Introductie van INP bij Core Web Vitals.

Introductie van INP bij Core Web Vitals. post thumbnail image

in 2023 woensdag 10 mei

in 2020 aanvankelijk geïntroduceerd door het Google Chrome-team Basis vitale functies van internet bieden een reeks kwaliteitssignalen voor webpagina’s. Vandaag, het Google Chrome-team aangekondigd een aanstaande wijziging in de belangrijkste meetwaarde voor webvitaliteit om de kwaliteit van de gebruikerservaring van een website beter te meten. In dit artikel bekijken we deze wijziging en wat dit betekent voor Google Zoeken en website-eigenaren.

Beter responspercentage

INP-statistieken uit experimenteel 2022  Kunnen.  werd vandaag en in 2024 aangekondigd  wordt in mei een stabiele maatstaf als onderdeel van de belangrijkste vitale functies van het web.

Een van de meest vitale statistieken van het web, Eerste ingangsvertraging (FID)meet responsiviteit echter wel
bekende beperkingen van FID. Dit was aanleiding voor het Chrome-team om onderzoek te doen en feedback te krijgen over (toen) experimentele statistieken die deze beperkingen effectiever opheft. Dat maakten ze in 2022 bekend Interactie met andere kleurstoffen (INP) als die nieuwe statistiek en begon met de gemeenschap samen te werken om de effectiviteit ervan te testen.

Na nog een jaar van testen en het verzamelen van feedback van de community, heeft het Chrome-team besloten om INP te promoten als een nieuwe Core Web Vitals-responsiviteitsstatistiek die in 2024 van kracht wordt. in maart ter vervanging van de FID. De Een blogpost van het Chrome-team legt deze wijziging en de grondgedachte voor de nieuwe statistiek in meer detail uit.

Wat het betekent in Google Search Console.

De nieuwe maatstaf, INP, zal FID vervangen als onderdeel van de belangrijkste vitale indicatoren van het web in 2024. Maart. Om website-eigenaren en -ontwikkelaars te helpen de nodige stappen te nemen om hun pagina’s te meten aan de hand van de nieuwe statistiek, voegt Search Console INP toe aan de belangrijkste vitale indicatoren van het web. verslag later dit jaar. Wanneer in 2024 Maart. INP vervangt FID, het Search Console-rapport geeft niet langer de FID-statistiek weer en INP wordt gebruikt als de nieuwe responsstatistiek.

Wat dit betekent voor website-eigenaren

Als u onze gids volgt over hoe u de basisfuncties van uw web kunt verbeteren, houdt u al rekening met uw pagina’s. FID-verbeteringen vormen een goede basis voor het verbeteren van INP en de responsiviteit van uw pagina’s.

We raden website-eigenaren ten zeerste aan om goede basiswebvitaliteit te bereiken voor zoeksucces en een algeheel geweldige gebruikerservaring. Maar een geweldige ervaring op de pagina gaat verder dan de basisfuncties van het web. Goede statistieken binnen Core Web Vitals-rapport Search Console of Core Web Vitals-rapporten van derden garanderen geen goede ranking.

Zie voor meer informatie over hoe Core Web Vitals past bij een holistische benadering van pagina-ervaring onze richtlijnen de pagina-ervaring in de zoekresultaten van Google begrijpen en erover nadenken.

Meer informatie over de nieuwe statistiek vindt u hier Een blogpost van het Chrome-team en begeleiding bij het optimaliseren van uw pagina’s voor INP in deze INP-optimalisatiegids.

Relevante berichten