Met de release van Wix Headless gaat Wix vooruit

In een gedurfde stap om ontwikkelaars meer mogelijkheden te bieden, heeft Wix Wix Headless gelanceerd. Dit nieuwe aanbod vergemakkelijkt de naadloze integratie van de robuuste zakelijke oplossingen van Wix op verschillende platforms en apparaten.

Wix Headless: een nieuw tijdperk van integratie en flexibiliteit

Wix Headless is gemaakt om ontwikkelaars de tools te geven die ze nodig hebben om Wix-bedrijfsoplossingen te implementeren via composable API’s en SDK’s. Met dit nieuwe aanbod kunnen ontwikkelaars nu Wix-oplossingen zoals e-mail integreren verkoop, bestellingen, CMS en evenementen, vanuit elke technologiestapel en beheer ze met het uitgebreide beheerplatform van Wix. De API’s van deze nieuwe oplossing zijn gesynchroniseerd en klaar voor gebruik met aanvullende Wix-oplossingen zoals Contacten en Facturering. Dit markeert een aanzienlijke verbetering in het potentieel van de zakelijke oplossingen van Wix, waardoor ontwikkelaars ze altijd en overal kunnen gebruiken.

De kloof overbruggen met toonaangevende webframeworks

Wix Headless maakt de weg vrij voor Wix Business Solutions om te worden geïntegreerd in toonaangevende webframeworks, waaronder React, Vue, Svelte, Qwik en meer. Dit opent de deur naar meer partnerschappen met toonaangevende end-to-end-oplossingen. Netlify is het eerste platform dat samenwerkt met Wix en biedt snelle integratie met Wix-boekingen, evenementen, e-mail en meer. commerce, CMS en prijsplannen API.

Toewijding aan robuuste, op ontwikkelaars gerichte oplossingen

De lancering van Wix Headless is de eerste keer dat het bedrijf zijn backend heeft opengesteld om buiten het Wix-platform te werken. Deze ontwikkeling belooft gemakkelijker schaalbaarheid, maatwerk en snellere projectoplevering mogelijk te maken, waardoor een robuustere set van op ontwikkelaars gerichte oplossingen wordt geboden. In webontwikkelings- en contentmanagementsystemen (CMS) verwijst “headless” naar een ontkoppelde architectuur waarbij de voor- en achterkant van een website of applicatie gescheiden zijn. Traditioneel zijn de voorkant (“head”) en de achterkant van een website nauw met elkaar verbonden. De voorkant is wat gebruikers zien en waarmee ze communiceren: het ontwerp, de interface en de inhoud van de website. De back-end verwerkt en slaat alle gegevens op – de database, server en applicaties behandelen alle functies achter de schermen. De CMS headless front-end is “afgesneden” van de back-end. Door deze scheiding kunnen ontwikkelaars de front-end afzonderlijk van de back-end bouwen en beheren. Content wordt van de back-end naar de voorkant geleverd via een API. Met behulp van elke programmeertaal of elk framework kan deze inhoud worden weergegeven op meerdere interfaces (websites, apps, IoT-apparaten, enz.). Het grote voordeel van een headless CMS is de flexibiliteit. Ontwikkelaars zijn niet gebonden aan een specifieke technologiestapel en kunnen elke gewenste front-endtechnologie gebruiken. Het maakt het ook gemakkelijk om content over meerdere platforms en kanalen te leveren, aangezien de backend data verstuurt waar het nodig is, ongeacht platform of apparaat. In het geval van Wix Headless stelt Wix ontwikkelaars in staat om hun back-endservices te gebruiken (bijv. e-commerce, bestellen, CMS, evenementen, enz.) terwijl ze de front-end bouwen met hun favoriete tools en technologieën.

Belangrijkste voordelen van Wix Headless

Wix Headless heeft veel voordelen, waaronder:

  • Ontwikkeling van individuele oplossingen: Ontwikkelaars kunnen API’s gebruiken om toegang te krijgen tot bedrijfsgegevens op het Wix-platform en deze te beheren om aangepaste oplossingen te bouwen die naadloos integreren met Wix Business Solutions.
  • Een uniform dashboard: Ontwikkelaars kunnen meerdere branches beheren in het Wix-dashboard met behulp van de ingebouwde Wix Business Solution API’s.
  • Ondersteuning aan de voorkant van de weg: Wix Headless stelt bedrijven in staat om meerdere klanten aan te sluiten op een enkel Wix-systeem, waardoor meerdere klantinteractiepunten mogelijk zijn.
  • Vereenvoudigde projectuitbreiding: Nieuwe sites of apps kunnen worden toegevoegd aan bestaande Wix-sites die toegang hebben tot hetzelfde bedrijf en hetzelfde bedrijf bedienen zonder helemaal opnieuw te beginnen.
  • Wereldwijde betalingsinfrastructuur: Ontwikkelaars kunnen betalingen wereldwijd stroomlijnen met Payments by Wix, waardoor het niet meer nodig is om meerdere betalingsgateways te integreren.

Shahar Talmi, CEO van het Wix-ontwikkelaarsplatform, benadrukte het transformerende potentieel van dit nieuwe aanbod. Hij zei: “Wix Headless stelt ontwikkelaars in staat Wix te gebruiken op manieren die voorheen niet mogelijk waren, van het opschalen van hun online aanwezigheid tot het beheren van meerdere complexe projecten op één plek. Door ontwikkelaars toegang te geven tot deze API’s, versnellen we de eindeloze mogelijkheden van de webontwikkelingsindustrie.

samengevat

De lancering van Wix Headless biedt een strategische draai om zich te richten op een meer technologisch geavanceerd publiek van professionele webontwikkelaars en grotere ondernemingen die meer flexibiliteit en maatwerk nodig hebben in hun weboplossingen. De verhuizing diversifieert het klantenbestand van Wix en geeft het toegang tot een bredere markt. Door een headless-oplossing te bieden, past Wix zich aan de huidige webontwikkelingstrends aan, met name de groeiende vraag naar headless CMS en handelsplatforms. Dit betekent dat Wix een moderne, vooruitstrevende dienstverlener is die zich richt op diegenen die op zoek zijn naar eenvoud en gebruiksgemak en diegenen die geavanceerde, op maat gemaakte oplossingen nodig hebben.
Uitgelichte afbeelding: T. Schneider/Shutterstock

Relevante berichten