LinkedIn kondigt een wijziging in de wereldwijde strategie aan die resulteert in banenverlies

In een recente interne e-mail van LinkedIn CEO Ryan Roslansky, de brief kondigde ingrijpende veranderingen aan waardoor honderden rollen werden geëlimineerd. De aanpassingen die van invloed zijn op de wereldwijde bedrijfsorganisatie van het bedrijf en de China-strategie worden hieronder samengevat:

 • In totaal zullen 716 functies worden beïnvloed door de herstructurering.
 • LinkedIn heroriënteert zijn Global Business Organization (GBO) om groei en flexibiliteit te stimuleren.
 • Het bedrijf is van plan de werkprestaties opnieuw af te stemmen door teams nauwer te integreren om klanten beter te ondersteunen.
 • Er zullen meer leveranciers worden ingeschakeld om opkomende en groeiende markten effectiever te bedienen.
 • De managementniveaus worden verlaagd en de verantwoordelijkheden worden uitgebreid om de besluitvorming te vereenvoudigen.
 • De verwachting is dat vanaf 15 mei er zullen meer dan 250 nieuwe functies worden gecreëerd in geselecteerde operationele segmenten, nieuwe bedrijfsgebieden en accountmanagementteams.
 • LinkedIn zal zich richten op China om bedrijven die actief zijn in China te helpen bij het inhuren, verkopen en leren in het buitenland.
 • De lokale banen-app van LinkedIn in China, InCareer, wordt tegen 2023 uitgefaseerd. 9 augustus
 • Deze veranderingen maken deel uit van de inspanningen van het bedrijf om zich aan te passen aan veranderingen in klantgedrag en een tragere omzetgroei, waarmee een nieuwe richting wordt uitgezet voor platformgroei en -ontwikkeling in FY24 en daarna.

Redenen voor wijzigingen

Roslansky kondigde de veranderingen aan als onderdeel van een poging om LinkedIn door een snel veranderende omgeving te loodsen. De beslissing tot herstructurering werd genomen als reactie op veranderingen in klantgedrag en een tragere omzetgroei. Roslansky verklaarde dat het bedrijf zijn strategie moet aanpassen om concurrerend en effectief te blijven in een veranderende markt.

Een focusverschuiving

De volgende groeifase voor de wereldwijde zakelijke organisatie van LinkedIn is gericht op drie thema’s:

 • Reorganisatie van werkprestaties
 • Behendiger worden
 • Teams afstemmen op groei

LinkedIn is van plan teams nauwer te integreren om klanten beter te ondersteunen, het gebruik van leveranciers uit te breiden om opkomende en groeimarkten te bedienen, en uitvoerende rollen te verminderen om sneller beslissingen te kunnen nemen. Naast deze wijzigingen zullen vanaf mei meer dan 250 nieuwe rollen worden gecreëerd in geselecteerde operationele segmenten, nieuwe business- en accountmanagementteams.

Wijzigingen in de China-strategie van LinkedIn

Roslansky onthulde de verandering in de China-strategie van LinkedIn. De focus zal nu liggen op het helpen van Chinese bedrijven bij het aannemen, verkopen en leren in het buitenland. Dit omvat het behouden van talent, marketing en lerende bedrijven, en tegen 2023 9 augustus InCareer, de lokale vacature-app van LinkedIn, wordt in China uitgefaseerd.

Hulp voor gewonde werknemers

LinkedIn zet zich in om volledige ondersteuning te bieden aan degenen die door deze veranderingen worden getroffen. Werknemers in de VS zullen ontslagvergoedingen, doorlopende ziektekostenverzekering en loopbaanbegeleiding ontvangen. Voordelen voor werknemers buiten de Verenigde Staten zullen in overeenstemming zijn met de arbeidswetgeving en lokale praktijken van elk land. Er zal ook een intern mobiliteitsproces worden ingevoerd om te helpen bij het vinden van nieuwe rollen voor getroffen teamleden als hun vaardigheden geschikt zijn.

De visie van LinkedIn voor de toekomst

Nu LinkedIn zijn derde decennium in het bedrijfsleven ingaat, maakt het zich op voor wat de belangrijkste gebeurtenis in zijn geschiedenis zou kunnen zijn. Naarmate kunstmatige intelligentie veranderingen in de wereldeconomie en arbeidsmarkt versnelt, wordt de rol van LinkedIn bij het helpen van leden en klanten bij het navigeren door deze veranderingen om economische kansen te benutten steeds belangrijker. Het bedrijf verwacht dat de macro-economische omgeving uitdagend zal blijven, maar is bereid zich aan te passen door zijn kosten te beheersen en tegelijkertijd te investeren in strategische groeigebieden.
Uitgelichte afbeelding: Ascannio/Shutterstock
Bron: LinkedIn

Relevante berichten