web Vital.

Eerste ingangsvertraging (FID)

Chrome-blog heeft dat in 2024 aangekondigd Maart. first input lag (FID) wordt vervangen door een nieuwe statistiek genaamd Interaction to Next Paint (INP). First Input Latency meet de tijd die de browser nodig heeft om gebruikersinteracties te verwerken die beperkt zijn tot klikken, toetsaanslagen, mouse-down en cursor-down. De tijd die de gebruiker nodig heeft om op de knop te klikken en de knop reageert, wordt meestal geblokkeerd door andere scripts. Het werd dus beschouwd als een goede weergave van de responsiviteit van de website en de gebruikerservaring. De FID-metriek was echter een onvolledige maatstaf voor responsiviteit. De FID heeft alleen de latentie gemeten, de tijd die een interactief element nodig heeft om te reageren. FID heeft niet geschat hoeveel tijd de site nodig heeft om op deze interacties te reageren. Het Chrome-team beoordeelde verschillende kandidaten en bracht ongeveer een jaar later Interaction to Next Paint (INP) uit, dat officieel experimentele statistieken in 2022 Kunnen. INP meet de algehele reactietijd van pagina’s, niet alleen latentie. Volgens Google blijkt uit Chrome-gebruiksgegevens dat 90% van de tijd van een gebruiker op een pagina wordt doorgebracht nadat deze is geladen. Daarom is het belangrijk om de respons gedurende de levenscyclus van de pagina zorgvuldig te meten. Dit wordt gemeten met de INP-metriek. Vorig jaar vanaf 2022 Kunnen. INP werd behaald met behulp van PageSpeed ​​Insights en veel snelheidstests van derden. Ook is PageSpeed ​​Insights geüpdatet. Een opmerking in de changelog van PageSpeed ​​Insights: “Interaction with Next Paint (INP) is niet langer een experimentele metric, maar wordt nu naar verwachting mainstream voor het web.” Deze wijziging wordt weerspiegeld in de gebruikersinterface en API. Het API-antwoord bevat nu met name de INTERACTION_TO_NEXT_PAINT-metriek, die dezelfde gegevens bevat als EXPERIMENTAL_INTERACTION_TO_NEXT_PAINT. EXPERIMENTAL_INTERACTION_TO_NEXT_PAINT wordt na 90 dagen (8 augustus 2023) uit de reactie verwijderd.”

Interactie met Next Paint

Wat nieuw is aan INP, is dat het nauwkeuriger laat zien hoe lang het duurt voordat de hele pagina reageert. Slechte INP is wanneer u ergens op klikt en de verwachte actie, zoals een close-up, niet meteen plaatsvindt.

De INP-pagina van Google legt het als volgt uit:
“Responsiviteit betekent dat een pagina snel reageert op interacties ermee. Wanneer een pagina reageert op een interactie, is het resultaat visuele feedback die de browser weergeeft in het volgende browserframe. Visuele feedback laat bijvoorbeeld zien of het product dat je in het online winkelmandje hebt gestopt ook echt aanwezig is, of het mobiele navigatiemenu is geopend, of de server de inhoud van het inlogformulier authenticeert, etc. Sommige interacties zullen natuurlijk langer duren dan andere, maar voor bijzonder complexe interacties is het belangrijk om snel eerste visuele feedback te geven om de gebruiker duidelijk te maken dat er iets aan de hand is.

INP wordt gemeten in milliseconden:

  • Een INP-score van minder dan 200 milliseconden betekent dat de pagina in orde is.
  • Een score tussen de 200 en 500 milliseconden betekent dat het een grijs gebied is waar het niet slecht is, maar verbetering behoeft.
  • INP-scores van meer dan 500 milliseconden wijzen op een slechte respons.

Drempels voor het meten van interactie tot volgende kleuring (INP).Screenshot van Web.dev

Wat betekent dit voor uitgevers en SEO?

Uitgevers, ontwikkelaars en SEO’s die al werken aan het versnellen van de prestaties van de site, zouden positieve resultaten van INP moeten zien. Bijna normale scripts die veel tijd nodig hebben om te laden en zich voor te bereiden om te worden uitgevoerd, hebben te veel tijd nodig om de bron en de tijd te besteden aan het parseren van CSS en HTML om de site correct weer te geven. Google’s pagina over INP-optimalisatie legt uit: “Wanneer een gebruiker interactie heeft met een pagina, is het eerste deel van die interactie inputlatentie. Afhankelijk van andere activiteit op de pagina kan de invoerwachttijd erg lang zijn. Dit kan gebeuren als gevolg van activiteiten die plaatsvinden in de hoofdthread (misschien laden, parseren en compileren van scripts), afhandeling van ophalen, timerfuncties of zelfs andere interacties die snel plaatsvinden en elkaar overlappen. e-mailen e-commerce winkels kunnen overwegen welke functies essentieel zijn voor een gebruiker om te beginnen met winkelen op een pagina, welke scenario’s niet nodig zijn en welke functies kopers niet zullen missen als ze worden verwijderd. INP wordt momenteel beschouwd als een Een belangrijke essentiële webstatistiek is in behandeling. in 2024 in mei wordt het voor de komende jaren de officiële statistiek voor primaire webvitaliteit.
Lees de aankondiging van Google:
Een interactie verplaatsen naar een ander schilderij
Afbeelding afkomstig van Shutterstock/Krakenimages.com

Relevante berichten