Google werkt zijn richtlijnen bij voor domeinoverschrijdende canonieke documenten

Google heeft zijn cross-domein kanaalrichtlijnen voor gesyndiceerde inhoud geüpdatet; de richtlijnen voor gesyndiceerd nieuws blijven echter hetzelfde.

Canonicals tussen domeinen

Een canoniek linkelement is een manier om zoekmachines te vertellen dat een webpagina niet als de originele bron van inhoud moet worden beschouwd, dat het als een dubbele pagina moet worden beschouwd, en verwijst ook naar een pagina die Google als het origineel moet beschouwen (canonieke pagina). . Cross-domein canoniek is wanneer een dubbele pagina op een geheel andere website (domein) verschijnt. in 2022 Op dinsdag 2 mei heeft Google de richtlijnen voor crawlen en indexeren geüpdatet om richtlijnen voor canonieke gegevens met meerdere domeinen te verwijderen. Deze wijziging veroorzaakte echter verwarring omdat het de manier leek te veranderen waarop domeinoverschrijdende canonieke elementen werden gebruikt, maar er was geen duidelijke verklaring die bevestigde dat er een wijziging had plaatsgevonden. We hebben dinsdag contact opgenomen met iemand bij Google om te vragen of cross-domein kanalen niet langer worden ondersteund. Ze zeiden dat ze woensdag contact met ons zouden opnemen om het uit te leggen, maar intussen zijn de betreffende documenten geüpdatet. Dit betekent dat Google NOG STEEDS de oudere tegenstrijdige instructies levert… Duidelijk als modder?

Google werkt zijn richtlijnen voor crawlen en indexeren bij

Twee wijzigingen aangebracht in de richtlijnen voor het gebruik van domeinoverschrijdende kanalen voor gesyndiceerde inhoud die geen nieuwsinhoud is. Wijziging 1 – Richtlijnen verwijderd De eerste wijziging betrof de richtlijnen voor crawlen en indexeren om dubbele inhoud te voorkomen. Google heeft zijn richtlijnen voor crawlen en indexeren geüpdatet om de aanbeveling voor meerdere domeinen te verwijderen.
Dit is wat er is verwijderd:
Redenen om een ​​canonieke URL op te geven

Voor het beheren van gesyndiceerde inhoud.

Als u uw inhoud naar andere domeinen verspreidt, wilt u misschien dat een specifieke URL wordt weergegeven in de zoekresultaten.

Amendement 2 – Leidraad toegevoegd

De tweede wijziging was het toevoegen van nieuwe richtlijnen aan de Google-pagina voor het oplossen van canonieke problemen. De nieuwe richtlijnen raden specifiek af om cross-domein canonieke gesyndiceerde inhoud te gebruiken.
Dit zijn de nieuwe richtlijnen:
Gesyndiceerde inhoud

Het canonieke linkelement wordt niet aanbevolen voor diegenen die duplicatie van syndicatiepartners willen vermijden, omdat de pagina’s vaak erg verschillend zijn. De meest effectieve oplossing is om te voorkomen dat partners uw inhoud indexeren. Zie voor meer informatie Duplicatie van Google Nieuws-artikelen vermijden, waarin ook tips staan ​​voor het blokkeren van gesyndiceerde inhoud van Google Zoeken.

Cross-domein feeds van gesyndiceerde nieuwsinhoud

De bovenstaande wijzigingen hebben geen invloed op de verwerking van gesyndiceerde inhoud in het Google-systeem voor het crawlen en indexeren van nieuws. Google raadt nog steeds aan dat nieuwsuitgevers die hun nieuwsinhoud publiceren, cross-domein feeds blijven gebruiken, zoals uiteengezet in hun bestaande richtlijnen, die niet zijn gewijzigd. Richtlijnen bieden richtlijnen voor nieuwsuitgevers om dubbele artikelen in Google Nieuws te voorkomen.

Er zijn twee manieren om gesyndiceerde inhoud die nieuws is te beheren:

1. Nieuwsinhoud gesyndiceerd op uw site of netwerk Er zijn verschillende manieren waarop nieuwssites Google Nieuws kunnen helpen de originele versie van een nieuwsartikel te vinden.
Gebruik de tag rel=”canonical”.

Als u hetzelfde artikel op meerdere pagina’s van uw site of een netwerk van sites publiceert, kunt u de tag rel=”canonical” gebruiken. 2. Nieuwscontent gesyndiceerd naar sites van derden Uitgevers die hun nieuwscontent syndiceren naar sites van derden moeten hun syndicatiepartners toestaan ​​de “noindex” metabot-tagrichtlijn te gebruiken om te voorkomen dat Googlebot-News gesyndiceerde content die is gepubliceerd door derden, crawlt en indexeert. websites van partijen. websites van landen. . De oorspronkelijke bron van nieuwscontent moet de enige content zijn die Googlebot-News crawlt en indexeert.
Dit is de noindex meta bot-richtlijn die moet worden gebruikt:
De noindex-metatag hierboven mag alleen worden gebruikt op nieuwssites van derden die inhoud opnieuw publiceren. Gebruik het niet op een nieuwssite die originele inhoud publiceert.
Dit zijn de officiële richtlijnen:
Sta Googlebot-Nieuws niet toe
Als u artikelen naar andere nieuwssites publiceert, zorg er dan voor dat alleen de originele versie van de artikelen in Google Nieuws wordt weergegeven. Om dit te doen, moeten uw syndicatiepartners de robots-metatag gebruiken om te voorkomen dat Google Nieuws versies van uw originele artikel indexeert.

Aanvullende richtlijnen voor het gebruik van domeinoverschrijdende canonieke gegevens

Er is nog meer informatie. in 2009 December. Google heeft richtlijnen gepubliceerd die adviseren over het gebruik van domeinoverschrijdende canonieke elementen voor gesyndiceerde inhoud/productbeschrijvingen.
Richtlijnen in de vorm van vragen en antwoorden:
Ik bied mijn inhoud/productbeschrijvingen aan voor syndicatie. Moeten mijn uitgevers rel=”canonical” gebruiken?
Dat laten we aan u en uw uitgevers over. Als de inhoud vergelijkbaar genoeg is, kan het zinvol zijn om rel=”canonical” te gebruiken als beide partijen hiermee instemmen. De bovenstaande richtlijnen zullen waarschijnlijk worden vervangen door de nieuwe richtlijnen voor niet-nieuwsinhoud op hun Canon-webpagina voor het oplossen van problemen. “Het canonieke linkelement wordt niet aanbevolen voor degenen die duplicatie van syndicatiepartners willen vermijden, omdat de pagina’s vaak heel verschillend zijn. De meest effectieve oplossing is om te voorkomen dat partners uw inhoud indexeren.

Lees de nieuwe canonieke richtlijnen van Google voor gesyndiceerde inhoud

Canonicalisatieproblemen oplossen – Gesyndiceerde inhoud Vermijd het dupliceren van artikelen in Google Nieuws
Uitgelichte afbeelding door Shutterstock / Asier Romero

Relevante berichten