Google geeft een verklaring af over cross-domein kanaalondersteuning

Google bood een verklaring aan om zijn steun voor het domeinoverschrijdende canonieke linkelement (rel=”canonical”) te verduidelijken, met vermelding van zijn beperkingen op het gebruik ervan, zeggende dat het “probeert” om domeinoverschrijdende canonieke elementen te gebruiken, evenals waar het wordt ontmoedigd. Deze week zou Google updates van meerdere pagina’s uitrollen met richtlijnen voor cross-domein feeds, maar deze werden in fasen uitgerold, wat leidde tot verwarring over de vraag of Google nog steeds cross-domein canonieke advertenties ondersteunt. Er zijn twee wijzigingen op te merken. 1. Google heeft zijn richtlijnen voor dubbele inhoud verduidelijkt voor nieuwsuitgevers die inhoud op Google Nieuws publiceren.
Dit is nieuwe inhoud toegevoegd aan de richtlijnen voor wat te doen met syndicatie:
“Tip: als je duplicatie van syndicatiepartners wilt voorkomen, wordt het canonieke linkelement niet aanbevolen, omdat de inhoud van gesyndiceerde artikelen vaak heel anders is dan de originele artikelen. In plaats daarvan moeten partners metatags gebruiken om het indexeren van uw inhoud te blokkeren. Meer informatie over het canonieke linkelement. Vermijd duplicatie op uw website
Als u hetzelfde artikel op meerdere pagina’s van uw website publiceert, kunt u het linkelement rel=”canonical” gebruiken. Leer hoe u canoniek specificeert.” De update vertegenwoordigt geen beleidswijziging, maar is bedoeld om duidelijkere richtlijnen te geven over het voorkomen van duplicatie bij het syndiceren van inhoud. 2. Google heeft ook de richtlijnen verduidelijkt voor het blokkeren van inhoud van Google Nieuws. De wijziging is met name doorgevoerd voor uitgevers die alle inhoud opnieuw publiceren, zoals van kabeldiensten, samenwerkingen met andere uitgevers of van openbare bronnen. De belangrijkste verandering was de verwijdering van richtlijnen die uitgevers aanmoedigden om canoniek te overwegen.
Op de startpagina stond het volgende aanbod:
“Overweeg om canonieke opnieuw geposte inhoud te blokkeren of te targeten”
De bijgewerkte instructies bieden nu het volgende:
“Overweeg opnieuw geposte inhoud te blokkeren” Ook is deze sectie gewijzigd om de suggestie te verwijderen om canoniek te beschouwen.

Dit is een origineel aanbod (archive.org momentopname): “Google Nieuws moedigt degenen die materiaal opnieuw publiceren aan om proactief dergelijke inhoud te blokkeren of canonieke inhoud te gebruiken, zodat we originele inhoud beter kunnen identificeren en correct kunnen toeschrijven.
En dit zijn de bijgewerkte richtlijnen, nu ontbreekt de suggestie om canoniek toe te voegen:
“Google Nieuws moedigt uitgevers ook aan om te overwegen deze inhoud proactief te blokkeren, zodat we de originele inhoud beter kunnen identificeren en deze op de juiste manier kunnen toeschrijven.” Het is belangrijk op te merken dat de bovenstaande pagina’s bedoeld zijn als aanbevelingen en niet als beleidsverklaring. Daarom gebruiken de richtlijnen het woord ‘overwegen’, in tegenstelling tot de aanbeveling dat uitgevers iets ‘moeten’ doen.

Google doet een uitspraak over het canonieke linkelement

Google bood deze verklaring aan Search Engine Journal aan om duidelijk te maken dat Google nog steeds het canonieke linkelement ondersteunt.
Ze schreven in een e-mail:
“We ondersteunen het Canonical Link-element, dat in de eerste plaats bedoeld is voor gebruik op een website om te bepalen wat als de canonieke versie van een pagina moet worden beschouwd wanneer er duplicaten of bijna-duplicaten kunnen zijn.” We proberen ook canoniek te ondersteunen in alle domeinen, maar canoniek wordt niet aanbevolen voor diegenen die duplicatie van syndicatiepartners willen vermijden, aangezien pagina’s vaak erg verschillend zijn. We hebben enkele van onze richtlijnen geüpdatet om degenen die inhoud syndiceren beter te kunnen adviseren. Het is nu duidelijk dat Google nog steeds domeinoverschrijdende canonieke linkelementen ondersteunt. Ze maken ook duidelijk dat het niet wordt aanbevolen voor uitgevers die dubbele inhoud willen vermijden.

Relevante berichten